BRIEFJE VAN JAN – Aan de wegkijkers

Datum:
 • vrijdag 21 september 2018
 • in
 • Categorie:
 • Marine Le Pen wordt niet zomaar vervolgd voor het plaatsen van drie nieuwsfoto's, ze gaan een stap verder...
  Door:  , 7:01, 21 september 2018
  Beste wegkijkers,

  Groot Europeesche Rijk. 1984. Censuur.

  Als ik die woorden weleens in gezelschap laat vallen, is er altijd wel iemand die nodig naar het toilet moet, even buiten gaat roken of vraagt hoe het weer de volgende dag wordt.

  Want het zal zo’n vaart niet lopen.

  Nou, zo’n vaart loopt het dus wel.

  Er komt – ik noem maar een voorbeeld – een Europees Openbaar Ministerie aan. Aanvankelijk zou Nederland er beslist niet aan meedoen, maar omdat het eurofiele D66 het toch echt wilde, besloten VVD, CDA en ChristenUnie in het kader van uitruil (net als bij de dividendbelasting) dat ons land zich er toch bij aansluit. Aanvankelijk gaat het Europese OM zich vooral bezighouden met opsporing en bestrijding van misbruik van EU-geld. Maar de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, heeft al laten weten dat het toch echt de bedoeling is dat de bevoegdheden van het Europese OM worden uitgebreid. Bijvoorbeeld met terrorismebestrijding.

  Daarna is het nog maar een kleine stap naar belediging en ‘haatzaaien’. Of moet ik nog uitleggen dat er mensen met invloed (politici, media) zijn die serieus beweren dat er een rechtstreeks verband is tussen pak ‘m beet tekenwedstrijdjes en moslimterrorisme en dat moslimterrorisme dus bestreden kan worden door ‘haatzaaien’ aan te pakken?

  Nee toch?

  Kom ik terzake.

  In 2015 vergeleek een Franse tv-journalist het Front National met de keelsnijders, rugprikkers en ontplofonnozelen van Islamitische Staat. In reactie daarop plaatste FN-voorvrouw Marine Le Pen drie foto’s op Twitter. Eentje van de onthoofde Amerikaanse journalist James Foley, eentje van een man die in een kooi levend verbrand werd en eentje waarin een man werd overreden door een tank. “Dit is Islamitische Staat”, schreef Le Pen.

  Het Franse Openbaar Ministerie besloot Le Pen te vervolgen voor het plaatsen van deze foto’s, want het is volgens het Franse OM verboden om gewelddadige boodschappen te verspreiden die aansporen tot terrorisme en door kinderen kunnen worden bekeken – en dat zou Le Pen hebben gedaan.

  Tussenvraag 1: als de wetten op dit gebied binnen de EU ‘beter op elkaar afgestemd gaan worden’, gaan dan de wetten van Frankrijk gelden of die van Nederland, een land waar het plaatsen van foto’s van nieuwsfeiten goddank nog niet strafbaar is?

  Tussenvraag 2: als er een Europees Openbaar Ministerie komt, gaat dat dan de publicatie van foto’s die de waarheid tonen over de uitwassen van de gretig geïmporteerde religie van de vrede aanpakken of beschouwen als een burgerrecht?

  Volgende punt.

  Marine Le Pen wordt niet zomaar vervolgd voor het plaatsen van die foto’s.


  Lees je wat er staat?

  De voorvrouw van een van de grootste partijen van Frankrijk, een land waar Islamitsiche Staat al een paar jaar eh… nogal huis houdt, plaatst drie foto’s van dingen die Islamitische Staat doet. En de Franse rechter? Die wil even uitgezocht hebben of mevrouw ze wel allemaal op een rijtje heeft.

  Toen ik het las en nadacht over de mogelijke consequenties, liepen de rillingen me over de rug.

  Kennen ze dan echt geen grenzen?

  Want wat zou er gebeuren als officieel wordt vastgesteld dat Marine Le Pen ze níet allemaal op een rijtje heeft en een gevaar voor de samenleving is? Wordt er dan een rechter bereid gevonden ervoor te zorgen dat ze de rest van haar leven verplicht wordt opgesloten in een kliniek ergens bij het strand of in de bossen?


  Wat je ook van Marie Le Pen vindt, als je het een goede zaak vindt dat zij om het plaatsen van een paar relevante nieuwsfoto’s wordt gecriminaliseerd én als gekkie wordt gediagnostiseerd, is je geest helemaal rijp gemaakt voor 1984.

  Ik bedoel: voor 1940.

  Groet,

  JanD
  1 reacties :

  Mr. X zei

  De geschiedenis herhaalt zich; tot vlak voor de inval van de Nazi's in 1940 was Hitler een bevriend staatshoofd. Na de inval was hij ook hier der Führer en mochten anderen hun leven geven om de boel hier weer op poten te zetten. Straks helaas, zijn er geen anderen meer en zal het bestuur, wat u 'gekozen' heeft, net als in WO2 volop meewerken onwelgevallige lieden kalt te stellen. Toch wel bijzonder dat het Duitsland lukt om binnen 100 jaar dit continent voor de derde maal richting afgrond te drijven.

  Een reactie posten