Miljoenen verdwijnen in havenkade

Datum:
 • dinsdag 20 maart 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Den Helder - Helderse havenkades moeten snel onderhoud ondergaan omdat de staat slecht is.
  Arie Booy 20-3-2018

  Dat gaat in2018 vier miljoen euro vergen die niet begroot is. Volgend jaar zou er nog eens vier miljoen bijgespijkerd moeten worden door de gemeente. Dat stelt raadslíd Michiel Wouters van Behoorlijk Bestuur naar aanleiding van de informatieavond die havenwethouder Edwin Krijns en de directie van Port of Den Helder voor de gemeenteraad belegd heeft.

  Directeur ]acoba Bolderheij van het havenbedrijf geeft aan: ,,We hebben de afgelopen twee jaar veel aandacht besteed aan de technische staat van de kades en terreinen die vallen onder het beheer van NV Port of Den Helder. De Zeedoksluis moet noodzakelijk onderhoud krijgen."
  _____________________________________________

  Onderhoud in Den Helder naar voren gehaald
  _______________________________________

  Zij vervolgt: ,,Maar ook hebben we de staat van alle kades en havenconstructies in kaart gebracht aan de hand van grondige inspecties onder en boven water. Daarbij is geconstateerd dat er op een aantal plekken absoluut snel iets moet gebeuren aan de kades. In sommige gevallen moet onderhoud - dat was gepland voor na 2030 - zelfs naar voren worden gehaald." Herstellen van kades die wegzakken, maar ook baggerwerken in de haven is zeer duur. Op delen van de haven waar pleziervaart ligt, is deze investering niet terug te verdienen.

  Havenwethouder Krijns: ,,We willen daarom vier miljoen per jaar investeren in de haven. Het is nodig."

  Raadslid Michiel Wouters moet nog zien dat de gemeenteraad hier mee akkoord gaat: ,,Volgens mij horen we weer niet het complete verhaal. De reservepot begint aardig leeg te raken door al dit soort zaken."

  Noordhollands Dagblad

  3 reacties :

  Sam Kooy zei

  Extra ? En hoe zit het dan met dat wél begrootte maar voor de bevolking bedrogen extra geld voor die nog steeds zéér lege Kooyhaven. Ik durf er geld op te zetten dat er binnen vier jaar nog geen hond rond loopt ! Ga vandaag nog even langs vriend Meskers en jouw Havenmaatje in Den Helder ! Daarna wil ik graag in het openbaar jouw private praatjes aanhoren. Zal óók ík jou wat vertellen !

  Anoniem zei

  Vier miljoen direct naar onderhoud oude kades? Dus NH.kanaal bagger geld voor Kooyhaven komt er nooit.Een vakbekwame gemeente schrijf af en geserveerd daar geld voor, maar daar hebben ze in Den Helder zeker nooit van gehoord.Onderhoud komt zomaar van de ene op de andere dag aanzetten? Dag speeltje van VVD-er Meskers en PvdA-er F van de Laan.Dag miljoenen euro's.Das best gaan zeggen de Wieringers daaan.Het liekt er helegaar niets op.

  Kapitein Rob zei

  Is er iemand in de gemeenteraad van Den Helder die die technische rapporten over de staat van onderhoud kan beoordelen? Niemand denk ik, voor zover er in heel Den Helder iemand daartoe is staat is.

  Een reactie posten