Financiële situatie Den Helder ziet er in 2019 beter uit

Datum:
 • woensdag 12 juni 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HELDER - 
  De financiële situatie van Den Helder is beter dan vorig jaar gedacht. Over 2018 is een bedrag van ruim 7 miljoen euro geplust.
  Arie Booy 12-6-2019

  De tussenrapportage voor 2019 laat daarnaast nu al een plus van 6,4 ton zien.
  De ruim 7 miljoen euro van vorig jaar wordt in de algemene reserve gestopt, meldde wethouder Kees Visser van financiën in een commissievergadering woensdagavond. Het overschot van de zogenoemde programmarekening heeft diverse oorzaken. Aan de ene kant zijn investeringen, zoals in het Stadspark, doorgeschoven naar een volgend boekjaar. Aan de andere kant zijn er daadwerkelijk meer inkomsten verkregen door grondexploitatie en het verstrekken van vergunningen.

  Armoede

  Hoewel er in de raad de afgelopen maanden stevig gediscussieerd is over bezuinigingen op het sociaal domein, ontplooit dit college ook nieuwe initiatieven op dit vlak. Wethouder Peter de Vrij noemde het uniek dat er diverse maatregelen genomen worden voor de bestrijding van armoede. Den Helder behoort bij een kleine groep Nederlandse gemeenten waar verhoudingsgewijs veel mensen met een kleine beurs wonen. De Vrij is van plan om zodanige stappen te zetten zodat steeds meer Nieuwediepers zich aan de armoedeval kunnen ontworstelen.
  Vanuit een aantal politieke partijen die de commissie bijwoonden, werd gewezen op het financiële gevaar van juridische geschillen zoals met een bedrijf dat onkruid zou verwijderen. Wethouder Michiel Wouters moest omzichtig antwoord geven omdat de zaak nog onder de rechter is. Daarnaast zinspeelde hij op de verhuizing van coffeeshops uit de Koningstraat: ,,We verwachten daar binnenkort meer over te kunnen vertellen. We willen dit echter zuiver spelen en ook contact met omwonenden leggen.”

  Hamerpunt

  Gezien de reacties van de fracties, ziet het ernaar uit dat er in de komende raadsvergadering weinig woorden aan de begroting en tussenrapportage vuilgemaakt worden. ’Hamerpunt’ klonk het vaak.
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten