Briefje van Jan - Aan Wopke Hoekstra

Datum:
 • vrijdag 26 maart 2021
 • in
 • Omtzigt moet kapot.

  Aan Wopke Hoekstra


  Meneer Hoekstra,

  We moeten het even over Pieter Omtzigt hebben.

  Moet-ie dood ofzo?

  Is de baas van het partijkartel zo boos op Omtzigt dat jullie van het CDA de opdracht hebben gekregen hem het laatste zetje te geven?

  Of zit de karakterkanker in het CDA zelf en hebben jullie helemaal geen aanmoediging van Mark Rutte nodig om Omtzigt niet alleen voor de bus te gooien, maar ook zelf achter het stuur te gaan zitten?

  Zal ik het kort even opsommen?

  In 2010 zette het CDA Pieter Omtzigt op een onverkiesbare plaats op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

  In 2012 zette het CDA Omtzigt aanvankelijk helemaal níet op de kandidatenlijst en toen daartegen een actie werd gestart alsnog, op een onverkiesbare plek.

  In 2013 dwong het CDA Omtzigt in opdracht van de baas van het partijkartel te stoppen met het Demmink-dossier, waarvan de afloop er ongetwijfeld heel anders had uitgezien als het niet op stel en sprong was overgedragen aan het afgescheiden PVV-Kamerlid Louis Bontes.

  In 2017 dwong het CDA Omtzigt, na een smerig een-tweetje tussen het partijkartel en NRC Handelsblad, te stoppen met het MH17-dossier, waarin Omtzigt de baas van het partijkartel het bloed ook al vakkundig onder de nagels vandaan haalde.

  In de vergaderingen van het kabinet Rutte 3 spraken CDA-minister Hugo de Jonge en u openlijk mee over het kaltstellen van Omtzigt (en SP-Kamerlid Renske Leijten) in de Toeslagenaffaire.

  In 2020 rommelde het CDA Omtzigt na een oncontroleerbare stemming naar een nederlaag in de lijsttrekkersverkiezing met Hugo de Jonge.

  In 2020 vernederde het CDA de vrouw van Omtzigt door na een flutonderzoek naar de lijsttrekkersverkiezingen naar buiten te brengen dat zij wel degelijk op Hugo de Jonge had gestemd.

  En nu?

  Nu lekt het CDA vuiligheid over Pieter Omtzigt naar de pers.

  Wouter de Winther van De Telegraaf, die altijd tot een lippendienst aan de baas van het partijkartel bereid is, noteerde: “Wanneer de overwerkte Omtzigt terugkeert is onduidelijk. Het CDA zegt dat dit aan het Kamerlid zelf is. Op hoog niveau wordt rekening gehouden met maanden, gezien ervaringen met huilbuien, door de kamer vliegende projectielen en onbehoorlijke gesprekken waar zowel ambtenaren als bewindspersonen de afgelopen maanden mee te maken kregen.”

  En CDA-leider Wopke Hoekstra grijpt niet in.

  Dan weten we genoeg.

  Omtzigt moet kapot.

  Want in het leven van een McKinsey-consultant is Pieter Omtzigt geen mens,  maar een 1’tje in het Excel-sheet.

  En ondertussen mag een andere prominente CDA’er, de ultieme prutser Hugo de Jonge, vrolijk verder met zijn kleuterklaspraatjes die geen gaatjes vullen. Behalve gaten op begraafplaatsen dan, nu hij met zijn vaccinatiefaal (pas anderhalf miljoen gevaccineerden na 77 dagen!) nog meer mensen wegens psychisch leed de kist in jaagt.

  U moet zich dóódschamen.

  Groet,

  JanD


  0 reacties :

  Een reactie posten