Windmolens langs Noordhollands Kanaal bij Breezand mogen worden vervangen

Datum:
 • woensdag 7 maart 2018
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Het ziet er naar uit dat de exploitanten van Windpark Westeinde de zeven verouderde turbines langs het Noordhollands Kanaal tussen Breezand en     ’t Zand kunnen laten vervangen.
  Martijn Gijsbertsen 7-3-2018
  De Raad van State in Den Haag, de hoogste bestuursrechter van Nederland, heeft alle bezwaren die omwonenden tegen dat plan hadden ingediend, van tafel geveegd.

  Miljoenenproject

  De ’buren’ kwamen in verzet tegen het besluit van de provincie om groen licht voor het miljoenenproject te geven. In de ogen van ’Haarlem’ wordt aan alle veiligheidseisen voldaan.
  De omwonenden zijn het daar totaal niet mee eens. Zij stellen overlast te hebben door geluidshinder en slagschaduw.

  Explosiegevaar

  Bovendien vrezen zij explosiegevaar bij mastbreuk, omdat de windmolens vlakbij hogedrukleidingen van Gasunie staan.
  De Raad van State stelt op basis van diverse rapporten en onderzoeksgegevens dat de ter plaatse geldende milieunormen niet worden overschreden en vindt ook de vrees voor een onveilige situatie niet gegrond.

  Risico’s

  De hoogste bestuursrechter wijst onder meer op een brief van Gasunie, waarin staat dat de risico’s door de nieuwe, efficiëntere windmolens zelfs afnemen.
  De ’buren’ kunnen niet in hoger beroep, maar nemen daar geen genoegen mee.

  Ombudsman

  Eerder kondigden zij aan de Nationale Ombudsman in te schakelen, omdat zij vinden dat hun klachten door de provinciale milieudienst RUD Noord-Holland Noord niet serieus worden genomen.
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten