Financiële systeem in laatste fase voor crash: Helikoptergeld komt eraan

Datum:
  • donderdag 1 augustus 2019
  • in
  • Categorie: , ,
  • Omgekeerde wereld: sparen kost meer geld dan schulden maken – ‘ECB is opzettelijk wereld van waanzin binnengegaan’ – ‘Burgers zullen binnenkort geld moeten betalen over hun spaargeld’
    31-7-2019
    ———————————————————————————
    Het Westerse financiële systeem dat nog steeds de wereld domineert waggelt nu echt op zijn allerlaatste benen, een feit dat nu ook door analisten in de mainstream media wordt erkend. ‘Sparen wordt bestraft, schulden maken beloond,’ en ‘de wereld op zijn kop’ zijn termen die frequent worden gebezigd, alsmede ook steeds duidelijkere waarschuwingen dat dit niet oneindig zo kan en zal doorgaan. De volgende, allang ‘over tijd’ zijnde financiële megacrash komt eraan, zoveel is wel duidelijk. De meningen verschillen echter over hoelang het leven van de terminaal zieke patiënt nog kan worden gerekt. Zijn het nog (hooguit) enige jaren, of nog slechts een paar maanden?
    Politic zullen tot op het allerlaatst blijven doen alsof er niets aan de hand is, en als de grote klap dan eenmaal een feit is beweren dat ze ‘het nooit hadden kunnen zien aankomen.’ Oftewel hun gebruikelijke blabla excuses, waar steeds meer mensen doorheen prikken.

    ‘Sparen loont niet meer’
    In de financiële rubriek van Focus (Money Online) wordt letterlijk gesproken van een ‘rente chaos’ en ‘zonderlinge kromtrekkingen’, waarbij ‘zekerheden overboord zijn gegooid’. Zo renderen staatsobligaties van AA+/AAA land Verenigde Staten op dit moment hoger dan die van Baa3/BBB- land Italië. Oftewel: het tot over zijn oren in de schulden gestoken Italië hoeft –overigens net als Griekenland, dat enige jaren nog feitelijk failliet was- minder voor nieuwe schulden te betalen dan Amerika – de omgekeerde wereld.
    ‘Sparen loont niet meer,’ is dan ook de constatering. Vroeger werd het geld dat je op je rekeningen had staan automatisch meer waard, maar die tijd is definitief voorbij. Het wordt nu juist steeds minder waard. De rente is zo laag, dat de –met manipulaties kunstmatig ‘laag’ gehouden inflatie- toch nog hoger is. (1)

    Grote finale moet nog komen: helikoptergeld
    Centrale Banken zoals de ECB hebben dit beleid zo lang zó ver doorgevoerd, dat er geen weg meer terug is. ‘De ECB plant helikoptergeld voor iedereen,’ schrijft een andere analist op Focus dan ook. ‘Met nul rente en een opzettelijke geldvloed is de ECB een wereld van waanzin binnengegaan… Wie er met wijd geopende ogen naar kijkt, weet dat de grote finale nog moet komen.’
    ‘De illusionisten van de ECB hebben hun grote konijn nog helemaal niet uit de hoge hoed getoverd. Er is sprake van zogeheten helikoptergeld… In onze tijd heet de magiër Mario Draghi. Achter gesloten laat de ECB de eigentijdse vertaling van ‘whatever it takes’ doorrekenen… De verdeling van helikoptergeld, dus een door de ECB geleide storting direct op de girorekeningen van de burgers van Europa, is geen taboe meer.’
    Voor deze fatale laatste stap –te vergelijken met een opzettelijke overdosis morfine toegediend aan een terminale patiënt, wetende dat deze hierdoor zal overlijden- zijn tal van indicaties. Zo verklaarde Marcel Fratzscher, voormalig ECB econoom en huidig president van het Duitse Instituut voor Economisch Onderzoek, dat ‘helikoptergeld maakbaar en waarschijnlijker is dan velen zich kunnen voorstellen.’ Draghi zelf noemde het (wanhoops)concept al 3 jaar geleden ‘zeer interessant’.

    ‘Waanzin met een methode: burgers worden steeds armer gemaakt’
    ‘Het is wellicht waanzin, maar tenminste waanzin met een methode,’ spot analist Gabor Steinhardt. Hij wijst in dit kader op het feit dat de Duitse burgers sinds 2010 netto € 358 miljard zijn kwijtgeraakt door het beleid van de ECB. De profiteurs? De staat (vanwege de extreem lage rente) en de banken, grootaandeelhouders en beursspeculanten, waar het grootste deel dat uit de maximaal opengezette geldkranen stroomt blijft hangen.
    Rekenen we dit bedrag om naar ons eigen land, dan kan de Nederlandse burger tussen 2010 en eind 2018 wel eens € 65 miljard tot € 70 miljard euro armer zijn geworden. Dan hebben we het nog maar niet over de fors gestegen lasten door energie/klimaatbelastingen, hogere huren, hypotheken en verzekeringen (vooral ziektekosten), en bezuinigingen op toeslagen en voorzieningen.

    ‘Massale herverdeling: Europese spaarders betalen schuldenbergen’
    Steinhardt spreekt dan ook letterlijk van een ‘massale herverdeling (van welvaart) van spaarders naar schuldenaren… Het nul rente beleid werkt als een speciale belasting, die op dit moment door spaarders in heel Europa wordt betaald om de schuldenbergen in Zuid Europa te stabiliseren. Als de rente zou stijgen dan zouden ettelijke banken en als gevolg daarvan mogelijk ook de staten ineenstorten.’ (2)
    Thomas Mayer is eveneens in Focus net zo kritisch: ‘De lage rente schudt de wereld door elkaar. Aandelen zijn niet langer zeker, en schulden maken wordt beloond. Dit zijn de absurde gevolgen van de rente-chaos. De ‘grootste mathematische uitvinding van de menselijk geest’ is afgeschaft.’ Vroeger op school leerde je namelijk nog dat sparen loont omdat je rente ontvangt en je geld meer waard wordt, maar nu is exact het omgekeerde het geval. Nu wordt je geld juist minder waard, en daarmee ook je schulden (als je die hebt).
    ‘Ik leef nu in een verkeerde wereld waarin schulden maken loont, maar geen enkel weldenkend mens geld zou uitlenen aan de schuldenaar.’ Daarom hebben de centrale banken die rol overgenomen, want zij kunnen het uitgeleende geld uit het niets creëren. Maar als de rente ooit weer gaat stijgen ‘volgt er een bloedbad’ dat zijn weerga niet kent. (3)

    ‘Burgers zullen binnenkort geld moeten betalen over hun spaargeld’
    ‘De financiële repressie is gekomen om te blijven,’ concludeert Josef Urschitz op Die Presse. De centrale banken zullen niet meer uit de door henzelf gemaakte val van nul rente kunnen ontsnappen. ‘Binnenkort zult u voor sparen zelfs moeten gaan betalen.’ (4)
    Inderdaad, zo doodziek is het Westerse financiële systeem geworden, dat u straks een (rente)boete zal moeten gaan betalen over het geld dat u op uw eigen rekeningen heeft staan. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom het gebruik van contant geld zo wordt ontmoedigd en steeds vaker onmogelijk wordt gemaakt. Want uw geld van de bank halen heeft geen enkele zin als cash bijna nergens meer wordt geaccepteerd.
    Urschitz waarschuwt dat het alleen maar erger kan en zal worden. ‘De geschiedenis heeft aangetoond dat geforceerde geldschepping uit het niets nog nooit tot welvaart, maar op de middellange termijn altijd tot een catastrofe heeft geleid. Men moet er niet op vertrouwen dat de economische natuurwetten niet meer gelden (zoals politici en centrale bankiers lijken te denken), want dat is al vaker fout gelopen.’

    Waarschuwingssignalen op diep oranje
    Omdat de meeste Nederlanders hun eerste lessen economie op de middelbare school lijken te zijn vergeten en gewoon doorgaan met geld lenen en schulden maken, zal de grote klap hen totaal overrompelen. Voor degenen die hun gezonde verstand niet hebben laten afstompen door de propaganda in de media zijn de huidige ontwikkelingen diep oranje waarschuwingssignalen dat het moment dat er plotseling voorgoed een einde komt aan het huidige ‘het kan niet op’ tijdperk nu echt steeds dichterbij komt.

    Xander
    (1) Focus
    (2) Focus
    (3) Focus
    (4) Die Presse

    2 reacties :

    Anoniem zei

    Gelukkig maken de meeste mensen zich er niet druk om want die begrijpen de consequenties nog niet helemaal goed en leven gelukkig verder.
    Het wordt ook vervelend om dag in dag uit slecht nieuws te moeten horen of lezen, daarom zullen we dergelijke berichten niet horen of lezen van de staatsomroep en de rest van de door België gefinancierde media(NRC, VK, enz.). Stel je toch eens voor dat we de indruk mochten krijgen dat de EU een regelrechte ramp voor het grootste deel van de bevolking van de EU is.
    De klap zal keihard aankomen en dan mogen we weer gaan betalen om de door wanbeleid omgevallen banken te redden. (als dat al mogelijk is)

    Dekker zei

    ING gaat rente rekenen over uw spaarrekening, andere banken volgen, dat is dus al bekend.
    Dat is de eerste stap, de volgende stap is dat het contante geld afgeschaft wordt en zo is de controle van banken en staat over al ons geld volkomen en is er geen ontsnappen meer aan.
    Contant geld afschaffen met als reden het witwassen van criminelen een halt toeroepen is een leugen. Het meest erge is nog dat het witwassen van crimineel geld de banken, waaronder ING, miljarden aan winst opleverde.
    Eerst de banken redden met tientallen miljarden en als dank uitgekleed worden door diezelfde banken.





    Een reactie posten