Luyt wil schade verhalen op Hollands Kroon

Datum:
 • donderdag 22 februari 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Den Oever - Machinefabriek en dokbedrijf Luyt in Den Oever spant een civiele bodemprocedure tegen Hollands Kroon aan.
  Martijn Gijsbertsen 22-2-2018

  De onderneming wil via de recht bank alle schade op de gemeente verhalen, die zij lijdt door de noodgedwongen verplaatsing van vijf schepen.

  Deze vaartuigen lagen voor onderhoud en reparatie aan de dorpskant in de Vissershaven. Luyt moest ze onlangs op last van burgemeester Jaap Nawijn uit die vertrouwde hoek weghalen, omdat een aannemer anders niet verder kon met het verbreden van de kade vanwege de dijkversterking.

  Het dokbedrijf heeft de verplaatsing juridisch aangevochten, maar ving bot omdat de situatie niet meer kon worden teruggedraaid.

  Hoeveel kosten Luyt extra maakt doordat schepen nu over meerdere locaties in de haven verspreid liggen, kan directeur ]acoline Luijt niet precies zeggen. ,,Die kunnen fors oplopen, zolang de kade bij het havenkantoor, onze toekomstige werklocatie, niet klaar is en opgeleverd wordt."

  De directeur noemt het extra heen en weer slepen van vaartuigen als voorbeeld. ,,Op de tijdelijke lig- plaatsen kunnen we niet altijd uit de voeten, dan moeten ze tussentijds elders worden geparkeerd." Ook extra transportbewegingen, reistijd voor personeel, uitloop in planning van werk en kosten voor aggregaten/verlengkabels wil Luyt vergoed zien.

  Noordhollands Dagblad

  3 reacties :

  Anoniem zei

  Hoppa de volgende van een reeks ondernemers spant een rechtszaak op tegen Hollands Kroon.
  Wat een negatieve ondernemers reputatie heeft Hollands Kroon nu al de laatste 4 jaren opgebouwd sinds VVD burgemeester J.Nawijn hier aan de macht is.
  Als ondernemer zou je dit toch niet willen meemaken en zou zich wel drie keer bedenken om zich in Hollands Kroon te willen vestigen! En de inwoners zitten zo te springen om werk. Dan zou je als gemeente je toch moeten schamen en je toch wel heel anders moeten opstellen. En de gemeenteraad doet helemaal niets,leunt en kreunt achterover in de gemeente stoel en dut langzaam steeds verder weg. Alleen even voor de verkiezingen een leugen briefje in elkaar flansen om de kiezer weder maal weer te bedonderen voor 4 jaar.

  Anoniem zei

  Wie denkt u dat voor de hoge kosten van rechtszaken, advocaten en eventuele schadevergoedingen gaan opdraaien?
  Zeker niet de stelende en liegende burgemeester en dito wethouders en al helemaal niet dat zooitje incapabele ambtenaren. Het zijn natuurlijk de bewoners van Hollands Kroon weer die de pineut zijn.

  Anoniem zei

  Gelukkig hebben we de Kooyhaven nog.
  Deze waanzinnig rendabele haven én banenmotor bij uitstek gaat de Noordkop redden.

  Oh wacht...

  Een reactie posten