Geen voorrang meer, maar vluchtelingen krijgen in Schagen toch eerder een huis

Datum:
 • zaterdag 27 januari 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Schagen - De gemeente Schagen gaat zelf regelen dat buitenlandse vluchtelingen met een verblijfsvergunning snel een sociale huurwoning kunnen krijgen in de gemeente.
  Marten Visser 27-1-2018
  In de zogeheten Woonvisie van Schagen wordt opgenomen dat de gemeente zich verplicht om (in samenwerking met woningcorporaties) zogenoemde vergunninghouders met voorrang een huis te geven.
  De gemeente wordt hiertoe verplicht door de overheid, die alle gemeentes dwingt om jaarlijks een bepaald aantal vluchtelingen te huisvesten.
  Voorheen was in de landelijke huisvestingswet een bepaling opgenomen die voorrang voor de vergunninghouders juridisch regelde, maar die bepaling is halverwege vorig jaar geschrapt.

  Verplichtingen

  Daardoor zou het versneld huisvesten van vluchtelingen in Schagen ter discussie kunnen komen te staan, terwijl de gemeente wel aan zijn verplichtingen moet voldoen (de provincie controleert of Schagen genoeg vluchtelingen een huis geeft). Om juridisch gedoe te voorkomen wordt daarom nu zwart op wit in de Woonvisie vastgelegd dat er afspraken zijn gemaakt met de woningcorporaties over het versneld toewijzen van een bepaalde hoeveelheid woningen in aan buitenlandse vluchtelingen met een verblijfsvergunning.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten