Briefje van Jan: Aan de parlementaire pers

Datum:
 • zondag 5 december 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • “Schiet mij maar lek!”
  Aan de parlementaire pers


  Posted on 5 december 2021

  Beste mensen,

  Als mevrouw Dijkgraaf zich ergens hogelijk over verbaast, zegt ze altijd: “Schiet mij maar lek!”

  Datzelfde had ik gisteren over de kwestie rond de veroordeelde Hofstad-terroriste Soumaya Sahla.

  Naar aanleiding van een tweetje van Geert Wilders over het nieuwe D66-Kamerlid Fonda Sahla vroeg ik in mijn ‘Briefje van Jan’ aan Rob Jetten, die nogal opgewonden reageerde op Wilders’ tweet, of Fonda Sahla soms familie van die Soumaya Sahla was.

  Ik had dat al eens eerder proberen uit te zoeken na een tip en kreeg toen ook één bevestiging, maar in de journalistiek is één bron geen bron.

  En op internet was er werkelijk níets te vinden over een familieband tussen het D66-Kamerlid en de Hofstad-terroriste, dus ik liet het gaan.

  Gistermiddag kreeg ik een Whatsappje waarin mij andermaal bevestigd werd dat het D66-Kamerlid familie van de Hofstad-terroriste was.

  Haar zus.

  Al snap ik dat je familieleden niet verantwoordelijk kunt houden voor elkaars daden (al werd daar afgelopen week bij de dochter van een vrouwenrechtenactivist gretig een uitzondering op gemaakt), maar het lijkt me toch een nieuwsfeit dat het vermelden waard is.

  Dat vond Geert Wilders ook, want die moest van mij horen dat het D66-Kamerlid dat met grotendeels bedekt gezicht door de Nationale Vergaderzaal  wandelt een zus is van de vrouw die deel uitmaakte van een terroristische organisatie die hém wilde afslachten.

  Daarnáást blijkt die veroordeelde terroriste Soumaya Sahla actief te zijn binnen de werkgroep Justitie en Veiligheid van de VVD. Daarin heeft ze als specialisatie ‘Nationale veiligheid’.

  De VVD heeft op de website een uitgebreide beschrijving van de vrouw staan, waarin ze zo ongveer de hemel wordt ingeprezen als ‘deradicaliseringsexpert’, maar waarin wordt verzwegen dat ze in 2016 definitief is veroordeeld wegens lidmaatschap van een terroristische organisatie en verboden wapenbezit.

  Lijkt mij óók nieuwswaardig.

  Ik kon één verwijzing terugvinden op internet.

  In december 2017 was ze met haar ‘mentor’ Frits Bolkestein bij een Chanoeka-viering in Utrecht. Die introduceerde haar als volgt:

  Chanoeka-viering in Utrecht. Die introduceerde haar als volgt:

  Zie Hier:

  “Soumaya heeft in een vorige fase van haar leven veel kennis opgedaan over geradicaliseerde moslims.”

  Hij zei het echt!

  Ze wás een geradicaliseerde moslim!

  Ze wás definitief veroordeeld voor verboden wapenbezit!

  Ze was veroordeeld wegens lidmaatschap van een terroristische organisatie!

  Natuurlijk kun je dat downplayen tot “veel kennis opgedaan”.

  Enfin, denkend aan de woede van Wilders over het feit dat hij onwetend was over het gegeven dat hij in de Nationale Vergaderzaal zo ongeveer naast de zus zit van een veroordeelde terroriste die hem had willen vermoorden én de witwaspraktijken van Bolkestein en de VVD, veronderstelde ik: dit zal de parlementaire pers wel nieuwswaardig vinden.

  En toen stuurde parlementair verslaggever Elif Isitman een tweet die mij een  mevrouw Dijkgraaf-momentje bezorgde.

  Deze:

  Drie dingen hierover.

  Ten eerste: als die zusterlijke band tussen het D66-Kamerlid “in heel Den Haag en ver daarbuiten” (ze bedoelt: bij de parlementaire pers) allang bekend is, waarom is er dan nooit, maar dan ook nóóit, iets over in de media verschenen?

  Als de broer van een PVV- of FvD-Kamerlid óóit veroordeeld zou zijn als lid van een extreemrechtse organisatie en verboden wapenbezit en bijvoorbeeld (ik noem maar een dwarsstraat) Sigrid Kaag had willen afknallen, zouden jullie dan zwijgen?

  Nee, het zou dagenlang de voorpagina’s en de talkshows beheersen.

  En terecht.

  Ten tweede: dat Wilders “er vandaag pas achter komt” is inderdaad héél bijzonder.

  Maar waarom moet je dat hém verwijten?

  Je zou namelijk verwachten dat de man wiens leven al meer dan zeventien jaar in gevaar is vanwége mensen als Soumaya Sahla door de diensten op de hoogte wordt gehouden van álle relevante feiten omtrent zijn veiligheid? En, nu het ‘slechts’ om ‘de zus van’ gaat, zijn veiligheidsgevoel.

  Ten derde: jullie Telegraaf-collega verspreidt nepnieuws ten gunste van Soumaya Sahla.

  Ze schrijft dat in “de zaak Soumaya S.” sprake was van “gerechtelijke dwaling”.

  Dat suggereert dat ze níet is veroordeeld.

  Vrijgesproken is.

  Onschuldig zou zijn.

  De waarheid is: na haar eerste veroordeling is de zaak door de Hoge Raad terugverwezen naar het Gerechtshof en dat heeft haar (in 2014) alsnog veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens verboden wapenbezit en lidmaatschap van een terroristische organisatie.

  Het Hof verweet haar bij die tweede behandeling bovendien dat ze géén verantwoordelijkheid nam voor haar daden.

  En jullie, de parlementaire pers, vinden het allemaal volstrekt niet nieuwswaardig als de zus van zo iemand wordt geïnstalleerd tot Kamerlid van de partij die Wilders-haat tot business model heeft verheven.

  Ik zeg het mevrouw Dijkgraaf na: “Schiet mij maar lek.”

  Al kun je, heb ik als hoofdredacteur van Metro geleerd, in het geval van moslimterroristen misschien beter andere woorden kiezen om van je verbijstering blijk te geven…

  Groet,

  JanD

  ________________________


  Zie ook: 

  Geert Wilders wil graag antwoorden van kabinet en D66: ‘Is de zus van jullie Kamerlid een veroordeelde terrorist?’


  3 reacties :

  Dekkeer zei

  We kunnen stellen dat de leden van D'66 lid zijn van een terroristische organisatie. Bij de VVD is het nog ernstiger, daar hebben ze een veroordeelde misdadigster op een cruciale plaats zitten.
  Hoe diep kunnen VVD en D'66 nog zinken en hoe onnozel moet je zijn om hier nog lid van te zijn of om op te stemmen?

  Anoniem zei

  Het zou een opluchting zijn voor veel mensen als ze niet verplicht zouden zijn mee te betalen aan de exorbitante salarissen van de NPO.
  Het is te belachelijk voor woorden dat we verplicht worden om mee te betalen aan bedrog, fake nieuws en het promoten van racisme richting alles wat blank is.
  De even verderfelijke kranten kunnen we gewoon links laten liggen, veel nieuws en dan neutraler als van de diverse kranten zoals NRC, Telegraaf(verboden na de oorlog) Volkskrant, Trouw, AD, enz, is te lezen op internet.

  Verontruste zei

  Door medewerking van de "main stream media" kunnen zij medeplichtig geacht worden aan deze misstanden, zoals gewoonlijk.
  Blijkt maar weer dat met geld alles te koop is. Politiek is handelswaar.

  Een reactie posten