LADA stelt vragen aan College

Datum:
 • maandag 19 maart 2018
 • in
 • Categorie: , ,

 • Hollands Kroon - Vragen over de steeds verder vervuilende sloot, die een storend element geworden is in het aanzicht van de fraaie Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp.


  __________________________________________________

  SCHRIFTELIJKE VRAGEN GEMEENTERAAD CONFORM  ART. 7.1 REGLEMENT VAN ORDE


  Naam gemeenteraadsfractie
  LADA
  Datum
  15-03-2018
  Volgnummer  Onderwerp
  Onderhoud sloot Nieuwe Niedorp  Geachte leden van het college,

  Met SV 1763 heb ik de vervuiling van de sloot langs de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp onder uw aandacht gebracht waarbij op 07-11-2017 het volgende nietszeggende antwoord werd ontvangen:

  Er is contact geweest tussen de gemeente en het Hoogheemraadschap . De sloot langs de Dorpstraat is volgens HHNK voldoende diep. Er is momenteel geen noodzaak om te baggeren.  Het probleem van het kroos is bekend bij HHNK, maar daar is helaas niet veel aan te doen, omdat de sloot eindigt bij het sluisje waardoor het kroos blijft liggen.

  De vraag ging niet over het baggeren maar over het verwijderen van de alles verstikkende, soms rottende, laag kroos die al ruim een jaar de sloot over grote delen bedekt. U bent toen ook op de hoogte gesteld van de acties door bewoners van de Dorpsstraat ondernomen, inclusief de petitie die aan dijkgraaf Kohsiek is aangeboden. Nieuwe acties van bewoners richting Hoogheemraadschap leveren steeds meelevende telefonische gesprekken op met als resultaat dat er niets gebeurt. Een bewoonster, die bleef aandringen, kreeg als reactie te horen: 'Mevrouw u denkt toch niet dat we voor ieder slootje in actie komen.” 
  De sloot is boezemwater waarvoor onderhoud en schouw de verantwoordelijkheid van het Hoogheemraadschap is.

  Op 07-03-2018 heb ik namens de LADA-fractie de toestand van de sloot per mail maar weer eens onder de aandacht gebracht bij wethouder Groot met het verzoek om druk op het Hoogheemraadschap te zetten om nu echt iets aan de slechte toestand van de sloot te gaan doen. De steeds verder vervuilende sloot is een storend element geworden in het aanzicht van de fraaie Dorpsstraat.

  1)      Moet u niet als gemeente achter de belangen van de inwoners gaan staan om het Hoogheemraadschap op zijn verantwoordelijkheid te wijzen?
  2)      Zo nee, waarom niet?
  3)      Bent u bereid om het schoonmaken van de sloot af te dwingen?
  4)      Zo nee, waarom niet?
   
  Met vriendelijke groet,


  Peter Couwenhoven

  www.lada.nl  2 reacties :

  Anoniem zei

  Er is ongelooflijk veel mis in Hollands Kroon en LADA komt niet verder als het stellen van een paar vragen over een slootje wat is bedekt met kroos. Geweldig gedaan LADA. Het is te hopen dat deze zinloze partij terug gaat naar 0 zetels

  Anoniem zei

  Rob Ravenstein en Henk Jan Witting zijn niet voor niets op tijd uit LADA gestapt.Ik zag ook bij´Bekendmaking uitslagen verkiezingen in Hollands Kroon´nog een leuk stukje van Rob Ravenstein over jaap Nawijn bij zijn benoeming.Ik zal hopen dat na september als Burgemeester Nawijn opgerot is en er een integere en gescreende burgemeester ons mooi Hollands Kroon weer gezond en eerlijk zal maken,want daar snakken alle inwoners van Hollands Kroon erg naar.

  Een reactie posten