Nederlandse landbouw wordt opgeofferd aan groene dromen

Datum:
 • donderdag 6 januari 2022
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Globalistisch samenspel van VN, EU en WEF



   Nederland beschikt over veel vruchtbare grond en kan dus veel voedsel produceren. Toch wordt de landbouw binnen een paar jaar de nek omgedraaid, omdat alles ‘groener’ en ‘biologisch’ moet van de elites van EU, VN en WEF. Zij hebben een wereld voor ogen, waarin boeren natuurbeschermers zijn en iedereen vegetariĆ«r is. Maar wie zorgt er dan voor voedselzekerheid? We willen dit helemaal niet en hebben we daar ook nooit voor gekozen, schrijft Yorien vdH.

  Het lijkt erop dat de Nederlandse landbouw, een uiterst moderne en succesvolle bedrijfstak in ons land, binnen een paar jaar de nek wordt omgedraaid. Met een papieren stikstofprobleem als stok om te slaan, emoties over vermeend dierenleed en een klimaatalarmistische groen- en anti-vleeslobby wordt de agrarische sector van het land verdreven. De EU wil van boeren liever natuurbeschermers maken. NRC Handelsblad omschrijft het Europese landbouwbeleid als “van groot, groter, grootst’ naar ‘geld voor groen’”.

  Als we de traditionele boeren op die manier laten verdwijnen maken we dezelfde fout als Mao Tse Tung, toen hij de boeren dwong voortaan alleen nog staal te smeden op hun akkers. Een groot deel van de Chinese bevolking kwam toen om van de honger. Moeten we onze boeren nu omscholen tot natuurbeschermers? Moeten ze hun ploegen omsmeden tot verrekijkers, hun akkers tot bloemenweiden en hun boerderijen tot insectenhotels? Maar wie zorgt er dan voor voedselzekerheid?

   

  Tweede exportland

  Landbouw is onze primaire sector. Zonder voedsel sterft het land. Veel landbouwproducten zijn voor eigen consumptie. Of voor onze voedselindustrie, die sinds de problemen met de supply chain in de coronacrisis het liefst zo dicht mogelijk bij de bron haar grondstoffen inkoopt. Maar Nederlandse landbouwproducten zijn er ook voor de export. Nederland exporteerde in 2019 voor €94,5 miljard aan landbouwgoederen, voor bijna twee derde producten van eigen bodem, de rest is doorvoer. Nederland is na de VS het tweede exportland op het gebied van land- en tuinbouwproducten ter wereld. Landbouw is dus ook een belangrijk verdienmodel van Nederland. Als je dat vernielt, heeft hier uiteindelijk Ć³Ć³k niemand meer te eten.

   

  Nederland is een vruchtbare rivierendelta en heeft in de loop van de tijd ook nog een aantal zeer vruchtbare polders aangelegd. In Nederland is maar liefst 54% van de grond (2,2 miljoen hectare) geschikt voor landbouw. We hebben bovendien een mild klimaat dat het zelfs met klimaatverandering nog gaat redden, we beschikken over veel schoon zoetwater en hebben een uitstekende infrastructuur. Veel landen hebben veel slechtere omstandigheden dan wij. Maar liefst 80% van de wereldbevolking is afhankelijk van voedselimport. Dat we onze landbouwproducten exporteren is dus helemaal niet raar. De meeste export gaat naar de ons omringende landen en daarmee zijn we dus een belangrijke Europese voedselleverancier. Iets om trots op te zijn!

   

  Vernietiging vruchtbare grond

  Maar wat doet onze Nederlandse overheid? Ze offert steeds meer van ons vruchtbare land op aan zonneparken, windmolenparken, energieverslindende datacentra, zwarte dozen van distributiecentra, veel woningen met allerhande bijbehorende voorzieningen, pleinen, steen en asfalt. Ze laat het toch al stevige inwonertal van ons kleine land ook nog eens ongelimiteerd doorgroeien door immigratie, de laatste jaren zelfs met zo’n 100.000 inwoners per jaar. Nog meer mondjes om te voeden dus.

  Maar ook meer steen, meer asfalt, meer windmolens, meer zonnepanelen, meer vernietiging van onze vruchtbare landbouwgrond. En nu moet de natuur er Ć³Ć³k nog een tandje bij? Nu moet de nog overgebleven vruchtbare rijke akkergrond ook nog eens veranderen in arme grond, omdat we zo nodig biodiversiteit willen op elke vierkante centimeter? Leg dat eens uit aan de landen zonder vruchtbare landbouwgrond?

   

  Verdubbeling biologische landbouw

  “Farming looks easy when your plough is a pencil and you are a thousand miles from a corn field,” zei Dwight D. Eisenhower, voormalig president van de VS. Brussel wil dat het aandeel biologische landbouw in Europa over acht jaar is gegroeid van minder dan 10% nu, naar 25% in 2030. Meer dan verdubbelen dus. Kan dat zomaar? In Sri Lanka probeerden ze het. Daar maakte men het trouwens nĆ³g bonter. Begin 2021 werd van de ene op de andere dag besloten dat het maar gewoon 100% biologische landbouw moest worden.

  Dat betekende onder andere een verbod op invoer van kunstmest en geen bestrijdingsmiddelen meer. Er ontstond paniek, de oogsten halveerden, er kwamen voedseltekorten, mensen gingen hamsteren. In november jongstleden werd dit onbezonnen besluit daarom halsoverkop teruggedraaid. Na afloop werd in de Sri Lankaanse pers aan Nederlandse landbouwexperts om commentaar gevraagd. Voor echte landbouwkennis moet je immers in Nederland zijn.

   

  Elitaire dromers

  Maar Mister Green Deal en mevrouw Ursula von der Leyen zijn niet van plan naar Nederlandse boeren en landbouwexperts te luisteren. In Brussel zit een stel elitaire dromers die liever alles over Ć©Ć©n kam scheren. Die denken dat ook Nederland wel zonder traditionele boeren kan. Die vinden dat we maar allemaal vegetariĆ«r moeten worden en braaf ons eiwit uit erwtenkoekjes of krekelsoep moeten halen, of industrieel plantaardig alt-meat uit de 3D-printer moeten laten rollen.

  Het probleem is: we willen dat helemaal niet! We hebben daar helemaal niet voor gekozen. En zullen daar afgezien van een kleine elite in de grachtengordel in Nederland ook niet voor kiezen. Er is geen enkel democratisch proces geweest om dit te schragen. Het idee dat de Nederlandse bevolking dat zou willen, is door de mainstream media en het Jeugdjournaal uit de hoge hoed getoverd, met voorgekookte vegan-verhalen en nep-enquĆŖtes over namaakvlees. Globalistische waanideeĆ«n op je bordje.

   

  Globalistisch samenspel

  Dit gebeurt op wereldwijde schaal: dingen bedenken die mensen helemaal niet willen, die geen problemen oplossen en die juist uitermate slecht zijn voor Nederland en de Nederlanders. Het kenmerkt het World Economic Forum in Davos, het kenmerkt het Europese beleid, het kenmerkt dus ook onze nationale politiek. Momenteel worden op internationaal niveau allerlei globalistische totalitaire dromen heel behendig aan elkaar geknoopt. Dromen waar afgezien van de bedenker vrijwel niemand voor gekozen heeft, maar waar Rutte en Kaag wel pap van lusten.

  Het is een samenspel van de onbetaalbare Green Deal van Frans Timmermans, VN Agenda 2030 met de 17 Sustainable Development Goals (Doel 2: gĆ©Ć©n honger meer in de wereld!) plus de in boekvorm uitgegeven geloofsbrief ‘Covid-19: The Great Reset’ van Klaus Schwab. En dan nog de profiteurs der Vierde IndustriĆ«le Revolutie: Big Tech, Big Media, Big Data, Big Pharma, Big Climate en welke Big Bullshit dan ook maar.

   

  Davos

  Op 17 januari 2022 vliegen ze weer allemaal in hun Pee Jays naar Davos. Daar trekken ze een aantal dagen intensief met elkaar en met nationale regeringen, ministers en royalty op, om zonder enige democratische inbedding met elkaar af te spreken waar het met de wereld (met ons dus) naar toe moet. Nee, officiƫle verdragen, wetten of openbare verklaringen rollen er niet uit. Het World Economic Forum gebruikt liever andere methoden.

  Ik verwijs daarvoor graag naar de correspondentie tussen het WEF en onze ministeries, die door Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen boven tafel is gehaald. Het is een sterke trend. Een globalistische en totalitaire trend. Een zeer ongewenste want volkomen ondemocratische trend. Wat er met onze landbouw aan het gebeuren is, is daar nog maar Ć©Ć©n klein voorbeeldje van.




  Over de auteur

  YorienvdH

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Het gaat allemaal veel verder dan de meeste zien. Het hele beleid is er op gericht om een wereldwijd voedseltekort te bewerkstellen. Tekort aan energie zodat glastuinbouw hun kassen leeg moeten laten staan ( ze kunnen zoveel gas afnemen van Rusland als nodig is). OekraĆÆne-Rusland is er puur om een excuus te hebben geen Russisch gas af te hoeven nemen. De CO2 bullshit is puur om de boeren te kunnen onteigenen.
  Lees gewoon meer wat de plannen zijn van WEF, ga allemaal eens wakker worden.
  Weer statistieken worden vervalst . Ze hebben diverse uitzonderlijk hete zomers uit de statistieken gehaald zodat de gemiddelde temperatuur lager ligt en ze kunnen zeggen " zie je de aarde is aan het opwarmen " en mensen trappen er mee twee benen in.

  Zolang mensen te beroerd zijn zelf eens op onderzoek te gaan en alles klakkeloos slikken wat er op die k☆t tv aan propaganda gelogen wordt kunnen ze rustig verder gaan met alles ten gronde te richten.

  Anoniem zei

  Het gaat allemaal veel verder dan de meeste zien. Het hele beleid is er op gericht om een wereldwijd voedseltekort te bewerkstellen. Tekort aan energie zodat glastuinbouw hun kassen leeg moeten laten staan ( ze kunnen zoveel gas afnemen van Rusland als nodig is). OekraĆÆne-Rusland is er puur om een excuus te hebben geen Russisch gas af te hoeven nemen. De CO2 bullshit is puur om de boeren te kunnen onteigenen.
  Lees gewoon meer wat de plannen zijn van WEF, ga allemaal eens wakker worden.
  Weer statistieken worden vervalst . Ze hebben diverse uitzonderlijk hete zomers uit de statistieken gehaald zodat de gemiddelde temperatuur lager ligt en ze kunnen zeggen " zie je de aarde is aan het opwarmen " en mensen trappen er mee twee benen in.

  Zolang mensen te beroerd zijn zelf eens op onderzoek te gaan en alles klakkeloos slikken wat er op die k☆t tv aan propaganda gelogen wordt kunnen ze rustig verder gaan met alles ten gronde te richten.

  Een reactie posten