#Hetisklaar Nooit meer coronamaatregelen

Datum:
 • zaterdag 12 februari 2022
 • in
 • Categorie:
 • Hans van Tellingen over het einde van een tijdperk.   Titelfoto bij artikel #hetisklaar hans van tellingen opiniez

  Titelfoto: ©️Hans van Tellingen

  “Jawel, #HetIsKlaar. Dat is de hashtag die ik een paar weken geleden introduceerdeEn deze nam een grote vlucht. Waarom? Omdat mensen de maatregelen niet meer willen. Omdat mensen het beu zijn. Omdat mensen mensen zijn. En elkaar (vaak letterlijk) willen omarmen.” 

  Hans van Tellingen over het einde van een tijdperk. 

  Omdat mensen inzien dat de overheid zich steeds meer ontpopt als opponent – en zeker geen medestander – van de burger. Omdat Omikron erg mild is. Maar ook omdat draconische maatregelen eigenlijk nooit gerechtvaardigd waren. Zelfs in maart 2020 al niet. Destijds hadden enkele milde maatregelen al volstaan. Zoals ‘Zweden’ dat heeft aangetoond.

  #HetIsKlaar

  Want covid is voor sommigen een nare ziekte. Maar voor bijna 99% van de mensen volstrekt onschadelijk. Het sterftepercentage (IFR) was in maart 2020 0,23%. En later 0,15%, als bij een heel stevige griep. En op dit moment is het iets in de buurt van 0,04%als een verkoudheid of een zeer milde griep.

  #HetIsKlaar

  Want steeds meer mensen zien dat de regering er niet voor de burgers is. Maar slechts voor zichzelf. Het dedain voor de burger is ongehoord. WOB-verzoeken werden bewust onder de pet gehouden door Hugo de Jonge. Zelfs na gerechtelijke bevelen om deze openbaar te maken.

  #HetIsKlaar

  Want lockdowns werken niet. Of toch wel, maar dan alleen contraproductief. Esterven veel meer mensen aan lockdowns dan dat deze levens reddenEigen onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken dat uitwees dat lockdowns meer sterfte veroorzaken dan dat deze weten te voorkomen, werd onder het tapijt geveegd. En de uitkomsten van een recent onderzoek van de TU Delft worden qua conclusies gemanipuleerd door Ernst Kuipers. Terwijl het heel duidelijk is dat 2G en 3G gewoon niet werken.

  #HetIsKlaar

  Want mondkapjes doen meer kwaad dan goedDeze houden geen besmettingen tegen. Maar veroorzaken zelf wél gezondheidsklachten.

  #HetIsKlaar

  Want het lukt niet meer om alle critici weg te zetten als idioten. De grote meerderheid van deze mensen gebruikt alleen rationele argumenten. En is wars van vreemde theorieën. Eenieder die daar op reageert met het woord desinformatie, is vaak zelf degene die grove onwaarheden naar buiten brengt.

  #HetIsKlaar

  Want de reguliere media, tot een maand of twee geleden de beste vrienden van de staat, durven het weer aan om kritisch te zijn op het beleid. Zoals het hoort. De media buigen niet altijd meer mee. Maar stellen steeds vaker dingen aan de kaak.

  #HetIsKlaar

  Want de grote meerderheid is inmiddels tégen het coronatoegangsbewijs. Daar moeten we van af. Volledig. Het is volstrekt onacceptabel dat Kuipers dit tóch wil handhaven. Want het werkt niet. Het is discriminerend. Onethisch. Sluit mensen uit. En is ongrondwettelijk.

  Burgers moeten andere burgers niet controleren. Niet op de sportclub. Niet in de winkel. Niet in het restaurant. Niet in de kroeg. Niet in het onderwijs. Niet in het theater. Niet in de bioscoop. Niet in de concertzaal. Nergens. De coronapas leidt tot een samenleving die uitmondt in achterdocht en wantrouwen. Iedereen die meegaat in dit beleid, is zijn eigen virtuele gevangenis aan het bouwen. Wie ging slapen in democratie, wordt wakker in een autocratie.

  #HetIsKlaar

  Want we willen niet meer. We kunnen niet meer. En we doen er ook niet meer aan mee. Het hele coronabeleid is een grote sof. Het betrof twee jaar wanbeleid.

  #HetIsKlaar

  Want we willen niet meer uit elkaar gedreven worden. Willen niet meer tegen elkaar opgezet worden. Willen elkaar weer respecteren. Omarmen. LiefhebbenWe willen weer op een normale wijze met elkaar discussiëren. Zonder agressie. Zonder uitsluiting. Zonder haat. En zonder wantrouwen.

  Wij willen geen vriendengroepen meer die uit elkaar vallen. Families die uiteen worden gereten. Relaties die op de klippen lopen. Bedrijven die op springen staan door hoogoplopende ruzies. En een maatschappij die desintegreert. Vooral omdat het coronabeleid onnodig polariseert.

  #HetIsKlaar

  Want die ‘maakbaarheid van de samenleving’ is weer mislukt. Zoals dat altijd gaat met methodes die hun oorsprong vinden in een radicaal socialistisch gedachtengoedWe leven niet in China. Stop deze alomvattende neiging tot staatscontrole. Onze samenleving gedijt alleen bij een beetje ‘positieve chaos. Een samenleving in vrijheid is een gelukkige samenleving. Een inventieve samenleving. Een creatieve samenleving. Iets waar het de laatste jaren aan heeft ontbroken.

  #HetIsKlaar

  Want het OMT wordt niet meer serieus genomen. De leden hadden allang vervangen dienen te worden. Door mensen die wél met beide benen in de maatschappij staan. En dooonafhankelijke mensenMensen die niet allerlei andere belangen hadden om de epidemie te verlengen. Een aantal OMT-leden verdient stevig aan pcr-testen, testen voor toegang en de prikjes bij de mensen. Gewoon niet jofel. #OntbindHetOMT. Zoals ik al vaak op Twitter heb betoogd. De samenleving vaart er wel bij.

  #HetIsKlaar

  Want wij zijn het zat om geridiculiseerd te worden door onze regering. De kinderlijke toon waarop wij worden aangesproken. En de waanzinnige inconsistenties in het beleid.

  #HetIsKlaar

  Want meer en meer mensen beseffen dat covid nooit de A-status had verdiend. En nu al helemaal niet met de Omikronvariant. Covid is geen Ebola. Of MERS.

  #HetIsKlaar

  Omdat de spoedwet achteraf gezien niet nodig was. In juni 2020 (!) schreef ik daar al een blog over. Ook toen was die spoedwet al een gedrochtelijk bedenksel.

  #HetIsKlaar

  Omdat het klaar is. Wij het beleid niet meer velen. Wij weer willen leven. De angst om te sterven heeft geleid tot ‘niet meer durven leven’. En dat was fout. Daar zijn wij klaar mee. #HetIsKlaar: er is geen andere mogelijkheid dan dat. En geloof me, vanaf maart beginnen ‘The Roaring Twenties’. De mensen staan te popelen om jarenlang feest te vieren. Ter compensatie van de afgelopen twee jaar. Dat zit in de aard van het menselijk beestje. Ik ga het zeker doen, dat feestvieren. Doet u ook mee?

  Over de auteur

  Hans van Tellingen


  0 reacties :

  Een reactie posten