Rekere-bewoners naar rechter om geluidswand bouwbedrijf De Nijs tegen te houden

Datum:
 • donderdag 6 juni 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Schagen - SCHOORLDAM
  De bewoners van Park De Rekere in Schoorldam zetten zwaar geschut in om gedaan te krijgen dat bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen stopt met zijn activiteiten op de plek van de materieeldienst naast het park.
  Richard Zut 6-6-2019
  Bestuurslid Francien van Hees van eigenarenvereniging (VvE) Park De Rekere laat weten dat er twee rechtsbijstandsadvocaten zijn ingeschakeld om dat alsnog gedaan te krijgen, een namens enkele individuele bewoners en een voor de VvE: ,,We willen dat de rechter De Nijs verbiedt om een drie meter hoge geluidswand op te trekken. Die is al begonnen met voorbereidingen en wil de wand op 11 juni aanbrengen. We snappen niet hoe de gemeente Schagen erbij komt om De Nijs daarvoor een omgevingsvergunning te verstrekken. Dit is niet goed doorgerekend. De lawaaioverlast die wij ondervinden van het zware schoonmaakwerk van bouwmaterialen pal naast onze achtertuinen wordt echt niet veel minder door zo’n wand’’
  De gemeente Schagen had eerder weliswaar ook geconstateerd dat er op het terrein van De Nijs werkzaamheden plaatsvonden die niet pasten binnen het bestemmingsplan dat uit 2013 dateert. Daarop kondigde het college van burgemeester en wethouders aan dat de activiteiten binnen tien weken gestaakt dienden te worden.
  De Nijs reageerde direct met een aanvraag voor een omgevingsvergunning die het mogelijk maakt toch door te gaan met het werk, door plaatsing van een geluidswal en aanvullende regels voor het personeel.

  Niet voldaan

  De gemeente ging akkoord en de rekere-bewoners waren verbijsterd. Wel moest De Nijs alle illegaal verwijderde bomen en struiken herplanten. Daarvan zeggen de bewoners dat niet is voldaan aan de eisen. Van Hees: ,,De gemeente gaat er gewoon in mee en heeft die herplant ook niet goed gecontroleerd. Ze nemen genoegen met de offerte van het groenbedrijf, zegt onze advocaat. De boompjes zijn veel te dun en de struiken veel te klein. En ze hebben maar een kant neergezet, veel te dicht bij de sloot. Nee, dit is beslist geen onnozele klaagzang van een paar zeuren buren. Dit gaat om veel meer dan dat. De Nijs is hier gewoon zonder toestemming begonnen met extra werkzaamheden met alle gevolgen van dien voor ons, bewoners. Ze hebben lak aan de buren en gaan door, als een olifant door een porseleinkast! ’’
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten