Patiënten blijven toestromen naar nieuwe huisartspraktijk in Anna Paulowna

Datum:
 • donderdag 1 augustus 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA
  De nieuwe HKN-huisartsenprakijk in Anna Paulowna krijgt er nog dagelijks nieuwe inschrijvingen bij.

  Winnie van Galen 1-8-2019
  Sinds de praktijk in de lucht is, zo’n kleine twee weken, zijn het er een kleine vierduizend, aldus Femke Beelen van Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland. ,,Het is een mooi aantal, meer dan een goed gevulde praktijk,’’ aldus Beelen. Bij de start van de nieuwe huisartsenpraktijk was het de vraag of er voldoende artsen en ondersteunend personeel voor handen waren. Dat blijkt vooralsnog niet voor problemen te zorgen. Volgens Beelen, manager chronische zorg bij de huisartsenorganisatie, slaagt de nieuwe praktijk er prima in om goeie zorg te leveren.
  ,,Wat we vooral merken is dat er meer duidelijkheid en rust is in het dorp. Verder is het mooi om te zien dat iedereen zijn schouders eronder zet.’’ Hoewel er inmiddels vele duizenden inwoners uit Anna Paulowna en Breezand hun weg naar de nieuwe praktijk hebben gevonden, geldt er nog altijd geen limiet. Over de mogelijkheid dat de praktijk wordt opgesplitst en er een nieuwe bijkomt, laat Beelen zich niet uit. Daarvoor is het allemaal nog te vroeg.
  Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland richtte in Anna Paulowna een nieuwe praktijk op nadat de HAP-praktijk van huisarts Arstrid van Heusden steken liet vallen. Van Heusden raakte haar praktijkpand kwijt door een huurconflict met de gemeente en ze zette tijdelijk een streep door het spreekuur waardoor 9500 patiënten met onzekerheid werden geconfronteerd. Als gevolg hiervan is haar praktijk bijna voor de helft leeggelopen.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten