Dwangsom tegen Oevers dokbedrijf ingetrokken na kopje koffie op gang

Datum:
 • woensdag 7 maart 2018
 • in
 • Categorie:
 • Alkmaar - ,,Hoe simpel kan het leven zijn!’’, zei advocaat P. van den Berg namens Dokbedrijf Luyt BV woensdagochtend bij de bestuursrechter in Alkmaar over de dwangsom van Rijkwaterstaat na vervuiling van het oppervlaktewater in de haven van Den Oever.
  Ron Ranzijn 7-3-2018
  Rechtbankvoorzitter M. Kraefft stelde partijen voor, onder het nuttigen van een kopje koffie op de gang, hierover even met elkaar in overleg te treden.
  Het resultaat: het Wieringer bedrijf trok het beroepsschrift in en Rijkswaterstaat de opgelegde last onder dwangsom.

  Stempel

  Luyt had de zaak aangespannen omdat de preventieve dwangsom (te vergelijken met een voorwaardelijke boete) de onderneming het stempel van een ’grote vervuiler’ zou opdrukken.

  Drab

  In augustus 2016 was geconstateerd dat bij werkzaamheden op het dek van een schip drab het water van de haven instroomde.
  De toezichthouder van Rijkswaterstaat liet toen gaten op het dek dichtzetten en legde de dwangsom op om herhaling te voorkomen. Het bedrijf wilde daarvan af.
  Namens Rijkswaterstaat liet woordvoerder C. Duurland tijdens de zitting weten dat zo’n last na verloop van tijd op verzoek van het bedrijf of ambtshalve kon worden ingetrokken.

  Conclusie

  De rechter trok daarop de conclusie dat zijn rol tot een minimum beperkt kon worden. Beide partijen kwamen er tijdens het drinken van een kopje koffie onderling uit.
  Noordhollands Dagblad  3 reacties :

  Anoniem zei

  Boeren jongens krentenbrood. Dit is een voorbeeld voor arrogante Hollands Kroon die graag mag rechten tegen hun eigen inwoners en ondernemers.Ik heers en verdeel!

  Anoniem zei

  Rechtbank Alkmaar zal, onafhankelijk als een rechtbank behoort te zijn(echt waar???), ingezien hebben dat Hollands Kroon kansloos zou zijn bij een behandeling van de rechtszaak en bied op deze manier HK een uitweg zodat een totale afgang voor HK voorkomen is.

  Anoniem zei

  Vorige schrijven: Het was toevallig deze keer niet Hollands Kroon, maar Rijkswaterstaat. Maar hebben dit mooi met elkaar opgelost, zoals dat ook eigenlijk ook kan. Een voorbeeld voor HK.

  Een reactie posten