Ik stem tegen de sleepwet

Datum:
 • dinsdag 20 maart 2018
 • in
 • Categorie:
 • Op 21 maart stem ik tegen de sleepwet bij het referendum. 


  Waarom zouden geheime diensten grote groepen mensen mogen aftappen? Daar kan ik ook tussen zitten. Terwijl ik niets kwaads doe. Ik ben het er niet mee eens dat mijn gegevens zomaar met buitenlandse geheime diensten gedeeld worden. Mijn zoekgedrag op het internet, mailtjes en online afspraken gaan niemand iets aan. Ik wil dat in Nederland onze veiligheid én vrijheid beschermd worden, en dat gebeurt niet met deze wet. 

  Deze wet moet beter. Door tegen te stemmen, kunnen de problemen met de sleepwet opgelost worden.

  Laten we er samen voor zorgen dat het kabinet niet om de uitslag van dit referendum heen kan. Laat je ook horen. 

  Stem 21 maart tegen de #sleepwet en deel dit event!  Meer weten?

  Bekijk deze explainer: http://bit.ly/explainersleepwet

  Dit minicollege van Kathalijne Buitenweghttp://bit.ly/minicollegesleepwet

  Dit item van Zondag met Lubachhttp://bit.ly/ZMLsleepwet

  _______________________________________________________

  Amnesty International

  SLEEPWET BEDREIGING VOOR MENSENRECHTEN

  Op 21 maart 2018 wordt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen ook een raadgevend referendum gehouden. Nederland stemt dan voor of tegen de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv), ook bekend als de Sleepwet. Amnesty heeft grote zorgen over deze wet, omdat die onnodig onze privacy en vrije meningsuiting bedreigt. Ook kunnen onze gegevens in verkeerde handen terechtkomen. We willen een wet die onze veiligheid én onze mensenrechten beschermt.

  Daarom adviseren wij: stem tegen de Sleepwet op 21 maart. Zo roep je de regering op de wet te verbeteren.

  ________________________________________________________________________  4 reacties :

  Dekker zei

  Als zelfs Unicef ons adviseert op TV TEGEN de sleepwet te stemmen dan moet het wel heel erg gesteld zijn met de sleepwet van D'66, VVD, CU en VVD.
  Anno 2018 is het onvoorstelbaar dat deze partijen het zo ver laten komen en dan ook nog zwetsen over democratie en privacy.

  Anoniem zei

  ALS JE NIET GEWOON WILT LUISTEREN NAAR JE BURGERS

  WAAROM WIL JE ZE DAN WEL AFLUISTEREN


  Loesje

  Anoniem zei

  Stem lokaal in het stemlokaal.

  Anoniem zei

  `Politiek luistert toch niet `Stemmen voor de sleepwet heeft eigenlijk weinig zin! Maar stem wel "Nee" en waarom:
  De meerderheid respondenten zegt `Nee` tegen de sleepwet. Stemmen voor de nieuwe inlichtingen wet heeft weinig zin, vind bijna 60% van de stellingdeelnemers.`Het is een raadgevend referendum en net als bij eerdere referenda legt de regering de uitslag toch naast zich neer`,reageert iemand mismoedig. Het is absurd! Opsporingsorganisaties als MIVD en AIVD hebben bevoegdheden nodig om adequaat te kunnen functioneren. Mijn privé gegevens ook nog toegankelijk maken voor het buitenland? Maar het is absurd,dat zelfs nog niet geanalyseerde data doorgesluisd mogen worden naar `bevriende`buitenlandse diensten. Welke garantie heb ik dat van mijn gegevens geen misbruik word gemaakt? Dat zou mij erg ongerust moeten maken. Dat doen ook sauna’s die beweren dat camerabeelden snel worden gewist. Stom toch dat er toch beelden opduiken op pornosites. Overheid hoe denken jullie het zoveel beter te doen en hoe naïef kun je zijn als burger. En zo gaat de sleepwet met onze gegevens om en weten het “andere ?” fijne dingen ook nog niet van deze wet. Als ze mij ergens van verdacht maken, dan zijn er genoeg middelen omdat dat bij mij vlug te achterhalen. Uitzonderingen bevestigen natuurlijk de reden wel en heb daar geen problemen mee. En daarom stem ik ook tegen deze “sleepwet”. U bent gewaarschuwd namens een ongeruste inwoner van Hollands Kroon.

  Een reactie posten