Kermis in Hippolytushoef gaat door mét attracties: exploitanten laten dorp niet in de steek

Datum:
 • vrijdag 20 juli 2018
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - De zomerkermis in Hippolytushoef wordt geen ’kroegkermis’. 
  Martijn Gijsbertsen 20-7-2018

  Het Wieringer evenement (26-30 juli), dat aan een zijden draadje hing, gaat toch door: mét attracties.
  Dat is de uitkomst van urenlang overleg vrijdagmiddag tussen Bovak (Nationale Bond van Kermishouders), exploitanten en Stichting Behoud Nederlandse Kermissen, de organisator.

  Solidariteit

  De circa vijftien exploitanten waren aanvankelijk van plan niet naar Hippolytushoef af te reizen, uit solidariteit met collega Karin Jonker-Blokker.
  De botswagenbaan van Jonker is niet welkom op het Kerkplein, omdat burgemeester Jaap Nawijn vindt dat deze de doorgang voor hulpdiensten op die plek belemmert.
  Ook is in zijn ogen bij een eventuele brand de afstand tot gevels van omliggende panden te klein.

  Teleurstelling

  Een poging van Bovak-voorzitter Atze Lubach om plooien glad te strijken, mislukte tot zijn teleurstelling gisterochtend. Daarna vond koortsachtig overleg met exploitanten plaats.
  ,,De uitkomst is dat zij, hoewel ze zich vierkant achter de uitbaatster van de autoscooters scharen, dorpsbewoners en horeca niet in de steek laten’’, aldus Lubach.
  ,,De kermis in Hippolytushoef zal zonder botswagens worden opgebouwd. Die beslissing is niet onder slag of stoot genomen.’’
  De kermisvoorman benadrukt dat de opstelling van Hollands Kroon en haar burgemeester zijn wenkbrauwen doet fronsen.

  Absurd

  ,,Een botswagenbaan die decennialang op dezelfde locatie staat, is niet opeens onveilig. Er heeft zich nooit een incident voorgedaan. Het is te absurd voor woorden.’’
  Luback schiet met name de door Nawijn getrokken vergelijking met het monstertruckdrama in Haaksbergen, de nieuwjaarsbrand in Volendam en de vuurwerkramp in Enschede in het verkeerde keelgat.
  ,,Dat is heel triest. Er worden door deze burgemeester appels met peren vergeleken in een bewuste poging met verkeerde argumenten zijn gelijk te halen.’’
  Noordhollands Dagblad

  12 reacties :

  Th Moras. zei

  Absurd vind Bovak-voorzitter Atze Lubach dit halstarige besluit.
  ,,Een botswagenbaan die decennialang op dezelfde locatie staat, is niet opeens onveilig".
  Er heeft zich nooit een incident voorgedaan het is te absurd voor woorden.’’

  Luback schiet met name de door Nawijn getrokken vergelijking met het monstertruckdrama in Haaksbergen, de nieuwjaarsbrand in Volendam en de vuurwerkramp in Enschede in het verkeerde keelgat.

  ,,Dat is heel triest er worden door deze burgemeester appels met peren vergeleken in een bewuste poging met verkeerde argumenten zijn gelijk te halen.’’
  De regelmatig in opspraak geraakte burgemeester Nawijn waar tegen ook zelfs een motie van treurnis was ingediend naar aanleiding van de Zure Gekken afaire blijft zelfs nog tot 12 febr. 2019 i.p.v. 1 september.
  Alle fractievoorzitters hebben ermee ingestemd volgens Johan Remkes, de tijdsinterval tussen het defungeren van deze burgemeester en de nieuwe wordt dus toch gewoon ingevuld door de huidige burgemeester.

  Anoniem zei

  Machtsmisbruik Theo. Heeft niets met veiligheid te maken. Als Nawijn veiligheid daadwerkelijk belangrijk vind dan had er geen brede school in hetzelfde Hippolitushoef pal naast een snelweg gebouwd kunnen gaan worden waar dagelijks tankwagens met gevaarlijke stoffen en brandstoffen op steenworp afstand langsrijden. Misschien als het fout gaat wel naar binnen rijden. Plus het fijnstof waar deze school midden in zit.

  Anoniem zei

  Is dit gemeentebestuur met aanhang zo langzamerhand niet rijp voor het gekkenhuis?

  Sam Kooy zei

  Nawijn is een verachtelijke kontendraaier. Elke vergelijking door hem gaat niet op. Deze 'heer' zál zijn gelijk krijgen en houden. Ongelijk is bij hem en zijn clubkornuiten onwaardig. M.a.w. hij houdt in deze nog maanden durende rit vol tot zijn laatste snik.

  Anoniem zei

  Het is voor Nawijn en zijn vrienden dan weer geen probleem een vergunning te verlenen aan een bedrijf wat op een paar meter afstand van woningen ligt en waar de kans op een stofexplosie groot is. Dan is er opeens geen gevaar, ook niet als er door een dergelijke explosie de omgeving schade zal oplopen of veel erger.

  Anoniem zei

  In Den Helder is het al jaren een drama met de politiek, zo ook in Schagen en eigenlijk is het in heel Nederland een drama, maar het is slechts kinderspel vergeleken met wat zich in Hollands Kroon afspeelt. Het meest erge is nog dat de meest bizarre zaken die in strijd zijn met de wetgewoon doorgang kunnen vinden omdat de politiek er een eigen invulling aan geeft.
  Hoe erg moet het nog worden voor de raadsleden eens willen erkennen dat het zo niet langer kan? Vaak hebben de dames en heren zo hun eigen belangen om deze witte boorden criminelen in het zadel te houden. LADA is er eens voor opgericht maar heeft zich moeiteloos geschikt in haar nieuwe rol van wegkijken, wegkijken en nog eens wegkijken, hetzelfde geldt voor de Senioren die een satelliet partij van de VVD is.

  Anoniem zei

  En volgende keer toch maar weer massaal op vvd en cda stemmen?

  Sam Kooy zei

  En dommerikken in Hollandskroon: ook nog op de afsplitsing van de VVD genaamd: Senioren Hollands Krooon (al eerder genoemd) ? De raadsleden zullen eindelijk hun mond eens moeten open draaien en hun namens de inwoners vertegenwoordigende mening moeten ventileren. Met andere woorden: de gedachten van de inwoners en niet hun maandinkomen gerelateerd aan hun bijbaantje !

  Theo Moras zei

  Zeer gewaardeerde bestuurders,

  Mogelijk kunt u ook nog iets betekenen voor de geplaagde gemeenschap van Hollands Kroon.

  Hoogachtend met vriendelijke groet,
  Theo Moras.


  http://www.hollandskroonnieuws.nl/nieuws/29898/Ingezonden_artikel_Fa._Jonker-Blokker.html

  Geachte Heer Remkes,

  Ook in zijn nadagen laat burgemeester Nawijn nog eens flink van zich spreken.
  Uit dit artikel kan u, en iedereen opmaken dat hij als burgemeester van onze gemeente Hollands Kroon misbruik maakt van zijn machtspositie.
  Gezien u als Commissaris van de Koning als enige de bevoegdheid heeft om tegen dit besluit op te treden zou ik u als inwoner van deze gemeente dringend en met klem willen verzoeken Dhr. Nawijn tot de orde te roepen en zijn besluit ongedaan te maken.
  Hopende dat u hier begrip voor op kan brengen, en deze Kermis alsnog MET botsautootjes doorgang te laten vinden.
  De Fa. Jonker-Blokker voldoet duidelijk aan alle wettelijke verplichtingen, het zou onacceptabel zijn wanneer deze traditionele Kermis zonder deze attractie plaats zou moeten vinden.

  Hoogachtend met vriendelijke groet,
  Theo Moras.
  Havenstraat 9.
  1736 KC Zijdewind.
  (betrokken inwoner Gem. Hollands Kroon)

  Sam Kooy zei

  Hr. Moras: regelrechte brief sturen aan Remkes. Deed ik ook eerder inzake veiligheid etc. Waddenpoort. Wellicht leest hij hem dan Nú in ieder geval niet !

  Anoniem zei

  Dank je wel Theo voor je reactie met link. Helaas zolang wij met dit soort ongekozen bestuurders te maken hebben, zal er machtsmisbruik zoals in dit geval duidelijk aanwezig is, blijven bestaan. Referendums zijn daarom ook uitermate nuttig gereedschap. In dit geval had op basis van feiten een referendum gehouden kunnen worden of de bevolking vind dat deze burgemeester af had dienen te treden. Het failliet van de democratie wordt in Hollands Kroon met de dag duidelijker zichtbaar. Net zolang tot de massa het doorheeft en massale burgelijke ongehoorzaamheid een feit zal zijn in Hollands Kroon. Zolang de propaganda afdeling van de gemeente Hollands Kroon op volle kracht draait om de bevolking een rad voor ogen te draaien door onvolledige, onjuiste informatie te versterken zal het nog wat vertraging opleveren, maar er komt een moment dat ze niet meer door de meerderheid van de bevolking gelooft worden met alle gevolgen van dien.

  Theo Moras zei

  Hr. Kooy ze zullen deze brief zeker lezen, het zou een verkeerd signaal zijn als hier niet op wordt gereageerd, ongeacht al dan niet positief.

  Een reactie posten