Alleen Texel is tegen

Datum:
 • vrijdag 23 maart 2018
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Schagen -   Texel is de enige gemeente in de Noordkop waar een meerderheid van de inwoners woensdag tijdens het referendum tegen de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten heeft gestemd. 
  Hedzer Faber 23-3-2018

  Kiezers konden tijdens de verkiezingen voor de gemeenteraad ook aangeven of ze voor of tegen de wet zijn die de inlichtingendiensten meer bevoegdheden geeft om mensen te volgen via interne of telefonisch af te luisteren.

  De verschillen tussen voor- en tegenstanders zijn overal in de Noordkop klein. Op Texel was 50,9 procent van de stemmers tegen de zogenoemde 'sleepwet', 45,6 procent stemde voor (en de rest blanco). In Den Helder was het 47,7 tegen, 49,7 voor,

  Hollands Kroon 47,4 om 49,2  en in Schagen 50,1 procent.

  Noordhollands Dagblad

  3 reacties :

  Anoniem zei

  Texelaars vechten voor behoud van vrijheid en Privacy.Niet voor het keurslijf en curatele stelling.

  Zorro zei

  Heel wijs van Texel; als er ooit iets heel ergs gebeurt weten wij dat Hollands Kroon heult met de vijand.

  Anoniem zei

  Veel, meestal ouderen, hadden er geen flauw benul van waar het 2e stembiljet voor was, ze begrepen het niet en moesten uitleg krijgen van de leden van de stembureaus.
  De stembiljetten van het referendum waren bovendien manipulatief door het rode voorbeeld kruisje vlak boven het blanco VOOR kruisje te zetten. Zodoende werden heel veel mensen op het verkeerde been gezet.
  Het is de smeerlap van een Rutte met zijn maat Pechtold helemaal niet vreemd om de boel te belazeren.

  Een reactie posten