Alle lichten op groen voor bouw Google-datacenter in Middenmeer

Datum:
 • woensdag 26 december 2018
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Hollands Kroon - Computergigant Google kan - net als concurrent Microsoft - in de Wieringermeer een datacenter gaan bouwen. Burgemeester en wethouders van Hollands Kroon hebben een vergunning afgegeven die per direct in gaat.
  Mike Deutkom 25-12-2018
  Eind mei heeft Google een aanvraag ingediend bij de gemeente om op bedrijventerrein Agriport A7 aan de Tussenweg een datacenter te mogen oprichten. Die aanvraag is ter inzage gelegd, waarop één bezwaarmaker heeft gereageerd. Die indiener maakt zich zorgen over de elektrische en magnetische velden die rond het datacenter voorkomen en de straling die daarbij vrij komt.

  Afstand

  Het college van B en W oordeelt dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid en ziet geen redenen om de vergunningsaanvraag te weigeren of een aanpassing te verlangen. De dichtstbijzijnde woningen van anderen liggen op een afstand van minstens vijfhonderd meter, waardoor negatieve milieueffecten zijn uitgesloten.
  De indiener zelf woont volgens de stukken van de gemeente op 1326 meter afstand.
  Bovendien gaat het om een - relatief klein - transformatorstation van 70.000 dat bij het datacentercomplex wordt geplaatst, waardoor deze wettelijk niet wordt aangemerkt als mogelijk schadelijk voor het milieu.
  Vanwege de grote belangen voor bijvoorbeeld werkgelegenheid, materieel en arbeidskrachten gaat de vergunning gelijk in en wordt er niet gewacht op het verstrijken van de beroepstermijn, wat in de normale procedure gebruikelijk is.
  Wel loopt Google door alvast te starten met de bouw het risico dat er eventueel wat moet worden aangepast als er omwonenden zijn die met succes bij de bestuursrechter bezwaar aantekenen tegen het verlenen van de vergunning.

  Noordhollands Dagblad


  8 reacties :

  Anoniem zei

  Kassa! Dat levert weer enorm veel leges op. Wat maakt het dan uit dat de ooit zo weidse Wieringermeer helemaal onder de datacenters verdwijnt?

  Mr. X zei

  Zo is dat! Landbouwgrond genoeg in Nederland; bouw er nog een paar bij - automatisch ontstaat dan gebrek aan woonruimte zodat er ook nieuwbouwwijken uit de grond gestapt moeten worden. Geeft ook weer werkgelegenheid en de noodzaak nog meer lui van buiten dit land binnen te slepen.
  Kortom; hoe vernietig ik een land; laat dat maar aan de VVD over.

  Anoniem zei

  "Het college van B en W oordeelt dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid en ziet geen redenen om de vergunningsaanvraag te weigeren of een aanpassing te verlangen".
  Sinds wanneer hebben de onbenullen binnen het College van B & W verstand van straling?
  Wethouder Groot weet alleen wat een met gif bespoten aardappel is en onbenul Meskers heeft nergens weet van, maar ze doen alsof ze overal verstand van hebben. Bij de ambtenaren hoeft de burger ook niet te zijn voor enige kennis want zodra het ook maar een ietsje pietsje te ingewikkeld voor ze is wordt een extern bureau ingehuurd.

  Anoniem zei

  750 kilometer elektriciteitskabel in de grond voor de malle subsidie slurpende windmolens met daar om heen een elektro magnetisch veld. Transformator stations. 5G masten. We worden straks op zeer grote schaal ziek omdat menselijke cellen die straling niet aankunnen. Niets aan de hand natuurlijk want de niets zeggende mantra van werkgelegenheid is heilig. Hoeveel van de leges houdt Hollands Kroon dit keer in eigen zak, en welke hoofdsom gaat er naar de provincie?

  Kapitein Rob zei

  Een beetje druk vanuit de imperialistische States en voor mekaar is het.

  Mr. X zei

  Ach anoniem 3 ; als het niet waait of er geen zon is, dan zetten ze google en microsoft straks toch gewoon af? Waarom zou anders dat windmolenpark in het Robbenbos voor dienen?
  M.a.w. ; kunnen de politieke klimaatleugens nog absurder en hoelang nog laat de belastingbetaler zich bedonderen door de criminelen in Den Haag?

  Anoniem zei

  @Mr X, de zielloze klimaatpaus Nijpels is altijd al geestenziek geweest: https://jdreport.com/opdat-we-niet-vergeten-klimaatpaus-ed-nijpels-wilde-pedofilie-legaliseren/ . Dat zo iemand commissaris van de koningin kan worden, zegt veel over hoe diep en ver Nederland verdorven is.

  Anoniem zei

  Klimaat paus Nijpels verkeerde in kringen waar de mannen graag uitgedost als vrouw naar speciale clubs gingen. De alom bekende pedofiele top ambtenaar en door pathologische leugenaar/narcist/president Rutte uit de wind gehouden Joris Demmink, vertoefde ook in die kringen.

  Het criminele (VVD) soort die het in Nederland voor het zeggen heeft houdt elkaar de hand boven het hoofd.

  Een reactie posten