Aanslag gemeentelijke belastingen 2018 eind februari in de brievenbus

Datum:
 • vrijdag 23 februari 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Eind februari ontvangt u van ons de aanslag gemeentelijke belastingen met daarop de WOZ-beschikking.
  22-2-2018


                                               
                                           PERSBERICHT

  Eind februari ontvangt u van ons de aanslag gemeentelijke belastingen met daarop de WOZ-beschikking. Op het biljet staat aangegeven voor welke belastingen u wordt aangeslagen en de vastgestelde WOZ-waarde(n) van uw object(en) voor 2018.

  Aanslagen digitaal verstuurd via Mijn Overheid

  Ook dit jaar versturen wij de aanslagen digitaal via de berichtenbox van Mijn Overheid. Dit doen wij alleen als u bij Mijn Overheid heeft aangegeven dat u deze berichten digitaal wilt ontvangen. In dit geval ontvangt u de aanslag niet meer op papier. Na inloggen met uw DigiD kunt u de aanslag bekijken. In Mijn Overheid kunt u aangeven dat u een e-mail wilt ontvangen als er een bericht voor u klaar staat. Dit moet u wel zelf instellen, anders ontvangt u geen e-mail.

  WOZ-waarde ook op aanslag huurwoningen

  Als u gebruiker bent van een huurwoning wordt vanaf 2016 de WOZ-waarde ook op uw aanslag vermeld. Met ingang van oktober 2015 speelt de WOZ-waarde namelijk een grotere rol bij het bepalen van de maximale huurprijs van woningen. Dat is voornamelijk het geval bij huurwoningen in de gereguleerde sector (bijvoorbeeld woningbouwvereniging of Wooncompagnie). Voor meer informatie: raadpleeg uw verhuurder of ga naar www.huurcommissie.nl.

  Vrijstelling waterverdedigingswerken Wet WOZ

  De waarde van uw woning kan in tegenstelling tot de marktontwikkeling lager zijn dan vorig jaar.
  Door recente gerechtelijke uitspraken is er de laatste tijd veel aandacht geweest voor de vrijstelling waterverdedigingswerken. Bij de uitvoering van deze vrijstelling wordt geen waarde toegekend aan de grond die gelegen is in de door het waterschap aangewezen kernzone. Kort gezegd komt het er op neer dat bij het taxeren van objecten die gelegen zijn op een waterverdedigingswerk (een dijk) het waterverdedigingswerk zelf buiten de WOZ-waarde moet worden gelaten. De woning en de ondergrond van de woning moeten wel gewoon een waarde krijgen evenals schuren, tuinhuisjes etc.
  Om te kunnen beoordelen of uw eigendom in de zogenaamde kernzone ligt, kunt u de legger raadplegen die is opgenomen op de website van het waterschap. Als uw eigendom in de kernzone ligt, kunt u op het taxatieverslag bekijken of er bij de waardering rekening mee is gehouden.
  Gezien de ongewenste effecten die de vrijstelling heeft wordt er momenteel door de Vereniging Nederlandse Gemeenten gewerkt aan een wetswijziging per 2021 waarmee de vrijstelling voor particuliere objecten komt te vervallen.

  Informeel contact over WOZ-waarde: een beller is sneller

  Wij hebben de WOZ-waarde van uw woning, bedrijfspand en/of grond voor het jaar 2018 opnieuw vastgesteld. Als u het niet met de waarde eens bent, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij willen, net als u, dat de WOZ-waarde klopt, want wij hebben er namelijk geen enkel belang bij om de waarde te hoog (of te laag) vast te stellen. U kunt hiervoor bellen met de medewerkers van WOZ/Belastingen via telefoonnummer 088 – 321 50 00.

  Taxatieverslag

  Rekenmachine Euro
  Als u het gevoel heeft dat de WOZ-waarde niet correct is, raden wij u aan om eerst het taxatieverslag te bekijken. U kunt het taxatieverslag downloaden via Mijn HK. Als u de aanslag via de berichtenbox van Mijn Overheid ontvangt, kunt u het taxatieverslag daar ook inzien. Op het taxatieverslag kunt u ook zien of de bij ons bekende gegevens van uw object(en) juist zijn. Als u van mening bent dat een aanslag en/of de WOZ-waarde onjuist is, kunt u ons bellen. Dit informele contact is mogelijk tot vier weken na dagtekening van het aanslagbiljet.

  Formeel bezwaar

  Komt u er met een van onze medewerkers van WOZ/Belastingen niet uit, dan kunt u alsnog formeel (binnen zes weken na de dagtekening van het aanslagbiljet) bezwaar maken. Ook formeel bezwaar maken is altijd gratis en u heeft er maar zelden een gespecialiseerd bureau voor nodig. Een bezwaar moet schriftelijk worden ingediend. Bezwaar per e-mail kan alleen als u uw bezwaar als bijlage meestuurt

  Kwijtschelding

  Onder bepaalde voorwaarden kunt u voor kwijtschelding in aanmerking komen. Wij hebben een samenwerkingsverband op het gebied van kwijtschelding met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. U kunt via de website van het hoogheemraadschap kwijtschelding aanvragen. U logt op deze website in met uw DigiD en kunt de verdere instructies op uw scherm volgen. Voor vragen over kwijtschelding neemt u contact op met de medewerkers van Invordering.

  Vragen

  Heeft u nog vragen? Kijk eerst of u een antwoord krijgt in de lijst van veel gestelde vragen WOZ of bij de veel gestelde vragen belastingen. Ook de tarieven vindt u hier terug. Staat uw vraag er niet bij of heeft u andere vragen of twijfels over uw WOZ-waarde of over één van de gemeentelijke heffingen? Belt u danmet de medewerkers van WOZ/Belastingen. Ook kunt u uw vraag/opmerking melden via het bel-me-terug-formulier. Daarnaast is het mogelijk om uw vraag te stellen via Facebook, Twitter of WhatsApp. Wij helpen u graag!


  Noortje Slot
  Woordvoerder
  Gemeente Hollands Kroon

  Postadres:          Postbus 8, 1760 AA Anna Paulowna
  Telefoon:            088-321 5134 


  3 reacties :

  Anoniem zei

  Schrikken van gemeentelijke WOZ belasting aanslag van 35 %.
  Dat is schrikken. Zaterdag 24/2 viel de belasting envelop Gooise Meren Bussum op de mat. Een verhoging van maar liefst 35 % ten opzichte van 2017. De WOZ met 14,3 % omhoog. Wie houdt de gemeente (Hollands Kroon) tegen? Als Hollands Kroon met steeds zijn overschrijdende uitgaven en geen bouwgrond meer weet te slijten de touwtjes niet meer aan elkaar weet te knopen dan zou deze ontoerekeningsvatbare college het niet laten dit hier ook op ontoelaatbare wijze ook toe te passen. Hou daar maar vast rekening mee, want in Hollands Kroon kan je alles verwachten mits er nu ‘anders’ word geregeerd in Hollands Kroon.

  Anoniem zei

  VVD verantwoordelijk voor de grootste stijging OZB en GroenLinks van Riool en afvalstoffenheffingen.
  Uit onderzoek van de telegraaf (28-02-2018T14)blijkt dat de VVD verantwoordelijk is voor de grootste stijging van de OZB en GroenLinks van riool en afvalstoffenheffingen. De meeste kiezers kijken meer naar de kostenkant dan naar de voorzieningen. Dus rechte en linkse partijen, tijd om je alsnog beter te profileren. Maar straks wel je beloften gestand doen, want ook uit dat onderzoek blijkt het tegendeel. Nou dat hebben de inwoners de laatste jaren wel gemerkt hier in Hollands Kroon.En het kan nog gekker,dat weten we zo langzamerhand hier wel.

  Anoniem zei

  VVD en Hollands Kroon ga met de gemeente Best in zee, want die denkt met hun OZB. van de inwoners mee.
  OZB. kan ook bij Hollands Kroon wel degelijk naar beneden als hun huishoudboekje eens een keer op orde is net zoals in de gemeente Best. Want de gemeente Beste doet wel degelijk zijn stinkende best en is een voorbeeld. Er is de laatste dagen veel te doen omtrent de WOZ. Ben ik blij dat ik in de gemeente Best woon want mijn WOZ is verlaagd van 688,40 euro in 2017 naar 675,20 dit jaar. In 2016 betaalde ik 660,32 euro, in 2015 640,84 euro, in 2014 640,98 euro en zo kan ik nog wel even door gaan. Een compliment voor de gemeente Best die laat zien dat zij de financiën goed op orde heeft. (Tel.Gr.1-3-2018T17) J.Martens, Best. Goed voorbeeld doet volgen en zou Hollands Kroon en alle politieke partijen vragen een uitnodiging te mogen ontvangen van de gemeente Best om daar eens in de leer te gaan en hun uiterste “best” te doen om nu ook eens aan hun eigen inwoners te denken en dit geld niet te gebruiken om hun eigen fouten te dichten. Want het is wel heel erg makkelijk te beslissen over een andermans geld. Op deze manier houd elke ondernemer het wel uit maar niet rechtvaardig en moet tegen opgetreden worden. Dit noemen wij diefstal!

  Een reactie posten