BRIEFJE VAN KEES – Aan Corinne Ellemeet

Datum:
 • woensdag 13 mei 2020
 • in
 • Categorie:
 • Voor een Godwin kun je hem wakker maken, dus hij haalde er zelfs Herta Oberheuser, August Hirt en al die andere nazi-artsen bij

  13-5-2020


  Beste Corinne,

  Nu ik wegens afwezigheid van mijn broer Jan eindelijk de gelegenheid heb, wil ik je graag namens de rest van de Dijkgraafjes excuses aanbieden voor zijn uitlatingen.

  Mijn broer Jan schreef vorig jaar dat jij mensen van boven de 70 jaar de dood wilde injagen.

  Voor een Godwin kun je hem wakker maken, dus hij haalde er zelfs Herta Oberheuser, August Hirt, Josef Mengele en al die andere nazi-artsen bij.

  Schandalig!

  Terwijl jij alleen maar voorstelde om bejaarden die voor een operatie of chemokuur in het ziekenhuis kwamen even een kopje koffie te laten drinken met een geriater die hen liefdevol zou vragen of ze wel zeker wisten dat ze als kasplantje uit de operatiekamer wilden komen.

  Dat ze niet alleen te maken hadden met een specialist die als een soort automonteur onderdelen vervangt of olie ververst, maar ook met een warme, menselijke ouderendeskundige die hen kon wijzen op de risico’s van het werk van de automonteur.

  Soms moet een auto namelijk gewoon naar de sloop.
  En laten we eerlijk zijn: dat is precies wat dit VVD/CDA/D66/ChristenUnie-kabinet heeft gedaan.
  Maar dan niet door ze daar zelf voor laten te kiezen na een goed en warm gesprek met een geriater, maar door mogelijk besmette mensen zonder bescherming op ze af te sturen, ze bij elkaar te zetten en door ze in hun verpleeghuis in alle eenzaamheid te laten stikken.

  En dan laat ik maar even in het midden of dat alleen figuurlijk was, of ook letterlijk.

  Op 13 februari 2019 schreef De Telegraaf dat toenmalig VVD-minister van Medische Zorg Bruno Bruins met jouw plan aan de slag zou gaan.

  Toen kwam de coronacrisis en dachten ze: maar dat kan sneller. En goedkoper.

  Nou ja, de rest wordt geschiedenis.

  En omdat er nauwelijks getest is, wordt en zal worden, zullen we nooit weten hóe donker die geschiedenis exact was.

  Groetjes,

  Kees Dijkgraaf

  logo TPO

  0 reacties :

  Een reactie posten