Analyse: We doen een plas en laten alles zoals het was

Datum:
 • vrijdag 23 maart 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - De uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen in Schagen en Hollands Kroon zullen geen aardverschuiving tot gevolg hebben.
  Michiel Snik 22-3-2018

  In Hollands Kroon hoor je geregeld burgers klagen over de gemeente. Dat door het ’nieuwe werken’ ambtenaren veel te veel macht hebben gekregen. Er wordt geklaagd over het schrappen van buslijnen door de provincie en dat de verantwoordelijke gemeentelijke politici hebben zitten slapen. Er wordt geklaagd over achterstallig onderhoud aan het openbaar groen. Er wordt geklaagd over de afstand die de burgers moeten afleggen naar het gemeentehuis en de problemen die ouderen ondervinden met de gemeente die steeds meer via internet regelt. Door politici wordt geklaagd over de bereikbaar van de eigen gemeente. En over het ondoorzichtig financieel beleid en de stevig uit de hand gelopen huisvestingskosten van de ambtenaren. Wat twee wethouders de kop heeft gekost. 

  Een van hen, VVD-er Meskers kwam vlot terug in de raad en was nu ook lijsttrekker. Schande, riepen politici en burgers. 

  Kortom, er was blijkbaar veel mis in Hollands Kroon. 

  In deze gemeente is nu vooral Lada afgestraft. En dat heeft deze partij misschien wel aan zichzelf te danken door het partijprogramma, zo geven ze ook zelf aan. Want dit was wel erg vooruitstrevend. Maar verder vinden de kiezers het eigenlijk wel best want het beleid van het zittende college wordt gezien de uitslag van de verkiezingen in feite gewoon gesteund. 

  In Schagen is het politieke klimaat al jaren uiterst stabiel. Er zijn nauwelijks heikele punten en de problemen die er waren, zijn steeds redelijk probleemloos gladgestreken. 

  Afgezien dan van de aanpassing van de OZB, waardoor VVD-wethouder Groot op last van zijn fractie moest terugtreden. Groot is nu kansrijk om namens de Seniorenpartij terug te keren in het college. In Schagen voerde CDA-wethouder Jelle Beemsterboer een strak beleid, met een portefeuille waar je goed mee kunt scoren. Hij plukt er nu de vruchten van. Beemsterboer kan zijn huwelijkskandidaten uitkiezen. De VVD ligt gezien de problemen rond de OZB, niet voor de hand. De winnende Senioren en verliezende socialisten (PvdA) maken meer kans.

  Maar net als in Hollands Kroon zal er in Schagen waarschijnlijk weinig veranderen in het huidige beleid. De gemeenteraadsverkiezingen zijn voorbij, we doen een plas en laten alles zoals het was.

  Noordhollands Dagblad

  4 reacties :

  Dekker zei

  Dat LADA is ingestort heeft alles te maken met de manier waarop het zich heeft opgesteld t.o.v haar kiezers.
  LADA heeft de kiezers in de kou laten staan doordat ze blindelings achter VVD en CDA aanliep zonder zich aan de verkiezingsbelofte te houden.
  Het echec van LADA heeft weinig met "te vooruitstrevend" te maken, maar alles met het negeren van jullie kiezers.

  Anoniem zei

  Als je de verkiezingsuitslag in Hollands Kroon bekijkt dan kan je niet anders dan concluderen dat de verstandelijke vermogens in Hollands Kroon op een bijzonder laag niveau liggen, een soort VOC cultuur in de Kop van Noord Holland.

  Anoniem zei

  Hoopvol! Volgende keer hopelijk gaat niemand meer meedoen aan die 'democratie farce'.
  (Weet u nog wat de uitslag was toen er voor de EU gestemd moest worden? driekwart zei NEE. En u weet allen dat we al jaren keurig in de EU pas lopen)

  Anoniem zei

  Inderdaad vorige schrijver, wat in EU-Brussel gebeurd gaat in Hollands Kroon ook zo gebeuren!Als schapen achter elkaar stemmen, en blairen daarover is verboden bij de CDA-er Dhr.Vriend want dan gaat je kop eraf en lig je volgende week in de shoarma bak van de slager. Ik denk dat ik ook maar op Texel ga wonen. Daar strijden ze nog met elkaar voor vrijheid en democratie en willen niet stemmen voor een zgn."sleepwet" referendum wegens aantasting van hun privacy.Die inwoners blijven nog met twee benen op het zand staan.Een voorbeeld voor de inwoners van Hollands Kroon.Blijf je zelf en nuchter zou ik zeggen en laat je niet sturen met sprookjes.

  Een reactie posten