Briefje van Jan: Aan Lale Gül

Datum:
 • zaterdag 23 april 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  Maar ik moet ook eerlijk zijn. Jij bent je leven in dit land niet veilig.


  23-4-2022


  Posted on 23 april 2022

  Gül


  Beste Lale,

  Vorige week zei je dat je overwoog om Nederland te ontvluchten.

  De aanleiding was dat er vertalingen van je boek ‘Ik ga leven’ uitkomen en het aantal bedreigingen dat jouw kant opkomt weer fors aan het toenemen was.

  Ik nam jouw aankondiging eerlijk gezegd niet heel serieus.

  Begin juli vorig jaar zei je namelijk ook al dat je Nederland zou verlaten.

  Dat was toen ene Oguz Ö. vastzat wegens bedreigingen aan jouw adres.

  Hij had jou gemeld dat je op de dodenlijst van Sharia4Holland staat en dreigde naast jou ook nog andere Nederlanders te gaan onthoofden en een aanslag te plegen met minstens 200 doden.

   

  De straf die de rechter hem oplegde (twaalf maanden jeugddetentie, waarvan vijf voorwaardelijk), was bijna gelijk aan zijn voorarrest, dus eind oktober liep die dwaas alweer vrij rond.

  En jij bleef.

  Gelukkig maar.

  Want ik schreef jou toen dat dit land vrouwen zoals jij (en Ebru Umar) nodig heeft om ons te blijven realiseren welk gevaar de radicale islam in het algemeen en het importbedrijf BBB (Bente Beckers Bootdiensten) in het bijzonder voor de samenleving vormen.

  Oguz Ö. is namelijk geen eenling.

  Hij is eerder exemplarisch voor al die kneuzen die klem hebben gezeten bij de bevalling en die denken dat die 72 maagden allemaal lekkere wijven van begin 20 zijn, in plaats van verzuurde ouwe taarten met een een bochel op hun rug, een grote wrat op hun neus en onbehandelde kalknagels aan hun voeten.

  Vrouwen zoals jij zijn nodig om dat soort kneuzen te exposen.

  Dus ik hoop dat je het nu ook bij een dreiging met een verhuizing houdt.

  Maar ik moet ook eerlijk zijn.

   

  Jij bent je leven in dit land niet veilig.

  Letterlijk niet, omdat je veel optredens doet die in het openbaar worden aangekondigd.

  Maar ook figuurlijk niet.

  De boven ons gestelden, van wie jij op z’n minst morele steun mag verwachten, laten jou in de steek.

  Een uiterst goed voorbeeld daarvan staat vandaag in NRC Handelsblad.

  Politiek columnist Tom-Jan Meeus beschrijft hoe Sigrid Kaag en haar magere mannetjes een door speechschrijver Bob de Ruiter geschreven passage over jou uit haar beruchte H.J. Schoo-lezing haalden.

   

  “Het pijnlijkst”, schrijft Meeus, “vond De Ruiter dat een passage over Lale Gül uit zijn School-lezing verdween. ‘Zij wordt bedreigd om wat ze schrijft en dat past niet bij het D66-frame van geslaagde integratie’. Daarbij was Gül in columns kritisch over Kaag. ‘Maar als je premier wil worden, moet je zo groot zijn om te zeggen: we zijn het oneens, maar ik kom op voor jouw vrijheid’.”

  We kunnen die uitspraak over vrouwen die andere vrouwen niet steunen en dat speciale plekje in de hel wel uit de kast blíjven halen.

  Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Sigrid Kaag en D66 niet alleen staan in het gebrek aan steun voor mensen die wijzen op -ik zeg het zo netjes mogelijk- de keerzijde van de islam.

  Als VVD’ers of CDA’ers het over een andere Nederlander hebben die nog véél zwaarder dan jij te lijden heeft onder bedreigingen uit islamitische hoek, Geert Wilders, gaat het negen van de tien keer over hoe onbetrouwbaar hij in april 2012 zou zijn geweest, toen het kabinet Rutte 1 klapte.

  En hooguit één van de tien keer over het feit dat zijn leven onder de zwaarst mogelijke persoonsbeveiliging inderdaad ook geen pretje is.

   

  Jij bent geen Wilders.

  Maar dat ook jij je in Nederland onveilig voelt, is begrijpelijk.

  Want dankzij Tom-Jan Meeus van NRC Handelsblad weten we nu dat jij zelfs voor leden van ons kabinet (waarvan dit lid nota bene dezelfde uitgever heeft als jij) ook maar gewoon een middel bent dat voor politiek gewin kan worden ingezet.

  Of kan worden geschrapt.

  Ze zullen er geen echte traan om laten als je een dode ‘casus’ wordt.

  Groet,

  JanD


  0 reacties :

  Een reactie posten