Briefje van Jan: Aan het partijkartel

Datum:
 • zaterdag 5 juni 2021
 • in
 • Categorie: , , • Posted on 5 juni 2021 by Jan Dijkgraaf 


  Beste Lilianne, Wopke en Mark,

  Nu het stof van Sywertgate zo langzamerhand aan het neerdalen is, kunnen we vaststellen dat het door Thierry Baudet gemunte woord ‘partijkartel’ eigenlijk te vriendelijk is.

  ‘Partijmaffia’ past beter.

  PvdA-minister Martin van Rijn legde een advies van het Het Landelijk Consortium Hulpmiddelen, het centrale inkoopteam van de overheid, om niet samen te gaan werken met CDA-prominent Sywert van Lienden naast zich neer.

  PvdA-minister van Rijn, die iedereen die bekendheid genoot en mondkapjes aanbod doorverwees naar een speciaal VIP-loket (geen grap!), maakte voor Sywert van Lienden een uitzondering en sprak hem wél meerdere keren persoonlijk.

  PvdA-minister Martin van Rijn bestelde 40 miljoen mondkapjes bij Sywert van Lienden en die andere derdehands-autoverkopers op Sywert van Liendens voorwaarden.

  PvdA-minister Martin van Rijn zorgde dat die drie mooipraters volstrekt risicoloos konden ‘ondernemen’ door de rekening vooraf te betalen.

  CDA-minister Hugo de Jonge en diens persoonlijk assistent Bart van den Brink, die niks te maken wilden hebben met mondkapjesleveranciers, namen hun telefoon wél op als partijgenoot Sywert van Lienden belde om te lobbyen voor Sywert van Lienden.

  CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, met wie Sywert van Lienden in de programmacommissie van het CDA zat, overhandigde tijdens een persoonlijk gesprek een aanbevelingsbrief van Sywert van Lienden over Sywert van Lienden aan VVD-premier Mark Rutte (“Geachte minister-president, beste Mark”).

  VVD-minister Tamara van Ark waste het gerommel van de PvdA- en CDA-ministers deze week zoveel mogelijk wit door a) te doen alsof met Sywert van Lienden een volstrekt normale deal was afgesloten, b) de Kamer onvolledig te informeren en c) te liegen over de voorfinanciering.

  Een Tweede Kamer die in een debat met VVD-premier Mark Rutte, CDA-minister Hugo de Jonge en VVD-minister Tamara van Ark wel Sywert van Lienden fileerde omdat de zakkenvuller zich voordeed als filantroop.

  Maar die één belangrijke vraag níet stelde: welke rol speelde het Koninklijk Huis?

  Zei de nummer 4 in de lijst van troonopvolgers, prins Constantijn, over Sywert niet: “Ik heb hem en zijn team geholpen waar ik kon”?

  Is dát misschien waarom PvdA-minister Martin van Rijn, CDA-minister Hugo de Jonge, CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt en VVD-premier Mark Rutte Sywert van Lienden multimiljonair maakten?

  Niet één Kamerlid wilde weten hoe dat dan zat.

  Daar is eigenlijk maar één verklaring voor: ze maken allemáál onderdeel uit van de partijmaffia.

  Of waren te druk met het opzetten van een dorp voor hun eigen sekte.

  Groet,

  JanD

  0 reacties :

  Een reactie posten