Land van angst, zonder vreugde en hoop Overheid kiest voor COVID-angstoffensief

Datum:
 • zaterdag 6 februari 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • Covid veroorzaakt depressie, agressie, paniek en fobieĆ«n.


  6 februari 2021 - Rob Kern

  Gebrek aan hoop, voortdurende blootstelling aan negatieve berichten over Covid die angst oproepen en de slechte aanpak van de overheid spelen hierbij een grote rol. De preoccupatie met de IC’s verhult het desastreuze ontbreken van een vroege behandeling bij Covid. En zo wordt de psyche van de bevolking aangetast, concludeert psychotherapeut Rob Kern.

  Als psychotherapeut kan ik niet om Covid-19 heen. Om te beginnen kan ik thuis mijn patiĆ«nten niet ontvangen. Alle therapieĆ«n vinden telefonisch plaats. Aanvankelijk was ik er enthousiast over dat therapie telefonisch ook werkt. Nu ben ik er in toenemende mate minder gelukkig mee. PatiĆ«nten lijken meer tevreden over deze vorm van therapie dan ikzelf. Ook kan ik geen paren behandelen, en dat mis ik.

   

  Psychische gevolgen

  Bij Covid-depressie spelen vooral het gebrek aan hoop, de negatieve berichtgeving en de slechte aanpak van de overheid een rol. Steeds meer Covid-maatregelen, zoals opsluiting en beperkt contact met anderen, dragen bij aan de depressieve gevoelens.

  Ook bestaat er Covid-agressie. Daar bedoel ik niet de recente avondklokrellen mee, maar bijvoorbeeld agressie van klanten in fietsenzaken. Fietsen repareren is toegestaan, maar fietsen of fietsonderdelen verkopen is verboden. Doordat de Nederlandse bevolking van de overheid alleen mag werken en eten, klussen veel mensen aan hun fiets. Als zij naar de fietsenzaak gaan om onderdelen te halen en die niet kunnen kopen, worden zij agressief. Zelfs komt het daar vaak tot een handgemeen.

  Een voorbeeld van Covid-paniek hoorde ik van een van mijn patiĆ«nten. Hij kreeg ’s nachts een heftige paniekaanval. Overdag had hij met zijn vriendin in de stad gewandeld en moest plotseling naar de wc. Daarna had hij natuurlijk zijn handen gewassen. Bij het naar buiten gaan had hij de deurknop opengedraaid. Maar hij vergat daarna zijn handen te ontsmetten en at een boterham. Die nacht werd hij bezweet wakker, hij was er zeker van dat hij Covid kreeg en dat hij doodging.

  Sommige patiĆ«nten hebben een Covid-fobie. Zij durven geen mensen te ontvangen uit angst om Covid te krijgen. Buiten lopen zij met een overdreven grote bocht om andere mensen heen, wat een vervreemdend gevoel geeft.

  Covid-kinderen kunnen niet naar school. Hun ouders werken veelal thuis en zijn blij, als hun kinderen stil zijn en niet storen. De kinderen zitten veel te veel op hun devices te spelen. Hun sociale en psychische ontwikkeling stagneert ernstig.

   

  Overlevingsstrategieƫn

  In mijn vorige artikel gaf ik vijf directieven om de Covid-periode te overleven, nu volgen er nog drie. Dat is nodig omdat wij geluid niet kunnen uitschakelen. Bij beelden werkt dat wel, wij kunnen onze ogen sluiten. De negatieve berichten worden opgevangen in de hersenstam die vervolgens de amygdala (amandelkern) activeert. De amygdala produceert onder meer angstgevoelens. Alleen de cortex (hersenschors) kan daar wat aan doen, maar die is ook suf gebeukt door Covid.

  Wat kunt u doen? Prof. dr. Erik Scherder noemt drie dingen:

  1. luisteren naar rustige muziek;
  2. de cortex bezighouden met iets positiefs, zoals schaken of een boek lezen;
  3. bewegen en sporten, maar niet overdreven.

   

  Nieuwsmanipulatie

  Dagelijks worden wij in Nederland misleid door de NPO. Afwijkende geluiden, zoals die van huisarts Rob Elens en Maurice de Hond, worden niet gehoord, ja zelfs gedemoniseerd. Is er een tekort aan vaccin? Dan laat de NPO meteen na dat bericht zien dat er ook in Frankrijk en Italiƫ te weinig vaccin is. Zijn er bij ons demonstraties? Dan toont de NPO eerst minutenlang demonstraties in Rusland. Mede door de nieuwsmanipulatie van de NPO staat de VVD virtueel op 40 zetels bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart a.s.

   

  Preoccupatie

  Terwijl ik dit schrijf is het 22.00 uur, de bomen en huizen zijn er nog, maar verder is er geen mens of rijdende auto te zien. Het is oorverdovend stil. Mijn observatie is dat niet Covid-19, maar de maatregelen van de overheid om Covid-19 te beteugelen de psyche van de bevolking aantasten. De voortdurende preoccupatie met het aantal besmettingen en het aantal IC-bedden is verkeerd en leidt tot een rigide, gevaarlijke strategie die verkeerd uitpakt.

   

  IC-artsen rapporteren dat meer dan 40% van de patiƫnten die met Covid-19 op de IC worden opgenomen, overlijdt. De Covid-19 patiƫnten die de IC wel overleven, houden na hun ontslag van de IC langdurig ernstige klachten. IC-ziekenhuisbedden geven geen genezing. Hulp komt meestal te laat.

   

  Snelle behandeling ontmoedigd

  De huisartsen sturen hun met Covid gediagnostiseerde patiƫnten zonder behandeling naar huis en alleen patiƫnten met onderliggende ziekte(n) zoals COPD krijgen medicatie die de ademhaling ondersteunt, maar dat is niet gericht op genezing van Covid. De huisartsen sturen hun Covid-patiƫnten pas naar het ziekenhuis als hun toestand dramatisch verslechtert, vaak te laat.

  De overheid stimuleert een snelle behandeling van Covid-19 niet. De gevolgen daarvan werken door op tal van gebieden en zijn desastreus. Covid-19 moet juist in een vroege fase behandeld worden, tussen de tweede en vierde ziektedag. Daarnaast bestaat het aantal personen dat is overleden aan Covid-19 voor meer dan de helft uit verpleeghuisbewoners. Het aantal doden hangt zeer waarschijnlijk samen met slechte ventilatie in huizen en gebouwen, maar de regering blijft vasthouden aan de anderhalve meter-strategie en het stuk wassen van de handen, zonder te accepteren dat de overdracht van het virus plaatsvindt via aerosolen.

   

  Negatieve berichten

  De aantasting van de psyche van de bevolking hangt samen met de voortdurende blootstelling aan negatieve berichten, zoals mutaties van het virus en productieproblemen bij de vaccinleveranciers. De EU faalt bij de inkoop en coƶrdinatie van de vaccins voor de EU-landen. Daarnaast verlopen in Nederland de inentingen met vaccins tergend langzaam. Dit steekt schril af tegen de Israƫlische aanpak.

  Vorige week gaf premier Netanyahu een interview waarin hij zei, dat het vliegveld Ben Gurion volledig afgesloten werd. Verder kondigde hij opnieuw een lockdown van een aantal weken aan. Ondertussen wordt iedereen gevaccineerd en daarna kan IsraĆ«l weer volledig open. Zelfs dokter Anthony Fauci zei op 29 januari jl. tegen het Amerikaanse volk, dat zij het ergste gehad hebben en dat zij binnenkort het virus onder controle hebben dankzij de vaccinaties.

  Hoort u onze Nederlandse overheid ooit iets opbeurends of hoopvols zeggen?


  0 reacties :

  Een reactie posten