1300 adressen in Hollands Kroon met Ziggo-kabel mogen niet op glasvezelnet

Datum:
 • zaterdag 17 maart 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Rond de 1300 geïnteresseerden kunnen aansluiting op het toekomstige glasvezelnetwerk in Hollands Kroon vergeten, omdat zij al een Ziggo-kabel naar hun woning of bedrijf hebben lopen.
  Martijn Gijsbertsen 16-3-2018
  Initiatiefnemer Coöperatie Breedband Hollands Kroon heeft betrokkenen dat per brief laten weten.

  Buitengebieden

  De coöperatie hoopt vanaf komende zomer met het Texelse Kabeltex sneller internet in buitengebieden te kunnen aanleggen.
  Het maakt niet uit of de huishoudens of ondernemers gebruik maken van de Ziggo-kabel of een abonnement hebben bij deze aanbieder.
  ,,Omdat we een garantstelling van de provincie hebben, mogen ons glasvezelnetwerk straks alleen ’witte adressen’ worden aangesloten’’, licht directeur Alexander op de Weegh van de coöperatie toe.

  Overheidssteun

  ,,Volgens Europese regels kan onze kabel alleen naar percelen worden getrokken, die nog niet de beschikking hebben over een breedbandverbinding. Anders verstoren we de markt met overheidssteun.’’
  Sander May uit Van Ewijcksluis vindt de uitsluiting ’te gek voor woorden’. ,,We zitten hier te gillen om snel internet, met een jong gezin met schoolgaande kinderen en een bedrijf aan huis.’’
  Henk Swart uit Wieringerwaard heeft het gevoel dat hij ’tussen wal en schip valt’.

  Dikke pech

  ,,Ik heb een Ziggo-kabel, ben overgestapt naar KPN en heb beperkte internetsnelheid. Dat merk je met opslaan, downloaden en versturen van grotere bestanden. Ik zou liefst meedoen, maar heb kennelijk dikke pech.’’
  Op de Weegh noemt die situaties ’heel vervelend’. ,,Er vallen honderden adressen buiten de boot, omdat we ze links moeten laten liggen’’, aldus de directeur.
  ,,Het is niet anders. Circa de helft van de 2600 aanvankelijke inschrijvers valt af. We zitten nu rond de 1350, daar moeten er minimaal vijfhonderd bij.’’

  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Anoniem zei

  VVD-er directeur Alexander op de Weegh van de coöperatie wist dit toch altijd al als gestelde voorwaarden? Maar probeert misschien net zoals de meeste VVD bestuurders de boel weer te verdraaien. Dat feestje gaat nu op voorhand niet door en word weer een geflopt project van een VVD-er. Triest voor de wachtende die echt niets hebben.

  Anoniem zei

  Net gelezen:

  Als je niet gewoon wilt luisteren naar je burgers.....
  waarom wil je ze dan wel afluisteren?

  Een reactie posten