Opheldering gevraagd over steun aan Tocardo

Datum:
 • vrijdag 25 mei 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Den Oever - Welke mijlpalen moet de doorgestarte onderwaterturbinefabrikant Tocardo in Den Oever halen om op verdere financiële steun van de provincie Noord- Holland te kunnen rekenen!
  25-5-2018

  Statenlid Jeff Leever (Ouderenpartij Noord-Holland) heeft Gedeputeerde Staten hierover om  opheldering gevraagd. Getijdenstroom Tocardo, dat turbines bouwt om onder de zeespiegel door middel van getijdenstroom energie op te wekken, ging recent failliet en kon door een financiële injectie vanuit Haarlem alsnog van de ondergang worden gered. De provincie zegde via het zogeheten Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland vier miljoen euro toe.

  Anderhalf miljoen is al geïnvesteerd, 2,5 miljoen wordt in aandelen en een lening gestoken wanneer Tocardo (achttien medewerkers) bepaalde doelen haalt.

  Leever, ook raadslid van Senioren Hollands Kroon, wil weten waarom niet voor een lening alleen is gekozen, wat looptijd en rentepercentage zijn en welk dividend de aandelen opbrengen. Verder wil hij weten wat er gebeurt, wanneer Tocardo mijlpalen niet haalt. En welke positie de provincie inneemt ten opzichte van andere schuldeisers, wanneer het bedrijf onverhoopt alsnog omvalt.

  Noordhollands Dagblad  2 reacties :

  Anoniem zei

  Was Leever de afgelopen jaren maar net zo kritisch geweest over de gemeentelijke uitgaven.

  Mr.X zei

  Failliet gaan, personeel ontslaan en schuldenvrij en dan opnieuw beginnen met staatssteun ut belastinggeld. En dat voor een 'milieu gunstige' techniek die al volledig uitontwikkeld is met maar een doel het geld als een waanzinnige rond te blijven pompen om het te laten lijken dat wij een gezonde economie hebben. Lijkt wel op het vroegere Oostblok - de mensen bezig houden en niets anders. Met dank aan de oplichters van VVD en CDA en de rest van die rode bende.

  Een reactie posten