Luyt voorlopig niet akkoord met aanbod compensatie gemeente Hollands Kroon

Datum:
 • vrijdag 19 januari 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Den Oever - De gemeente presenteerde Luyt een voorstel van 125.000 Euro compensatie.

  Uitgegeven op 18-01-2018 


  Onafhankelijk Hollands Kroon kiest partij voor Luyt.


  DEN OEVER - Machinefabriek Luyt wil in alle redelijkheid in overleg met de gemeente tot overeenstemming komen wat betreft de compensatie voor het mislopen van de 300.000 Euro subsidie en de inmiddels gemaakte kosten. Door vertraging zijn de bouwkosten inmiddels door de hogere staalprijs en andere kosten opgelopen tot een totaal van 500.000 Euro.

  De gemeente presenteerde Luyt een voorstel van 125.000 Euro compensatie. Dit dekt bij lange na de lading niet volgens Jacoline Luyt. Luyt heeft zich altijd beleefd en geduldig opgesteld richting de gemeente. Er lagen immers duidelijke afspraken zwart op wit en Luyt ging er tot voor kort vanuit dat dit een goede afloop zou hebben.

  Jacoline Luijt: "De raad wordt ons inziens door het college ver van de kwestie compensatie 3 ton subsidie gehouden. Dit door positieve feedback van het college over hoe we eruit zijn gekomen met elkaar. Zoals bekend, zijn we er nog helemaal niet en zijn we er ook nog niet uit met de gemeente Hollands Kroon."

  Het missen van drie ton subsidie, het opgelopen meerbedrag van ongeveer twee ton door de vertraging en niet nagekomen afspraken over een kostenneutrale verplaatsing van het dok en de manier waarop Luyt afspraken zwart op wit op papier hebben staan maar die door Luyt en de gemeente totaal anders geïnterpreteerd worden, waardoor de gemaakte afspraak niet nagekomen wordt. Daarom heeft Luyt donderdag besloten om nog eens de raadsleden persoonlijk te mailen.

  Donderdag had O.H.K. raadslid Henk-Jan Wittink een gesprek bij Luyt en werd daar geconfronteerd met duidelijk afwijkende documenten opgesteld door de partijen in deze kwestie. Wittink: "Wat ik bij Luyt op kantoor heb mogen lezen wijkt veel af van de informatie die de raadsleden van de gemeente heeft gekregen. Ik schrok ervan. Het voorstel van de gemeente is dan ook absoluut niet voldoende. Maar er spelen veel meer zaken. Luyt wilde helemaal niet verhuizen. De nieuwe huur wordt zes keer hoger dan op de oude locatie. De infra is niet volgens afspraak afgedekt (stroom en water) en de nieuwe locatie ligt lager zodat er minder dagen gewerkt kan worden met hoog water op de kade. Ik vind het schandalig. O.H.K. kiest dan ook parij voor Luyt in deze kwestie. Ik vroeg waarom Luyt het dok niet alvast kon bouwen binnen de termijn, maar dat kon niet vanwege het ontbreken van vergunningen en onderzoeken werd mij verteld. Luyt heeft inmiddels wel al veel kosten gemaakt voor het nieuwe dok, er is al veel ingekocht. Luyt is in de ogen van O.H.K. dan ook het slachtoffer in de volgende flater binnen het project Waddenpoort. Na de problemen met Tonneman en Meester is dit weer een ding waarvan je wil dat deze niet gebeuren. Ik word er verdrietig van dat er zo omgegaan wordt met onze ondernemers."

  Het voorstel was op donderdag nog niet terug te vinden op de agenda van de raad. Wittink gaat dan ook verzoeken om dit voorstel in te trekken. Luyt is van harte bereid om ook de andere fracties te woord te staan en hun kant van het verhaal te vertellen en de documenten met afspraken te tonen waarop duidelijk is te zien dat de gemeente de afspraken (op papier gesteld) niet nakomen en deze anders naar buiten brengen.

  Wittink: "Met 50 werknemers waarvan 20 op de haven is Luyt de grootste werkgever in Den Oever, je moet er niet aan denken dat dit fout afloopt. O.H.K. heeft niet voor niets een garnaal in het logo staan. Mijn gevoel zegt mij dat de visserij niet in alle geledingen van de gemeente en hun raadsleden leeft. Den Oever is een werkhaven, toerisme is harstikke mooi en belangrijk, maar de visserij gaat voor, sterker nog, veel mensen komen juist naar Den Oever om het werk op de en rondom de haven te bekijken. Zo is het bij Luyt al weken druk met kijkers die de bouw van de twee nieuwe kotters volgen!"

  Wieringer Nieuws

  7 reacties :

  Anoniem zei

  Hollands Kroon plant niets in en heeft als eigenaar helemaal geen invloed op haar eigendom?
  Dit bewijst alweer dat Hollands Kroon incapabel is om haar eigen huiswerk aan andere over te laten en maar afwachten wat andere partijen voor nog grotere puinhopen van maken. Of er nog niet genoeg puin bij HK. is ontstaan.
  Ook heeft Hollands Kroon volgens T. Groot ook geen enkele juridische verantwoordelijkheid hierin. Dus het word zelfs voor Hollands Kroon een grote verrassing hoe hun eigendom de "recreatie" en andere speeltjes bij de haven van Den Oever er straks uit komt te zien, laat staan wanneer deze eens klaar zijn. En wat voor problemen de bedrijven in en om deze haven hebben,daar kan Hollands Kroon zich eigenlijk niet in verdiepen. Dan moet je bij het Waterschap en Rijkswaterstaat zijn.
  De gemeente heeft zich niet voor niets al vele jaren in gezet voor de "recreatie" haven en de economische versterking van Den Oever via het programma Waddenpoort Den Oever en zijn daar nog steeds moe van.
  Maar dat toevallig een Hollands Kroon bedrijf als de fa.Luyt door de uitvoering daar nu een groot probleem uit ontstaat is, daar is HK. niet verantwoordelijk voor en ook niet verwijtbaar. Van belang is daarbij de gesloten puzzelovereenkomst met alle bedrijven en het HHNK en een met Luyt ontwikkeld uitvoeringsdocument. Bij Hollands Kroon zullen er hoe dan ook vele puzzel stukken zoek blijven net zoals de uitvoerende wethouder T.Meskers van de VVD voor dit project die al drie maanden gevlucht is en waarschijnlijk ook met een burn-out op vakantie is.
  Lang leven Hollands Kroon. Deel – 19-01-2018

  Anoniem zei

  "Er lagen immers duidelijke afspraken zwart op wit en Luyt ging er tot voor kort vanuit dat dit een goede afloop zou hebben."

  Als er duidelijke afspraken zijn gemaakt en dan ook nog zwart op wit hoe kan wethouder Groot dan in de beantwoording van vragen van LADA beweren dat de Gemeente geen juridische verantwoordelijkheid heeft?
  Groot kan zo veel raaskallen als hij wil maar daar zal de rechter dan over moeten oordelen, of is Groot nu ook al rechter?
  De zoveelste rechtszaak in Hollands Kroon, de rechtbank zal wel dolblij zijn met de prutsers uit Hollands Kroon, het zorgt voor brood op de plank voor rechters, advocaten, ambtenaren van HK, enz.

  Anoniem zei

  Is OHK. Wieringer of Hollands Kroon nieuws ?
  Geweldig natuurlijk dat Henk Jan Witting van OHK nu na al die commotie in de media wel gedwongen is net voor de verkiezingen van 21 Maart en als Wieringer op de problemen van fa.Luyt via de media moet reageren maar ? Dit had vanzelf al veel eerder aandacht moeten hebben. Dit had nooit zover moeten komen met VVD wethouder Meskers en het college en hadden alle politieke partijen na waargenomen signalen direct boven op moeten springen net zoals de andere bekende schrijnende gevallen zoals Veegbedrijf Meester Slootdorp, Fa.Stam Dorsmolen, fam.H.v Boheemen Slootdorp, Fam.Lombaard Planetenlaan, Fa.M.de Geus N.Niedorp, Camping Tonneman W.Werf, enz. enz. enz. Nieuwe gevallen zijn ook al in de maak!!!
  Daar hoor je op een paar partijen na helemaal niets over en vinden wat dit ambtenaren corps en het college doen wel prima. Zijn al deze mensen met nog steeds onopgeloste schandalen nu door die hele LUYT story in enen in de vergetelheid geraakt? Dat is er wel heel gemakkelijk en goedkoop van afkomen.
  Of is Progressief Hollands Kroon wat straks ‘ ANDERS’ gaat heten als enigste partij die zijn nek uitsteekt om al deze barbase gevallen probeert te helpen. De gemeente raad staat toch voor heel Hollands Kroon en niet alleen voor Wieringen of Anna Paulowna, of word daar ook al onderscheid in gemaakt, of te wel voorkeur & discriminatie. Al deze mensen moeten allemaal nood gedwongen naar de rechter voor het juiste en eerlijke antwoord, omdat Hollands Kroon de vakmanschap totaal niet in huis heeft, maar wel de arrogantie heeft om deze problemen niet op een democratische en menselijke manier op te lossen. Nogmaals Schande!

  En als er verkiezingen aankomen dan worden de partijen weer eens wakker om hun partij te laten horen als de kalveren al lang verdronken zijn. Het is jammer, maar het had `ANDERS` gemoeten , maar er is misschien nog hoop voor deze schrijnende gevallen, maar krijgen tot nu toe geen bijval van de partijen. Dus kiezers, denk daar maar eens goed over na!
  Want al deze vragen zou toch uit de politieke partijen vandaan moeten komen, want hun baas ’het college’ zijn ongeneeslijk ziek en dienen direct vervangen te worden. Zo niet, dan heeft de gemeente raad ook geen toegevoegde waarde meer bij Hollands Kroon en kan ook wel naar huis. 21 Maart zullen we het effect zien!
  En dan kan lijsttrekker Henk Jan Witting van OHK wel zeggen dat hij een ‘ Wieringer ‘ garnaal in zijn logo heeft staan, maar dat zegt vanzelf helemaal niets. De garnaal kan ook verbeelden zijn dat hij zelf altijd zo stoned is als een garnaal, en dan alles het hele jaar aan zich voorbij laat gaan.
  Maar Henk Jan met respect hopen we dat je als Wieringer iets positiefs kan betekenen voor alleen maar dit enige schrijnende geval van de fa.Luyt in Hollands Kroon.
  Succes gewenst.

  Sam Kooy zei

  Ik heb genoeg gezegd met mijn brief aan de Raad !!!

  Anoniem zei

  Zie hier de brief van Sam Kooy aan de raad:
  http://www.stichting-jas.nl/2018/01/raadsleden-hollands-kroon-ontvangen.html

  Anoniem zei

  Archief!!•[14] Raadsleden Hollands Kroon ontvangen brief ....
  Sam Kooy je hebt helemaal gelijk.
  Jouw brief is helder en duidelijk genoeg en kan niet vaak genoeg gelezen worden door iedereen.
  Maar het irriteert me dat de partijen nu net voor de verkiezingen hun naam te grabbel gooien met z.g.n. goeie sier voor iets waarvoor ze niets voor willen doen. En dat ze totaal niet voor hun eigen inwoners en kiezers opkomen. Alleen persoonlijk belang, maar dat hoefde ik jouw niet te vertellen. Maar je ziet het de problemen worden steeds maar groter en het houd maar niet op. Het Hollands Kroon schip zinkt langzaam.

  Anoniem zei

  Hollands Kroon heeft wel 600.000 euro over om uit te geven 'DOOR HUN ZELF VEROORZAAKTE FOUTEN' om nooit te willen handhaven en nu als eventueel plan en voorkeurspositie dit samen op te lossen voor enkel een persoon de fam. Bleijerveld uit de Planetenlaan. Dit enkel voor het uitkopen van het pand en te vernietigen om hun eigen fouten op te blazen en de onschuldige buren achter zich te laten als slachtoffers met enorme proces kosten en immateriële schade. Dus de schade word later misschien wel het dubbelen voor Hollands Kroon?

  Maar om de gemaakte fouten bij de fa.LUYT dat wel de 500.000 euro overschrijd en niet voor 1, maar wel voor een kleine 50 werknemers en zal inhouden dat die misschien ook nog op straat komen te staan. Dan is dit vergeleken met de Planetenlaan maar een klein fooitje van 75.000 euro van Hollands Kroon. Hier komt het bekende spreekwoord van Hollands Kroon weer voor de dag ‘IKKE,IKKE EN DE REST STIKKEN’ Belangen van inwoners en bedrijven heeft bij Hollands Kroon totaal geen waarde meer. Dat blijkt wel uit de onderhandelingen en processen die zich hier in Hollands Kroon afspelen.
  Hier is het te triest voor woorden wat voor bestuur hier aan de macht is.

  Een reactie posten