Nederlands gasbeleid is ‘totaal hypocriet’: ‘Burger moet van gas af terwijl de staat Russisch gas verhandelt’

Datum:
  • zondag 10 juni 2018
  • in
  • Categorie:
  • De plannen van het kabinet om Nederlandse huishoudens van het gas af te koppelen zijn ‘totaal hypocriet’. Dat zei politiek commentator Syp Wynia vandaag in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1

    “Het is hypocriete besluitvorming,” zegt Wynia. “De Nederlandse burger moet van het gas af, maar wie gas wil winnen in de Noordzee krijgt extra belastingkorting.” Wynia verwijst naar de plannen van minister van Economische Zaken Eric Wiebes om bedrijven die op de Noordzee gas willen winnen te belonen met extra belastingvoordeel. “De redenering die de overheid daarbij geeft is: ‘anders gaan ze niet meer boren in ons stuk van de Noordzee maar in het Engelse deel’. Dat is hypocriet.”

    LEES OOK: ‘Gaswinning mogelijk in 2020 onder de 12 miljard kubieke meter’

    Daarmee houdt de hypocrisie van het gasbeleid nog niet op, zo maakt Wynia duidelijk. “De Nederlandse staat is een van de grootste gashandelaren van de wereld. Nederland transporteert zelfs Russisch gas deze kant op en verkoopt het aan Engeland.” Deze handel is niet te rijmen met het op kosten jagen van de burger door die te vragen om duurzame investeringen in woonhuizen te doen. “Hoe kun je dat in godsnaam verkopen als je de Nederlandse burger wil afkoppelen van het gas?”, aldus Wynia.
    Door: Tom JanssenWNL
    WNL

    0 reacties :

    Een reactie posten