Den Helder houdt miljoenen over door mee- en tegenvallers

Datum:
  • vrijdag 8 mei 2020
  • in
  • Categorie: ,
  • DEN HELDER
    De gemeente Den Helder sluit 2019 af met een positief saldo van € 5,2 miljoen. Dat blijkt uit de afgeronde jaarrekening.


    8-5-2020
    De zwarte cijfers zijn volgens de gemeente vooral ontstaan door een aantal mee- en tegenvallers. ,,Meevallers zijn de lagere kosten van de overhead (salarissen, huisvesting, automatisering). Dit hangt deels samen met zaken die nog niet uitgevoerd zijn in 2019 en daarom (met de bijbehorende budgetten van € 3,5 miljoen) doorgeschoven worden naar 2020. Verder waren er meevallers door een iets hogere uitkering van het Rijk, een positief resultaat op de ontwikkeling van de grondexploitatie Willem Alexanderhof en de verkoop van een aantal percelen grond van de gemeente. Een flinke tegenvaller was er bij de kosten voor jeugdzorg en huishoudelijke hulp door de hogere vraag naar (intensievere) hulp’’, meldt de gemeente in een persbericht.
    ,,We kijken als college tevreden terug op het jaar 2019’’, zegt wethouder financiën Kees Visser. ,,De gemeente staat er financieel gezond voor. Het weerstandsvermogen (verhouding tussen reserves en risico’s van de gemeente) is met 1,7 ruim voldoende om eventuele financiële calamiteiten op te vangen. We werken hard om onze ambities op alle beleidsvelden te realiseren. Op een begroting van ruim € 200 miljoen hebben we veel kunnen realiseren, zoals de ontwikkeling van de haven, het beheer en behoud van ons erfgoed en onze dienstverlening op het gebied van jeugd, ondersteuning, werk en inkomen. Ook is gewerkt aan het verbeteren van de openbare ruimte. We hebben bovendien nog wat geld overgehouden hebben voor volgende jaren.’’
    De jaarrekening wordt op 29 juni behandeld in de gemeenteraadsvergadering.
    Het document is daarna te vinden op www.denhelder.nl/jaarrekening en geeft een volledig financieel overzicht.
    Noordhollands Dagblad


    0 reacties :

    Een reactie posten