'Asbest niet voor 2024 weg'

Datum:
  • zaterdag 14 april 2018
  • in
  • Categorie: , ,


  • DLV advies verwacht dat met het huidige tempo van asbestsanering al het asbest niet voor 2024 verwijderd is.Sjouke Jacobsen 13-4-2018
    DLV wijt dit aan het krappe budget van de landelijke overheid wat beschikbaar is voor asbestverwijdering. Zo blijkt dat de subsidiepot voor 2018 van 11,3 miljoen al in april leeg. Daarom heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat besloten om een deel van het budget van 2019 naar voren te schuiven. Volgens DLV is dit niet afdoende en is er meer geld nodig. In sommige provincies, zoals Friesland, Groningen en Flevoland, is er extra geld beschikbaar en loopt de sanering beter op schema.
    Het gaat om 6,2 miljoen euro die de minister extra beschikbaar heeft gesteld. Daarmee komt het budget van 2018 op 17,5 miljoen euro. In totaal heeft de overheid 75 miljoen euro budget gereserveerd voor het verwijderen van asbestdaken. Daarvan is in 2016 en 2017 al 41 miljoen euro opgebruikt.

    4,50 euro per m2

    Bij inschrijving kunnen veehouders 4,50 euro per m2 verwijderd dak aan subsidie krijgen. Er zit een maximumbedrag aan van 25.000 euro per adres. Dakbeschot of andere asbesthoudende toepassingen komen niet in aanmerking voor deze regeling.

    Pigbusiness.nl logo



    5 reacties :

    Anoniem zei

    Doen boeren ooit iets zonder subsidie?

    Anoniem zei

    Inderdaad, terwijl ik als particulier alles zelf moet betalen

    Anoniem zei

    Als particulier betaal je ook de subsidie van de boer.

    Anoniem zei

    Boeren zijn in staat om nog geld te halen uit het kerkzakje zolang ze er zelf beter van worden.

    Anoniem zei

    Wanneer gaan we beginnen met het harmoniseren van straling, want dat is een stuk gevaarlijker dan asbest. 5G is daar de overtreffende trap van en wil men nog steeds vanwege de inkomsten invoeren.

    Een reactie posten