Briefje van Jan: Aan Femke Halsema

Datum:
 • woensdag 21 juli 2021
 • in
 • Categorie:
 •  


  Aan Femke Halsema


  Mevrouw Halsema,

  Stelt u zich toch eens voor dat uit een onderzoek was gebleken dat homohaat in uw Amsterdam vooral op het conto kon worden geschreven van jonge mannen met een strakke scheiding aan de rechterkant die stemmen op de PVV en FvD.

  Uw partijgenoot en wethouder Rutger Groot Wassink zou niet weten hoe snel hij het rapport naar de gemeenteraad, het voormalige verzetskrantje Het Parool en de dorpsomroep AT5 zou moeten sturen om maximale reuring te veroorzaken.

  U zou het in elk Journaal en elke talkshow van de daken schreeuwen.

  In de Amsterdamse gemeenteraad zouden de lampjes van DENK, NIDA en BIJ1, gesteund door Tirza de Fockert van GroenLinks, Annabel Nanninga van JA21 persoonlijk verantwoordelijk houden voor al het leed dat de LHBTIQ+’ers in uw stad is en nog zal worden aangedaan, indien nodig met verwijzing naar een tweet uit 2014 van de extreemrechtse houwdegen, waarin ze een grapje maakte over een vent in een jurk.

  Hoe anders is het nu blijkt dat de homohaat niet van rechts komt, maar voornamelijk van Marokkaanse jochies?

  GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink houdt het rapport vijfenhalve maand verstopt in een la.

  Hij stuurt het pas naar de gemeenteraad nadat het twee maanden durende zomerreces is begonnen.

  Hij wil tegen de media niets zeggen over het rapport.

  GroenLinks-raadslid Tirza de Fockert wíl wel iets zeggen over het rapport, maar kan dat niet, omdat ze “het nog niet gelezen heeft”.

  En u?

  U péinst er niet over in de media te vertellen dat u er volledig naast zat toen u vorig jaar bij ‘Dit is M’ zei dat het “een illusie is dat homohaat zich onder een groep concentreert”, terwijl nu uit onderzoek blijkt dat… homohaat zich onder een groep concentreert: Marokkaanse jochies.

  Terzijde: het COC heeft bij een eerdere gelegenheid weleens gezegd waarom die ventjes met die heuptasjes zich schuldig maken aan homohaat. Freek Jager, de voorzitter van COC Achterhoek-Twente, legde het als volgt uit:  “De daders zijn veelal jonge mannen, die worstelen met hun eigen gevoelens of bang zijn als lustobject te worden gezien door een andere man. Naar leeftijdsgenoten willen zij zich dan met machogedrag bewijzen als mannelijk en heteroseksueel.”

  Kortom: ze schelden, intimideren en mishandelen homo’s omdat ze zelf homoseksuele gevoelens hebben of bang zijn dat ze besprongen worden door homo’s.

  Mij lijkt dat overigens een slechte verklaring.

  Want heeft u ooit één zo’n kutmarokkaantje tegen een geit horen schelden?

  Nou dan!

  Groet,

  JanD


  0 reacties :

  Een reactie posten