Nog geen enkel spoor van dieven peperdure telescoop

Datum:
 • vrijdag 18 mei 2018
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Den Oever - De politie en gemeente Hollands Kroon hebben nog geen idee wie achter de diefstal begin deze maand van een peperdure telescoop (waarde tienduizend euro) van het zogeheten Waddenbelevingspunt in Den Oever zit of zitten.

  Martijn Gijsbertsen 18-5-2018

  De verrekijker geschonken door de Vogelbescherming, stond op de bovenste verdieping van een nieuwe uitkijktoren in de Waddenhaven om vogels te kunnen spotten en naar schepen te kijken.

  De telescoop is, incusief het rooster waaraan het was bevestigd, op een onbekend moment ontvreemd. De verdwijning is gemeld bij de havenmeester. Hollands Kroon heeft aangifte bij de politie gedaan.
  Over de diefstal hebben politie noch gemeente tot dusverre tips gekregen. Over de dader(s) en het motief tasten zij in het duister.

  “Het was een bijzondere telescoop, in de zin dat-ie bijvoorbeeld grotendeels uit koper of zo  bestond”, aldus gemeentewoordvoerder Ben Bruin.

  We roepen iedereen die iets gezien of gehoord heeft of weet wie hier achter zit, dit te melden bij de politie.” Die is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844.

  Het Waddenbelevingspunt is eind vorig jaar geplaatst en heeft, inclusief toegangsbrug, 465.000 euro gekost. De officiele in gebruikname moet nog plaatsvinden.

  De gemeente wil binnenkort een nieuwe telescoop plaatsen. “Een ander type dan degene die is ontvreemd, die was niet meer voorradig”, weet Bruin. “De nieuwe gaan we nog beter verankeren, hoewel deze al goed vast zat.”

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten