Briefje van Jan: Aan de Nederlandse media

Datum:
 • zondag 17 april 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  Schaam jullie diep dat deze Sigrid Kaag jullie heldin is.


  17-4-2022

  Aan de Nederlandse media  Stelletje hermelijnvlooien,

  Joehoe!

  Kom eens naar buiten.

  Kruip eens úit die reet van Sigrid Kaag en kijk wat er in de echte wereld gebeurt.

  Pak de Volkskrant van gisteren er bij en lees wat voor intens slecht mens Sigrid Kaag is, de vrouw die jullie allemaal premier van Nederland willen maken.

  Eigenlijk volstaat één zin om te begrijpen waarom D66 al jaren een onveilige omgeving is voor vrouwen.

  “Het slachtoffer kreeg de conclusies van de ‘vertrouwelijke bijlage’ die haar in het gelijk stelden pas te horen op 17 maart 2021 om 19.37 uur, anderhalf uur voor het sluiten van de stembussen.”

  Drie weken nadat Sigrid Kaag ene Frans van Drimmelen op basis van een openbaar verslag van een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag van mannen binnen D66 had vrijgepleit, kwam er nog een ‘vertrouwelijke bijlage’ achteraan waaruit bleek dat diezelfde Frans van Drimmelen zich schuldig had gemaakt aan stalking, bedreiging en chantage en onder meer een formeel ‘waarschuwingsgesprek’ had ondergaan bij de politie.

  Onder de pet gehouden tot de stembussen bijna gesloten waren.

  Pure strategie.

  Wie Frans van Drimmelen is?

  De man die kandidaten baantjes binnen D66 kon bezorgen.

  Maar ook de man die de persoonlijke campagneleider van Sigrid Kaag was toen ze besloot partijleider van D66 te worden.

  Haar ‘Macher’.

  Logisch dat ze niet wist hoe snel ze hem moest vrijpleiten.

  Logisch dat ze tot op de dag van vandaag weigert haar aanvankelijke ‘niks aan het handje’-verklaring te rectificeren.

  Logisch dat ze tot op de dag van vandaag weigert inhoudelijk in gesprek te gaan met één van de slachtoffers van predator Frans van Drimmelen.

  Logisch dat ze wel constant andere bedrijfsleiders die hun ogen sluiten voor grensoverschrijdend gedrag op hun werkvloer de maat neemt (of door naïeve partijgenoten als Gunay Uslu laat nemen), maar ontwijkgedrag vertoont als het om haar eigen winkel gaat.

  Logisch dat het bureau van Frans van Drimmelen (en die malle Kirsten Verdel) tot op de dag van vandaag lucratieve opdrachten krijgt van organisaties waar D66’ers aan het roer staan, zoals de gemeente Den Haag.

  Is dit de vrouw waar jullie amechtig hijgend achteraan liepen?

  En ze staat niet alleen, hè.

  Het is de cultuur bij D66.

  Lees maar wat Jelle Ages, momenteel vertrouwenspersoon bij de Jonge Democraten, overkwam op het landelijke congres van D66 van 16 april 2016.

  Hij vroeg daar: “Is het wenselijk en integer dat een belangrijke Haagse lobbyist tegelijkertijd invloed heeft op wie er in de Tweede Kamer komt?”

  De Volkskrant: “Ages is op dat moment bestuurslid van de jongerenvereniging Jonge Democraten en vindt het best spannend om die vraag over de machtige partijstrateeg te stellen aan partijtoppers Alexander Pechtold, Thom de Graaf en Sophie in ’t Veld. Hij heeft op dat moment geen idee dat de twee heren op het podium vier dagen eerder al via het vrouwelijke slachtoffer een klacht over grensoverschrijdend gedrag door Van Drimmelen hebben ontvangen. Partijvoorzitter Letty Demmers, die daar ook van op de hoogte is, vindt het ‘een goede vraag’, zegt zij vanaf het podium tegen Ages.”

  En: “Wat zich daarna voltrekt, zal Ages nooit vergeten. Frans is zeer integer, laat Pechtold de zaal weten. Ja, hij is lobbyist, maar ook partijman. En bovendien iemand die zijn twee petten heel goed zou kunnen scheiden. Ook senator De Graaf wil benadrukken dat echt niet getwijfeld hoeft te worden aan de integriteit van Van Drimmelen. Daar blijft het niet bij: europarlementariër In ’t Veld wil óók graag delen dat zij geen enkele reden heeft om vragen te stellen bij de integriteit van de lobbyist.”

  Alexander Pechtold: ook witwasser.

  Thom de Graaf: ook witwasser.

  Waarbij de uitspraak van Pechtold natuurlijk het meest lachwekkend is.

  Pechtold is de man die een D66-raadslid uit de provincie zwanger maakte.

  De man die een D66-raadslid uit de provincie tot abortus wilde dwingen.

  De man die een D66-raadslid uit de provincie een topadvocaat op haar dak stuurde om haar het zwijgen op te leggen.

  Zou zomaar kunnen dat die Sigrid Kaag in wier reet jullie met z’n allen kruipen sinds Hare Hooghartigheid heeft besloten dat ze premier van Nederland wil worden die Alexander Pechtold óók een integer mens vindt.

  En jullie dan ook, want Kaags woord gaat er bij jullie in als Gods woord in een ouderling.

  De manier waarop Kaag nu wordt ‘vrijgepleit’ van kennis over de waarheid omtrent predator Frans van Drimmelen is klassiek.

  Het partijbestuur van D66 beweert dat jullie heldin “geen inzage heeft gekregen in de vertrouwelijke bijlage” bij het onderzoeksrapport over Frans van Drimmelen.

  Dat geloof ik meteen.

  Want dan kon ze dat naar waarheid verklaren als die ‘vertrouwelijke bijlage’ ooit zou uitlekken, zoals dus gisteren via de Volkskrant gebeurde.

  Maar haar is natuurlijk wel vertéld dat uit die vertrouwelijke bijlage bleek dat Frans van Drimmelen (die het Volkskrant-verhaal niet voor niets via een kort geding uit de krant probeerde te houden) wel degelijk een gevaar voor ambitieuze D66-vrouwen was.

  En het is geen toeval dat dat vertrouwelijke deel pas is verspreid toen de stembussen op 17 maart 2021 bijna gesloten waren.

  Om 19.37 uur precies.

  Keurig afgestemd met de magere mannetjes en Sigrid Kaag, de vrouw die dezelfde avond voor de lens van een door D66 ingehuurde ‘pers’fotograaf op tafel stond te dansen.

  En op de spreekwoordelijke lijken van talloze jonge D66-vrouwen die langs Frans van Drimmelen en andere viespeuken moesten om carrière te kunnen maken bij D66.

  Schaam jullie diep dat deze Sigrid Kaag jullie heldin is.

  En schaam jullie nog dieper als jullie nog één letter schrijven of uitzenden waarin jullie deze Sigrid Kaag anderen de maat laten nemen.

  ‘Hermelijnvlooien’ hoeven jullie trouwens niet op te zoeken.

  Dat betekent ‘kontkruipers’.

  Kaagkontkruipers, in dit geval.

  Groet,

  JanD

  0 reacties :

  Een reactie posten