Drie nieuwe gezichten uit Noordkop komen in bestuur van het waterschap

Datum:
 • maandag 25 maart 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Schagen - In het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier komen drie nieuwe gezichten uit de Kop van Noord-Holland.
  Ed Dekker 25-3-2019
  Deze nieuwelingen zijn Evelien van Roijen uit Den Helder (Groen, Water & Land), Arnold Langeveld uit De Cocksdorp en Jan Swaag uit Barsingerhorn (beiden VVD).
  Het waterschap heeft maandag de definitieve verkiezingsuitslag bekend gemaakt. Er kon worden gestemd voor 23 bestuursleden.
  Het nieuwe algemeen bestuur - college van hoofdingelanden - telt in totaal acht inwoners van de Noordkop. Vijf van hen zitten al in het bestuur: Arie Lap uit Den Hoorn (Groen, Water & Land), Ruud Maarschall uit Petten (Water Natuurlijk), Marjan Leijen uit Warmenhuizen, Fijko van der Laan uit Anna Paulowna (beiden PvdA) en Siem Jan Schenk uit Oude Niedorp (categorie ongebouwd).
  Schenk was al zeker van een plek in het bestuur. Hij bezet een van de zeven ’geborgde’ zetels. Voor deze plekken hoefde niet te worden gestemd.
  Drie Noordkoppers keren niet terug in het waterschap: Siem van Balen Blanken uit Anna Paulowna, Piet Marees uit Oudesluis en Jan Kielstra uit Wieringerwerf.
  Noordhollands Dagblad
  ___________________________________________

  Kleine wijziging in verkiezingsuitslag Hollands Noorderkwartier, zetelwinst voor PvdA


  De definitieve verkiezingsuitslag van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier leverde maandag de PvdA zetelwinst op, ten koste van AWP.
  De PvdA komt nu uit op vier zetels, tegen drie bij de verkiezingen in 2015. AWP had er één en blijft nu steken op één zetel. Bij de voorlopige uitslag leek AWP op een zetel winst af te stevenen.
  Het centraal stembureau maakte de definitieve uitslag maandagochtend bekend tijdens een openbare zitting.
  De waterschapsverkiezingen van 20 maart hadden ten noorden van het Noordzeekanaal een opkomst van 52,3 procent: 486.024 Noord-Hollanders brachten hun stem uit.
  Dijkgraaf Luc Kohsiek is blij met de hoge opkomst: ,,Er kwam bijna een kwart meer kiezers opdagen dan vorige keer. We zien dat de gelijktijdige verkiezingen voor waterschap- en provinciebestuur hun vruchten afwerpen. De bekendheid van het werk van het hoogheemraadschap is duidelijk toegenomen."

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten