Wopke Hoekstra bezoekt terreurgroep

• zaterdag 21 mei 2022
  • Israël heeft Nederland om uitleg gevraagd over het bezoek dat de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra in Ramallah aan de Palestijnse NGO Al-Haq, een door Israël veroordeelde terroristische groepering waarvan de EU de financiering heeft stopgezet, heeft gebracht.

21-5-2022

Op ons door voornamelijk linkse ambtenaren bemande ministerie van Buitenlandse Zaken is deze club sinds jaar en dag immens populair. De BuZa-diplomaten in Den Haag en Israël zullen de minister ongetwijfeld hebben ingefluisterd dat deze schoffering eenvoudig kan worden weggestreept met een bezoekje aan Yad Vashem.

‘Revolutionair’ geweld als verdienmodel

Het leven van een activist gaat in tijden van Woke en andere linkse wanen beslist over rozen. De kassa rinkelt overal. Black Lives Matter-oprichter Patrisse Cullors betaalde de vader van haar baby $970.000 voor ‘creatieve diensten’, haar broer $840.000 voor beveiliging, een collega-directeur $2,1 miljoen en liet de organisatie $73.000 betalen voor een chartervlucht.

Klik op onderstaande tweet of op deze link om het artikel te lezen.

Waarom is de Holocaust-uitleg van Poetin en Zelensky zo verkeerd?

Waarom staan de Russen erop dat ze Oekraïne denazificeren? Hoe kan de president van Oekraïne het Israëlische parlement de les lezen dat zijn land de Joden heeft geholpen tijdens de Holocaust? Volgens auteur en academicus Mikhal Dekel draait het om een Sovjetperspectief op de Holocaust, dat weinig tot niets met Joden te maken heeft. Lees het gesprek dat JNS, the Jewish News Syndicate, met haar had.

Klik op onderstaande tweet of op deze link om het artikel te lezen.

Oorlogsmist vertroebelt lot extreemrechts bataljon

Meerdere vragen hangen boven het eindspel in de stad Marioepol, dat de zwakheden van zowel het Russische als het Oekraïense leger heeft blootgelegd. Lees de uitgebreide beschouwing van Andrew Salmon in The Asia Times.

De Zekerheidsval

De oplossing voor ons ‘gebroken’ politieke gesprek zal niet worden gevonden in het censureren van ‘verkeerde informatie’, maar in het erkennen van de grondige begrenzingen van onze eigen overtuigingen.

Briljant essay van Ilana Redstone voor Tablet.

Covid Cover-up

Covid zorgde ervoor dat de machthebbers reageerden op gebeurtenissen waar ze weinig tot geen invloed op hadden met narratieven, die waren ontworpen om de illusie te wekken dat men de situatie onder controle had. Wat deze pandemie anders maakt, zijn de tools die beschikbaar zijn om de verhalen te beheersen, namelijk de toevoeging van Big Tech en hun bereidheid om het debat te onderdrukken.

Maar de waarheid als een koe dat “feiten niet ophouden te bestaan ​​omdat ze worden genegeerd“, zoals genoteerd door Aldous Huxley, blijft geldig. De uitdaging is ervoor te zorgen dat mensen in onze samenleving nooit te geïntimideerd zijn om andere perspectieven in te brengen of te debatteren over de bevelen van machthebbers.

Klik op onderstaande tweet of op deze link om het artikel te lezen.

China begint volgende wereldwijde crisis door Sri Lanka op te slokken

Gebeurtenissen in Sri Lanka laten zien hoe China de wereld domineert. China is ’s werelds roofzuchtige geldschieter. Peking corrumpeert nationale leiders, verdrinkt ze in schulden en destabiliseert uiteindelijk hun regeringen. Het lijkt erop dat Peking zich vooral richt op democratieën.

Klik op onderstaande tweet of op deze link om het artikel te lezen.

Hillary Clinton steeds verder in het nauw

Hillary Clinton heeft haar campagne persoonlijk gemachtigd om data te delen die Donald Trump in verband moesten brengen met een Russische bank, volgens een explosieve verklaring van haar campagneleider van 2016 op vrijdag.

Robby Mook, die als getuige optrad ter verdediging van voormalig Clinton-campagneadvocaat Michael Sussmann, vertelde de juryleden dat hij de kwestie kort voor de presidentsverkiezingen van dat jaar met de Democratische kandidaat had besproken.

Klik op onderstaande tweet of op deze link om het artikel te lezen.

Drie grote beleidsblunders die onze wereld bepalen

In de drie decennia sinds het einde van de Koude Oorlog zijn er in de Verenigde Staten drie grote openbare beleidsdebatten geweest: een over handel, een over het buitenlandse beleid van de VS en een derde over het federale tekort. In alle drie deze debatten verloor de partij met de meest plausibele argumenten en won de partij met de meest onlogische en feitelijk niet onderbouwde argumenten. In alle drie de gevallen heeft de misplaatste positie van het establishment de gebrekkige en onstabiele basis gelegd voor de wereld waarin we vandaag leven – met catastrofale en blijvende gevolgen.

Indringende verhandeling van Michael Lind voor Tablet.

Klik op onderstaande tweet of op deze link om het artikel te lezen.

De perverse reactie van links op een moordpartij

Afgelopen weekend ging een geesteszieke achttienjarige man naar een supermarkt in Buffalo en vermoordde tien mensen in koelen bloede. Letterlijk binnen enkele minuten na het nieuws van deze gruweldaad gaven Democraten in heel Amerika – in de politiek, op tv en op internet – de Republikeinen onmiddellijk de schuld van de moord. Hun feiten klopten natuurlijk niet, maar dat deed er niet toe. Hetzelfde mechanisme zien we op dit moment terug in Nederland. Lees het artikel van Andrea Wildburg voor The American Thinker en bekijk de verhelderende video’s van Tucker Carlson en Glenn Greenwald.