BRIEFJE VAN JAN – Aan Jan Paternotte

Datum:
 • maandag 28 februari 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Waarom daar de minister van Financiën zat?
  Jan Dijkgraaf 28-2-2022


  Aan Jan Paternotte


   Beste Jan,

  Ik wilde je eigenlijk vragen wanneer je je fractielid Sjoerd W. Sjoerdsma ging schorsen wegens grensoverschrijdend gedrag.

  Of je echt langer dan een week nodig had om een onafhankelijk extern bureau te vinden dat officieel onderzoek kon doen naar wat die gast geflikt heeft.

  Ik bedoel: hij zat toen bij ‘Dit is M’ de camera’s niet draaiden lachend te speculeren over hoeveel geld hij kon verdienen door ‘short te gaan’ op de Russische economie. Profiteren van een daling op de beurskoers door te handelen in aandelen die je nog niet bezit. Dat mag blijkbaar ten koste gaan van tienduizenden, zo niet honderdduizenden, doden.

  Dan kon-ie zijn winst pakken.

   Dat dat voor een Tweede Kamerlid grensoverschrijdend gedrag is, had jouw Kamerlid Sjoerd W. Sjoerdsma zelf ook wel door.

  Want hij vond het zelf “niet oké” en toen hij ontdekte dat de ook aanwezige schrijfster Lisa Weeda half Oekraïens is, vertrok zijn gezicht.

  Dus ik dacht: D66-fractievoorzitter Jan Paternotte leest dat natuurlijk ook.

  En D66-fractievoorzitter Jan Paternotte is weliswaar een geradicaliseerde eurolul en als-ie de kans krijgt ook een vaccinatieverplichter.

  Maar als één van de mensen van D66-fractievoorzitter Jan Paternotte zich zo weerzinwekkend gedraagt als Sjoerd W. Sjoerdsma, dan lijkt Jan qua moreel kompas toch meer op zijn grote neef Bas dan op zijn grote politieke voorbeeld Alexander Pechtold.

  Maar goed.

   Dat was vóór D66-minister van Financiën Sigrid Kaag bij ‘Op1’ duidelijk níet uitsloot dat Nederlandse militairen gaan meevechten in de Russisch-Oekraïense oorlog.

  Waarom daar de minister van Financiën zat?

  Omdat die van Defensie (Kajsa Ollongren) een Twitter-bericht moest tikken waarin de Russen precies konden zien met hoeveel materieel ze Nederland alvast die oorlog in sleepte.

  Dan was Vladimir Putin maar vast gewaarschuwd.

  D66-minister van Defensie Kajsa Ollongren plaatste in die tweet overigens ook een zogenaamde emoticon.

  Voor het geval de Russen geen Nederlands konden lezen, vermoed ik.

  Wat voor emoticon?

   Een plaatje van een (blanke) spierbal.

  Toen snapte ik wel dat het grensoverschrijdend gedrag van Sjoerd W. Sjoerdsma, die zijn aandelenportefeuille belangrijker vindt dan de levens van honderdduizenden mensen, voor jou niet de eerste prioriteit was.

  Je partijgenoten waren ons een oorlog aan het inrommelen!

  Wat later vanuit Brussel nog eens versterkt werd.

  Daar veegde de voorzitter van de door jou bejubelde Europese Commissie, Ursula Von der Leyen, namelijk haar witte Duitse behind af met nóg een afspraak uit het inlegvelletje bij het Associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne.

  Wat ze deed?

   Ze kondigde alvast aan dat Oekraïne lid gaat worden van de EU.

  Zodat ze de laatste twijfel bij Vladimir Putin wegnam over de vraag op welke regio hij zijn kernwapens moet richten.

  Die wijven zijn allemáál krankzinnig geworden.

  Vergeleken met hen is Sjoerd W. Sjoerdsma maar een miezerig mannetje.

  Een verder ongevaarlijke rat.

  Groet,

  JanD  0 reacties :

  Een reactie posten