Hollands Kroon neemt maatregelen tegen verspreiding coronavirus

Datum:
  • donderdag 12 maart 2020
  • in
  • Categorie: ,
  • Hollands Kroon maakt deel uit van de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord. 





    Hollands Kroon neemt maatregelen tegen verspreiding coronavirus

    In navolging van de extra maatregelen die het kabinet vandaag heeft genomen, neemt Hollands Kroon tot 31 maart een aantal maatregelen die moeten bijdragen aan de indamming van het coronavirus. Dit voor de zorg en gezondheid van onze inwoners en eigen medewerkers.

    Maatregelen

    De maatregelen betekenen dat:
    • ook evenementen en bijeenkomsten die de gemeente zelf organiseert waar meer dan 100 mensen komen, worden afgelast. Wat dit betekent voor grotere evenementen die later plaatsvinden, zoals de Veteranendag en de Lintjesregen, wordt later bepaald;
    • de Hollands Kroonmobiel tot nader order niet rijdt;
    • afspraken op kantoor (Kroondomein en het bestuurscentrum MFA) en externe bezoeken tot 31 maart zoveel mogelijk omgezet worden naar digitaal of telefonisch contact. Vergaderingen vinden ook meer digitaal plaats;
    • wij afspraken bij inwoners thuis uitstellen, tenzij noodzakelijk.

    Oproep

    De dienstverlening van Hollands Kroon is al digitaal en er is geen publieksbalie. Wel komen medewerkers bij mensen thuis om producten af te leveren en voor afspraken. Waar dit noodzakelijk blijkt, blijven we dat doen. Waar mogelijk, stellen we het uit. Daarbij doen we nadrukkelijk een beroep op onze inwoners: als het niet echt nodig is, stel aanvragen zelf ook uit. Intern bereidt Hollands Kroon zich voor op scenario’s waarin gezondheidsproblemen tot uitval van medewerkers kan leiden en hoe we dat kunnen opvangen.

    Met elkaar

    "Hoewel er vooralsnog geen besmette personen zijn in Hollands Kroon, voelen we de verantwoordelijkheid om de verspreiding van het virus in Nederland tegen te gaan. Voor onze inwoners en als werkgever naar onze medewerkers. Dat doen we met de Noord-Hollandse nuchterheid die ons eigen is, maar met het besef dat maatregelen nodig zijn’’, zegt burgemeester Rian van Dam.
    Ze vervolgt: ,,Dit doen we met elkaar. Laten we ons allen beseffen dat ieder een steentje bij kan dragen door de (gezondheids-)maatregelen op te volgen. En mensen die vragen hebben over bijvoorbeeld het wel of niet afgelasten van evenementen of bijeenkomsten, nodigen we uit om contact met ons op te nemen.”

    Veiligheidsregio NHN

    Hollands Kroon maakt deel uit van de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord. De ontwikkelingen volgen we op de voet. Maatregelen stemmen we met elkaar af waarin de veiligheidsregio leidend is.  
    Voor informatie kunt u terecht bij GGD Hollands Noorden en het RIVM.

    Dit kun je zelf doen

    De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:
    • Was je handen regelmatig
    • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
    • Gebruik papieren zakdoekjes
    • Schud geen handen en geef geen 3 zoenen
    • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

    HK

    1 reacties :

    Anoniem zei

    Wat een lachertje. Het RIVM kan verschillende vragen helemaal niet beantwoorden. Heeft u weleens in uw elleboog geniest? Stelt niets voor.
    Sluit alle scholen!

    Een reactie posten