Nederland is een zinkend schip

Datum:
 • zaterdag 25 december 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • Pompen of verzuipen


  25-12-2021


   Zoals u van mij gewend bent krijgt u mijn ongezouten mening. In een tijd waarin negativiteit de boventoon voert valt het me zwaar om mijn gedachten op te schrijven. Als iemand mij vier jaar geleden vroeg: “Hoe gaat het met Nederland?” zag ik nog optimistische kanten en lachte ik om het gebrek aan bestuurlijk inzicht en politiek talent. Inmiddels is het lachen mij en rest van Nederland wel vergaan, nu ons land moedwillig gesloopt wordt en slechts een schim is van wat het ooit was.

  Ambachtslieden

  Het zal niemand ontgaan dat ambachtelijke kennis en kwaliteit in ons land afnemen. Mensen die hun vak verstaan en de tijd nemen om iets moois te creƫren. Van patisserie tot architectuur. Nederland houdt niet meer van ambachtelijke kwaliteit. De nadruk is komen te liggen op hoogopgeleid zijn. Terwijl dit je kansen op de arbeidsmarkt niet vergroot. Integendeel, op dit moment zijn arbeiders en mensen die handwerk kunnen leveren juist harder nodig dan mensen die gewoon veel hebben betaald voor een papiertje uit de meningenfabriek, die men tegenwoordig universiteit noemt. In plaats van zelf ambachtslieden op te leiden en vakwerk met respect te benaderen halen we arbeidskrachten uit Polen en Roemeniƫ en importeren we goedkope massaproducten uit China en andere Aziatische landen.

   

  Braindrain

  Ook voor creativiteit is weinig plaats. Terwijl ons land de creatieven hard nodig heeft om een moderne, innovatieve en oplossingsgerichte economie te worden. Met de enorme braindrain die ons staat te wachten nu Unilever en Shell weg zijn, meer bedrijven een vertrek overwegen en alfa’s in ons bestuur de dienst uitmaken, wordt dat doel steeds onbereikbaarder. Een innovatieve wereldspeler worden kunnen we vanaf nu vergeten. Waar we wel op kunnen rekenen is dag in dag uit tegen dezelfde problemen aanlopen. Iedere dag dezelfde strategie opwarmen en hopen dat het deze keer wel gaat werken. En steeds meer mensen die op hun achterste benen staan.

   

  Dienstmaagd van EU en WEF

  Alsof dat nog niet genoeg is komen de eerste schrijnende berichten al binnen van mensen die vrezen dat ze hun rekeningen niet meer kunnen betalen. Alle manieren om geld binnen te halen worden door de overheid ingezet en opgevoerd. De vurige wens van de Europese Unie (EU) en het World Economic Forum (WEF) om Nederland de rekening laten betalen voor hun Great Reset-plannen, wordt werkelijkheid.

  Met leiders als Rutte en Kaag is Nederland een identiteitsloze zwam geworden. Hun belangenverstrengelingen met deze organisaties zijn zo diep dat het voor onze overheid belangrijker is om de EU en het WEF te dienen dan de Nederlandse burger. Bovendien is een land dat twijfelt aan zijn identiteit makkelijk te manipuleren. Je kunt zo’n land gebruiken als jouw persoonlijke dienstmaagd.

   

  Klimaatpausen

  Zo staan de klimaatpausen van de EU al helemaal te kwijlen bij het idee dat Nederland flink de knip gaat trekken voor het ‘redden’ van de planeet. En kunnen de hijgerige geldwolven van het WEF gratis en voor niets graaien in de subsidiepotten van Nederland, om met ons belastinggeld hun Build Back Better-plannen te verwezenlijken. Om nog maar te zwijgen over de bizarre stijging van de voedselprijzen. Door duurder wordende grondstoffen? My ass, en nu we toch op de Engelse tour gaan zal ik ook nog even zeggen: Let’s Go Brandon voor alle inflatie die we er nog bovenop krijgen, omdat de Verenigde Staten worden geleid door een demente clown en een hyper-emotionele vice-clown.

   

  Woke retoriek

  Nederland weet naast dit alles ook niet hoe het zich wil presenteren. Wat is toch onze identiteit? De tradities die we hebben moeten keer op keer veranderen. Want ze zouden eens iemand kunnen verontrusten of tegen de borst stuiten. We betalen zonder zeuren iedereen die zich slachtoffer voelt van onze tradities en maken van de Nederlandse cultuur een smakeloze eenheidsworst. Ga naar ieder willekeurig land buiten West-Europa (of Engeland) en mensen kennen de geschiedenis van hun land. Ze koesteren hun tradities. Ze weten wat het betekent om liberaal of conservatief te zijn. Ze begrijpen hun kracht, maar nog belangrijker: werken aan hun tekortkomingen. Hier is dat alles nog altijd een mysterie. Wie deze tekortkomingen constateert wordt overschreeuwd door woke retoriek.

   

  Conservatief

  Conservatief zijn betekent in Nederland extreemrechts zijn. Wij hebben amper politieke fundamenten waarop iets anders gebouwd kan worden dan progressieve ideologieĆ«n. Progressief zijn is ‘goed’ en conservatief zijn ‘fout’. Dit vormt in alle Nederlandse instituten het grondbeginsel. Van wetenschap tot politiek en de media. Geen wonder dat de ‘centrumliberalen’ zoals de VVD, CDA en D66 zichzelf als progressief presenteren.

  De ironie is dat dit dezelfde mensen zijn die beweren dat er institutioneel racisme in Nederland bestaat, terwijl alle instituten progressief zijn. Ah fijn, een goed referentiekader hebben is nooit de sterkste kant van progressief Nederland geweest. Maar ze kunnen wel als de beste sprookjes verkopen waaruit ze maar niet kunnen kiezen: zijn we nu een verzorgingsstaat of willen we gewoon een kosmopolitische heilstaat worden, waarbij we iedereen maar blijven opvangen? Spoiler: Allebei zijn kan niet!

   

  Nieuwe ideologie

  Dezelfde partijen, die wij ongeveer een jaar geleden naar huis stuurden, hebben zichzelf weer geĆÆnstalleerd. Dat kun je best totalitair en onbeschoft noemen. De ‘liberalen’ van de VVD, D66 en CDA hebben volgens hun loonlijstvriendjes in de media een progressief regeringsakkoord op tafel liggen. In werkelijkheid komt het erop neer dat ze Nederland een fors pak slaag gaan geven met behulp van hun buitenlandse bazen.

  De slopende toeslagenaffaire die al jaren duurt kan niet adequaat afgehandeld worden, maar Mona Keijzer ontslaan, omdat zij nu eenmaal wel een geweten heeft, is binnen Ć©Ć©n middagje gepiept. Internationaal staan we inmiddels bekend als narcostaat. Want deze handel brengt geld binnen en in de huidige slechte tijden heeft iedereen wel een ‘pepermuntje’ of ‘djonko’ nodig.

   

  D66-ethiek

  Over internationaal gesproken, er is mij een wrange discussie opgevallen. Het is verbijsterend hoe men hier telkens met ‘zorginfarct’ en ‘code zwart’ schermt nu we met het Covid-19 virus te maken hebben. Een discussie die omringende landen niet hebben. Waarom wij dan wel? Dat heeft alles te maken met de ideologie van D66.

  Onder de noemer ‘menselijke ethiek’ waren zij het, die een aantal jaar geleden met de term ‘voltooid leven’ kwamen. Meer capaciteit (bedden, apparatuur, personeel) in de zorg is verspilde moeite en ouderen moeten maar genoegen nemen met het feit dat ze het moeten afleggen tegen jongeren en misschien niet in aanmerking komen voor behandelingen. Vandaar dat er wederom bezuinigd zal worden op de zorg met als insteek: “mensen volwaardig te laten sterven”. Wat ze eigenlijk bedoelen is dat mensen boven een bepaalde leeftijd de staat ’te veel kosten’. Al die vervelende AOW-uitkeringen. Of u zo vriendelijk wilt zijn om zo snel mogelijk te sterven….

  Van het ooit zo sociale Nederland is niks meer over. Wat ook zo vermoeiend wordt is de heilige houding van deze groep ‘progressieven’. Eindeloos zeveren over Amerikanen, die met hun kinderen voor een kerstboom poseren met geweren in de hand, terwijl je zelf vindt dat mensen boven de zeventig van een ‘voltooid leven’ kunnen spreken. Ik weet wel wie van de twee wreder is.

   

  Wat nu?

  Het motto van de nieuwe regering is niet: ‘Omzien naar elkaar en vooruitkijken naar de toekomst’. Eerder: Wij richten Nederland ten gronde en hebben hartstikke schijt aan u. Onder de zeventig wordt de burger leeggetrokken en daarboven wacht hem of haar een ‘voltooid leven’. Bovendien kunnen de chronisch zieken of mensen met een beperking het ook bekijken. Oh Nederland, wat zijn we diep gezonken. Het nuchtere, autonome, sociale en leuke Nederland is verdwenen. Een realiteit die bij velen van ons steeds meer doordringt. Dit zorgt voor een ongezellige, stressvolle en verdeelde samenleving, waarin iedereen door deze waardeloze en totalitaire bestuurders tegen elkaar wordt uitgespeeld. Emigreren wordt een steeds aantrekkelijker optie.

  Ergens ben ik nog optimistisch dat we met z’n allen in de nabije toekomst smakelijk kunnen lachen om deze barre tijd. Dat we kunnen terugkijken op hoe het vooral niet moet en welke mensen we absoluut geen machtszetel meer moeten geven. Maar ik vrees toch echt dat Pim Fortuyn gelijk had en het inmiddels allang twaalf uur is geweest.

  Sink or swim….

  Pamela Pinas
  Pamela Pinas

  0 reacties :

  Een reactie posten