Politicus springt in de bres voor Oevers dokbedrijf Luyt: optreden overheid ’beschamend’

Datum:
 • dinsdag 16 januari 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - ,,Ronduit schandalig en beschamend.’’ Zo noemt Jeff Leever, Provinciaal Statenlid van Ouderenpartij Noord-Holland én gemeenteraadslid van Senioren Hollands Kroon, de wijze waarop overheden met dokbedrijf/machinefabriek Luyt in Den Oever omspringen.
  Martijn Gijsbertsen


  De Oeverse onderneming (circa vijftig werknemers) loopt door vertraging bij de dijkversterking in het dorp buiten haar schuld drie ton Europese en provinciale subsidie voor verplaatsing en nieuwbouw van de schepenlift mis.

  Hierover heeft het Noordhollands Dagblad eerder reeds uitvoerig bericht.

  Schepenlift 

  Het Luyt-dok lag in de Vissershaven aan de dorpskant en de nog te vervaardigen nieuwbouw moet naar de overkant nabij het havenkantoor worden verhuisd om ruimte te maken voor de bruine vloot en toeristische aanlegplaatsen. De huidige, verouderde schepenlift ligt nu tijdelijk in de Noorderhaven, ter hoogte van de visafslag.

   Afspraken 

  Bovendien staat het hele nieuwbouwproject momenteel op losse schroeven, omdat Hollands Kroon volgens Luyt afspraken over compensatie van de misgelopen subsidie, liggeld, kadehoogte, -gebruik en -faciliteiten niet nakomt.

  Gedupeerd

  ,,Een bedrijf dat in het algemeen belang van Den Oever medewerking wil verlenen, wordt zwaar gedupeerd en dreigt het kind van de rekening te worden’’, constateert Wieringerwerver Leever. ,,Dat verdient geen schoonheidsprijs.’’ De politicus springt voor Luyt in de bres en pleit ervoor dat Noord-Holland evengoed anderhalve ton subsidie verleent. 

  Bijspringen 

  In zijn ogen zouden provincie of gemeente moeten bijspringen om het resterende gat van anderhalve ton te dichten. ,,Anders wordt dit bedrijf volkomen in de steek gelaten. Ook het waterschap (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, red.) kan deels verantwoordelijk worden gehouden. Dat heeft vertraging bij het werk aan de dijk opgelopen, maar blijft tot dusverre buiten schot.’’ 

  Opheldering 

  Leever eist nog geen opheldering van burgemeester en wethouders in Hollands Kroon. ,,Er is een voorstel vanuit de gemeente aan Luyt in de maak. Als dat geen redelijk iets is, maar een doekje voor het bloeden, dan kom ik opnieuw in actie.’’

  Noordhollands Dagblad


  12 reacties :

  Sam Kooy zei

  Yes, en die Leever komt kennelijjk in actie nadat ik de brief over dit onderwerp aan HK ook toezond aan GS in Haarlem. Of reactie a.d.h.v het stuk in Wieringernieuws en JAS.nl ? Proberen politieke winst te halen ?
  Een soort van lijkenpikker ? Vaart Leever mee op stellingname of de ideëen van een ander ? Het lijkt er allemaal sterk op !

  Anoniem zei

  Eerst Meskers steunen met zijn ondoordachte plannen zonder mee te denken,en nu afwentelen op de overheid en SHK. uit de verantwoordelijkheid halen.Is wel hypocriet te noemen. Wie heeft de fa.LUIJT erin geluisd! Luijt was wel naïef en moest beter weten, maar wel meegaand. Onze eigen wethouder Meskers van VVD die de zelfde gemeente raad voor de gek hield en SHK. zijn ongeremde waanzinnige ideeën op zijn beloop lieten gaan en in Maart a.s Meskers deze bizarre praktijken weer voor de VVD gaat voortzetten waar de inwoners weer de dupe van zijn.
  Meneer Jeff Leever u en SHK had hier al veel eerder tegen op moeten treden en niet als het kalf al verdronken is. Of is de media die nu de gemeente Raad net voor de verkiezingen weer even wakker schudden en zoete koekjes gaan bakken met hun kiezers. Het kan toch niet waar zijn.Ook dit is weer "LAF" te noemen en geeft aan waar ook SKH voor staat.

  Anoniem zei

  Daarom is die VVD schijnheil Meskers er vandoor gegaan; hoeveel lijken rollen er nog meer uit de kast? En dat staat nog op de VVD lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart; goed dat we nu 100% zeker weten wat voor een waardeloze en stiekeme club de VVD is.

  Anoniem zei

  We zien de coalitiepartijen uitkomen onder de steen waar ze vier jaar lagen te suffen. Er blijkt van alles verkeerd gegaan te zijn! Stem op ons, roepen ze. Wij gaan ervoor zorgen dat alles weer goed komt! Maar na 21 maart doen ze weer vier jaar niets goeds.

  Anoniem zei

  Meskers wordt volgende week donderdag weer raadslid.

  Anoniem zei

  Hr. Leever moet maar eens een praatje maken met zijn partijgenoten van SHK.Die kennen heel wat DOSSIERS waar de AMTENAREN van HL.KR. een zeer bedenkelijke rol spelen

  Anoniem zei

  Ex-wethouder Theo Meskers (VVD) van Hollands Kroon keert bijna drie maanden na zijn aftreden terug in de politiek als gemeenteraadslid.

  Jervin Tonneman zei

  Heel goed dat Jeff in de bres springt, echter hij had ook onze stukken in handen en doet niets. Ze gaan op hun bek en doet nog niets, ja op de gang spreken ze dat het buiten proportioneel is

  Anoniem zei

  Het is een regelrechte schande dat Meskers weer terugkeert als raadslid. Meskers is een rat, dat zijn zijn collega's van de VVD ook, kortom de VVD is een rattennest n dient vernietigd te worden.

  Anoniem zei

  Ik vraag mij af waarom de steigers voor de oude historische schepen niet direct bij de coupure kunnen worden gemaakt. Dan had voor alle betrokken partijen de beste oplossing geweest. Heeft Meskers het plan bedacht dat deze oude schepen in de hoek van Luyt diende te komen? Of een van de leidinggevende ambtenaren? Hebben ze Luyt een "wortel" voor de neus gehouden m.b.t. subsidie voor nieuwbouw dok en aanvullende lekker makende "wortels" toegevoegd? Alle verantwoordelijken in het proces van begin tot de stand van zaken nu dienen openbaar te worden. Meskers vertelde immers ook aan de directeur van een Helders bouwbedrijf dat de velden van voetbalvereniging VV Wiron beschikbaar waren om er een hotel op te bouwen. Dat bleek bij navraag door dat Helderse bedrijf "onjuist" te zijn! Met andere woorden, hij wilde dat "hotel" nog even bijschrijven op zijn CV om mooie sier te maken voor zijn verdere politieke loopbaan. Meskers liegt dus structureel om zelf mooie sier te maken over de ruggen van ondernemers en burgers. Als je nu nog VVD stemt, dan mag je eerst weleens een test laten afnemen m.b.t. een verstandelijke beperking. Dan ben je namelijk volledig van het padje af. Het is in ieder geval goed dat Leever uit winterslaap ontwaakt is na vier jaar. Graag wakker blijven de komende vier jaar, en niet in winterslaap gaan als de gemeenteraadsverkiezingen geweest zijn. Er bovenop zitten, dat is de verantwoordelijkheid van iedereen die actief is in de politiek in Hollands Kroon.

  Anoniem zei

  Meskers bedenkt niks - geen plan, geen idee helemaal niks; hij is er te stom voor. Hij is niet meer dan een doorgeefluik van ambtelijke opdrachten van bovenaf die hij dan probeert te 'vertalen' naar politiek VVD gewin.

  Sam Kooy zei

  Geachte schrijvers. Welke is de reden die jullie tegenhoudt om rechtsreeks de gehele Raad per brief aan te schrijven ? Hoe meer hoe beter en des te meer kans op een (klein) succes(je). Aan de grote klok moet dit ! Het gehele zooitje moet aan de galg ! Figuurlijk dan hè. Ik denk erover om eveneens De Telegraaf te berichten.

  Een reactie posten