’Vrij huren in Noord-Holland goed voor Noordkop’

Datum:
 • zondag 15 april 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Voor het hele gebied boven het Noordzeekanaal moeten de sociale huurwoningen voor alle woningzoekenden worden vrijgeven.
  Michiel Snik 15-4-2018
  Door zich ergens eenmalig in te schrijven moeten zij kunnen kiezen uit huurwoningen in heel Noord-Holland Noord.
  Daarmee moeten mensen uit de regio’s Alkmaar, West-Friesland, Zaanstreek en Waterland net zoveel kans krijgen op een Daarmee moeten mensen uit andere regio’s net zoveel kans krijgen op een huurhuis in Den Helder, Texel en de rest van de Noordkop als de woningzoekenden in deze regio. En andersom. Daar pleit directeur Stefan van Schaik van Wooncompagnie voor. Hij heeft over zijn idee overigens nog geen overleg gehad met Woningstichting.
  Nu hebben regio’s hun eigen regels voor woningzoekenden en moeten mensen uit onder meer Waterland en Alkmaar die in de Noordkop willen wonen zich hier eerst inschrijven. ,,Alle hekjes rond de regio’s moeten weg’’, vindt Van Schaik.
  Huiseigenaren hebben de vrijheid te gaan wonen waar ze willen in ons land, huurders niet, vindt Van Schaik. ,,Huurders moeten zich eerst inschrijven in de gewenste regio en kunnen vervolgens jaren wachten tot zij in aanmerking komen voor een geschikte woning. Zeker onder de lijn Hoorn-Alkmaar is dit een groot probleem.’’
  De directeur van Wooncompagnie verwacht niet dat woningzoekenden in de Noordkop door het openstellen van de grenzen gedupeerd worden. ,,In de Noordkop is sprake van een krimpende bevolking, door de hekjes rond regio’s weg te halen krijg je juist vers bloed en is er meer doorstroming.’’
  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten