Commentaar: Prestige- object

Datum:
 • woensdag 7 maart 2018
 • in
 • Categorie:
 • De waarheid blijkt nu toch iets anders.

  Commentaar
  _________________

  Prestige-object


  Michiel Snik

  Sinds de opening van de Kooyhaven, precies een jaar geleden, is het op dit nieuwe bedrijventerrein van de Noordkop angstvallig stil Steeds was de boodschap van de mannen aan het roer: we zijn druk in onderhandeling met belangstellenden. En een broedende kip moet je niet storen. Maar onder meer door de crisis in de offshore gaat het met de bedrijven die zo graag in de haven opereren lastig.
  De waarheid blijkt nu toch iets anders.

  Van broedende kippen is al geruime tijd helemaal geen sprake. De enige ondernemer die belangstelling had is al lang vertrokken, zo bleek deze week. Bij de betrokken politici en verantwoordelijke ondernemers was natuurlijk al lang bekend dat de geringe toegestane diepgang een fors struikelblok zou gaan vormen om dit gebied met succes te ontwikkelen.

  Het is alsof je voor veel geld een tunnel graaft naar Texel van vier meter hoogte. Dit met het verkooppraatje om de bedrijvigheid op het eiland te stimuleren. Maar de doorrijhoogte blijkt maar 2,5 meter te zijn, zodat er geen vrachtwagen doorheen kan.

  De Kooyhaven lijkt op deze manier vooral een prestige-object. Waar straks alleen bedrijven zich kunnen vestigen waarvan directeuren graag een plezierjacht voor hun deur hebben liggen.

  Noordhollands Dagblad 7-3-2018


  0 reacties :

  Een reactie posten