Hollands Kroon stuurt Luyt aanbod op papier

Datum:
 • vrijdag 26 januari 2018
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Dokbedrijf Luyt in Den Oever krijgt dinsdag een voorstel van burgemeester en wethouders van Hollands Kroon op papier, waarmee het college hoopt ’de kwestie Luyt’ op te kunnen lossen.
  Mike Deutekom 26-1-2018
  Dat heeft wethouder Theo Groot bekend gemaakt. Het dokbedrijf en de gemeente liggen met elkaar overhoop over compensatie van het mislopen van drie ton subsidie en door de gemeente - volgens Luyt - niet nagekomen afspraken rond de verplaatsing van de schepenlift van de firma in de haven van Den Oever. Die schepenlift moest verplaatst worden van de Vissershaven naar de kade bij het havenkantoor om ruimte te maken voor historische schepen en recreatievaart.
  Volgens Luyt zou het bedrijf van de verhuizing geen enkel nadeel ondervinden en zou de gemeente zorgen voor nutsvoorzieningen als water, elektra en riolering. Die nutsvoorzieningen zijn nog niet aangelegd. Ook heeft Luyt problemen met de hoogte van de toekomstige werkkade, die vijf centimeter lager ligt dan bij hun oude plek. Daardoor staat dit deel waarschijnlijk meer dagen per jaar onder water, wat werken dan onmogelijk maakt. Verder maakt het bedrijf bezwaar tegen de voorgestelde liggeldverhoging voor de schepenlift.
  Het college gaat dinsdag een besluit nemen over een voorstel dat al deze punten omvat, liet Groot de gemeenteraad weten. Hij benadrukte dat de gemeente zich niet verantwoordelijk voelt voor het mislopen van de subsidie, omdat dit werd veroorzaakt door vertraging bij de dijkverzwaring door het waterschap.
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten