Geen gasaansluiting meer in nieuw huis in gemeente Schagen

Datum:
 • woensdag 17 januari 2018
 • in
 • Categorie:
 • Schagen - Wie voortaan een nieuw huis bouwt in de gemeente Schagen moet dat, als het aan burgemeester en wethouders ligt, doen zonder gasaansluiting.
  Marten Visser 17-1-2018
  Schagen wil het gebruik van gas voor koken en verwarming gaan verbieden voor nieuwbouw, zo meldt wethouder Jelle Beemsterboer (CDA) van huisvesting.
  De nieuwe regels gaan gelden voor woningcorporaties en projectontwikkelaars die meerdere huizen tegelijk laten bouwen, maar ook voor de particulier die een nieuw huis wil bouwen. Wie een bouwvergunning vraagt krijgt als voorwaarde dat er gasvrij gebouwd gaat worden.
  Volgens Beemsterboer loopt Schagen vooruit op het bouwen van de toekomst. ,,Over een jaar of tien twintig is het waarschijnlijk gedaan met de levering van gas. Dan is het niet verstandig om nu een huis, dat je voor minimaal vijftig jaar bouwt, een gasaansluiting te geven.’’
  Daarbij is gasvrij wonen veel beter voor het milieu, stelt de wethouder. Die bovendien aangeeft dat gemeenten in Nederland ’serieus werk moeten maken van gasvrij bouwen vanwege de aardbevingen die in Groningen plaatsvinden’.
  De gemeenteraad van Schagen moet het plan nog bekrachtigen. De raad buigt zich in februari over het voorstel.
  Noordhollands Dagblad  2 reacties :

  h.oldeboom zei

  Eerst maar even wachten tot de komende mini (of grote)ijstijd voorbij is?

  Theo Moras zei

  En waar zullen dan hun belasting geld vandaan gaan halen?
  Bij de burger natuurlijk die zullen de rekening zoals gewoonlijk weer gepresenteerd krijgen.

  https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/overige_belastingen/belastingen_op_milieugrondslag/tarieven_milieubelastingen/tabellen_tarieven_milieubelastingen?projectid=6750bae7-383b-4c97-bc7a-802790bd1110

  Een reactie posten