Nieuwe ronde in glasvezeloorlog Hollands Kroon

Datum:
 • dinsdag 14 mei 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA
  De aanleg van het glasvezelnetwerk van de coöperatie Breedband Hollands Kroon door Kabeltex hoeft niet te worden stilgelegd.

  Mike Deutekom 14-5-2019

  Dit nadat Gedeputeerde Staten van Noord-Holland een nieuwe slag in de voortdurende ’glasvezeloorlog’ heeft gewonnen.
  Delta Rijssen Glasvezel Investeringen, een concurrent van Breedband Hollands Kroon/Kabeltex, heeft bij de bestuursrechter de garantstelling van de provincie aan het glasvezelproject in de Noordkop aangevochten.

  Staatssteun

  Noord-Holland staat voor 12,2 miljoen euro garant, wat volgens Delta Rijssen ongeoorloofde staatssteun is. Daarom vroeg Delta Rijssen middels een voorlopige voorziening de rechter om het werk aan het glasvezelnetwerk met onmiddellijke ingang stil te leggen.
  De bestuursrechter heeft dit verzoek echter niet gehonoreerd. De rechtbank oordeelde dat zij de aanleg niet stil kon leggen en dat het verzoek tot voorlopige voorziening daarvoor niet het geschikte middel was.
  In juni dient nu het inhoudelijke hoger beroep bij de rechtbank tegen de garantstelling door de provincie. Eerder heeft de bezwaarcommissie van de provincie Noord-Holland de protesten van Rijssen Delta al ongegrond verklaard. Het college van Gedeputeerde Staten heeft dat advies van de bezwaarcommissie overgenomen.
  Noordhollands dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Garant staan voor 12,2 miljoen, of financiert de provincie met gelden van de belastingbetaler dat bedrag? Laat commerciële bedrijven zelf maar zorgen dat ze financiering aantrekken uit de markt.

  Een reactie posten