Politie Noord-Holland: ondermijning, cybercrime en salafisme op de korrel

Datum:
  • dinsdag 25 september 2018
  • in
  • Categorie: ,
  • De politie Noord-Holland neemt de komende vier jaar ondermijning, cybercrime en salafisme op de korrel.
    Bart Vuijk 25-9-2018
    Dat staat in een meerjarenbeleidsplan dat tot na de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2022 loopt.
    De politie in Noord-Holland krijgt er 61 agenten bij als gevolg van de afspraken in het regeerakkoord.
    Ondermijning door georganiseerde criminaliteit is een onderwerp waar veel gemeenten mee bezig zijn. Het leidt ertoe dat criminelen het geleidelijk voor het zeggen krijgen in een wijk, en de politie steeds minder.
    De politie noemt het een ’sluipend gif’. Beverwijk heeft onder leiding van burgemeester Martijn Smit het gebied rond de Zeestraat aangepakt, door camera’s op te hangen en handhavers in te zetten. Ook worden bedrijven gecontroleerd op witwaspraktijken.
    Deze aanpak is in meer gemeenten te zien. Dit mag er echter niet toe leiden dat de criminelen hun illegale bezigheden voortzetten op een plek waar het ze minder heet onder de voeten is.
    Politie Noord-Holland wil dit bereiken door met alle gemeenten de ondermijning op dezelfde wijze te bestrijden. Inwoners worden er ook bij betrokken.
    Als zij vermoeden dat er sprake is van criminele ondermijning in hun straat, kunnen zij dat in de toekomst wellicht via een app aan de politie melden.

    Anoniem

    Cybercrime is een ander onderwerp waar de provinciale politie op inzet. Het fenomeen breidt zich uit, vooral omdat daders anoniem te werk kunnen gaan. Een op de negen Nederlanders is slachtoffer van deze computercriminaliteit.
    Het aantal agenten dat zich bezighoudt met het bestrijden van computercriminaliteit, wordt uitgebreid.
    Een derde prioriteit blijft: contraterrorisme. Steeds meer jihadisten keren terug uit oorlogsgebieden, en dat baart de politie zorgen.
    Zonder de term ’verwarde personen’ op te schrijven, meldt de politie dat dit een vierde speerpunt is. Samenwerking met zorginstellingen is broodnodig.
    Noordhollands Dagblad


    2 reacties :

    Anoniem zei

    De politie is al jaren niet serieus te nemen, ze komt niet veel verder als het ophangen van camera's om zodoende de bevolking enigszins tevreden te stellen. Helpen doet het niet, de criminaliteit is nog nooit zo hoog geweest al tonen de gemanipuleerde cijfers van de overheid anders aan.
    Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat teruggekeerde terroristen een huis, een baan, geld en een vrouw krijgen van onze overheid?
    Dit land is volkomen gek geworden.

    Anoniem zei

    Rij eens door Van Ewijcksluis en kijk naar de camper die al jaren lang op het trottoir geparkeerd staat met toestemming van oom agent en dat zooitje die dat toestaat moeten we nog geloven?
    De trekkers rijden op volle snelheid langs de controles van de politie terwijl de argeloze automobilist een bekeuring krijgt voor een paar kilometer te hard. De politie geloofwaardig? Al jaren niet meer.

    Een reactie posten