Briefje van Jan: Aan Arnold Karskens

• woensdag 8 juni 2022
  • Categorie: , ,
  •  Want Het Systeem zal zegevieren.....

Aan Arnold Karskens

Posted on 6 juni 2022

Beste Arnold,

Ik doe je een voorspelling.

‘Ongehoord Nieuws’ komt niet terug in de nieuwe programmering.

Het rapport van NPO Ombudsman Margo Smit hangt vanaf nu als een zwaard van Damocles boven de nek van jouw omroep.

Zendercoördinatoren zullen het rapport in opdracht van de almachtige NPO aangrijpen om jullie als journalistiek programma verpakte lunchshow te vervangen door iets van de wel bevriende omroepen.

En ja, ik weet dat ook andere publieke omroepen formats als een talkshow of ontbijtprogramma aangrijpen om propaganda te bedrijven.

Werkelijk álle verwijten die de Ombudsman jullie maakt, kun je een-op-een ook maken aan BNNVARA (‘Khalid & Sophie’), WNL (‘Goedemorgen Nederland’) en de combi van BNNBARA, WNL, Max en EO (‘Op1’).

Waarom ‘Khalid en Sophie’ dan blijft?

En ‘Goedemorgen Nederland’?

En ‘Op1’?

Omdat die wel in het gareel lopen.

Met bij het laatste voorbeeld, Op1, Sven Kockelman en Fidan Ekiz (zolang het deze keer duurt) als alibi-presentatoren, om kritiek op de His Master’s Voice-mentaliteit te kunnen pareren.

Ik schreef je al eens eerder.

Bijvoorbeeld over de almachtige NPO-bobo Frans Klein.

Je bent vast niet vergeten hoe die in debatcentrum De Balie zijn afkeer van jou en je omroep openlijk tentoonspreidde.

Hoe hij schaterlachte toen interviewer Wilfried Takken (in het dagelijks leven media-journalist bij NRC) zei dat Ongehoord Nederland “een club van racisten, klimaatontkenners, complotdenkers en NOS-bashers” was.

En over Het Systeem.

Waar Omroep Zwart van die laptopdief en bedreiger van als Zwarte Piet verklede mensen met gejuich werd binnengehaald, accepteerden ze Ongehoord Nederland in Hilversum en op het Binnenhof met heel lange tanden.

Ja, jullie hadden 50.000 leden.

Ja, jullie voldeden aan alle regels.

Maar ze lieten allemaal niet na om te melden dat de regels snel moeten worden aangepast, want ‘dit’ was ook weer niet de bedoeling.

De Ombudsman van de NPO is slechts een useful idiot in de handen van types als Frans Klein (en tot voor kort D66’er Shula Rijxman) en Sjoerd W. Sjoerdsma (de fixer van D66-sekteleider Sigrid Kaag).

Als jij straks ‘Ongehoord Nieuws’ kwijt raakt en je gaat bijvoorbeeld naar de rechter (de Arnold Karskens die we kennen van de stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden zou dat doen), dan zal die rechter haar rapport gebruiken om je met lege handen weg te sturen.

You cannot beat the system.

Dus sta je voor de keuze.

Ga je voor die vier miljoen euro belastinggeld die je krijgt gewoon buigen (zie: Weesie, Dominique) of smeer je zelf alvast drie potten vaseline in je reet als je je programmavoorstellen gaat indienen bij Frans Klein (zie: Huisjes, Bert)?

Ga je stampvoetend tenonder, omdat niet jij, maar de NPO bepaalt wat je wanneer mag maken en uitzenden en vooral: wat niet?

Of heb je eindelijk zelf ook door dat de NPO een propagandamachine is van de Nederlandse Staat en het hoofdkantoor in Brussel (volgens jullie: Davos) en dat jij met je kornuiten echt te klein bent om het van binnenuit te slopen en ga je weer lekker een beetje fröbelen op YouTube?

Wat het mij uitmaakt?

Niks.

Ik ben vorig jaar uit sympathie voor de voortreffelijke oorlogsverslaggever Arnold Karskens lid geworden van Ongehoord Nederland.

Maar ik kijk al lang niet meer.

Alle planten in Huize Dijkgraaf gaan namelijk spontaan dood en alle katten vluchten subiet naar buiten als het zure druifje Raisa Blommestijn in beeld verschijnt en begint te kakelen.

Om over die zesdehands autoverkoper Flavio Pasdinges maar te zwijgen.

Nee, even serieus: ik vind ‘Ongehoord Nieuws’ helemaal ruk.

Weet je waarom?

Het is retesaaie televisie als iedereen elkaar maar naar de mond zit te praten en presentatoren vooral vriendelijke voorzetjes zitten te geven aan de vaste gasten (waarvan er ook nog drie het bestuur van de omroep vormen).

Waar ik nog wel mijn waardering voor wil uitspreken: dat je niet privé je zakken vult.

We weten sinds het klokkenluiderschandaal rond oud-NPO-baas en thans D66-wethouder Shula Rijxman en Marjan Hammersma, de hoogste baas van het belastinggeld verstrekkende ministerie van OCW, dat bij de NPO allerlei trucs schijnen te worden uitgehaald om de salarisplafonds te omzeilen.

In die zin ben jij een witte raaf.

Maar wel eentje waarvan de Ombudsman gisteren de eerste vleugel gebroken heeft.

Want Het Systeem zal zegevieren.

Groet,

JanD