Ex-wethouder Meskers raadslid

Datum:
 • woensdag 17 januari 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon -  Anna Paulowna - Ex-wethouder Theo Meskers (VVD) van Hollands Kroon keert bijna drie maanden na zijn aftreden terug in de politiek als gemeenteraadslid. 

  Martijn Gijsbertsen 17-1-2018  De Breezander neemt de zetel van Tjebbe Tip over. Laatstgenoemde is verhuisd naar Medemblik. Meskers wordt 25 januari geïnstalleerd.

  De VVD' er hield begin november de eer aan zichzelf en nam ontslag als (financieel) wethouder. Dit omdat de raad destijds onjuist, onvolledig en te laat was geïnformeerd over een miljoenenover- schrijding bij de verbouwing/renovatie van twee gemeentehuizen in Hollands Kroon.

  Die affaire kostte ook Meskers' onderwijscollega Frits Westerkamp (Lada) zijn baan.

  Noordhollands Dagblad


  3 reacties :

  Sam Kooy zei

  Vol ongeloof ...... wat een brutale hond !

  Anoniem zei

  Theo liegt weer volop. Er was niemand anders die de functie wilde invullen. Daar weet het bestuur van de VVD alles van. Verkiezingen komen eraan en dan mag men geen averij oplopen om nogmaals vier jaar op het pluche te kunnen zitten ten kosten van ondernemers en burgers in Hollands Kroon.

  Anoniem zei

  Om moedeloos van te worden, ook zijn open sollicitatie voor een post als wethouder is een schoffering van het electoraat. Buiten het feit dat hij destijds is afgetreden heeft hij toen een openbare verantwoording naar de raad (lees naar de inwoners van HK) onmogelijk gemaakt omdat hij al was opgestapt. Uit een IS04 van een komende raadsvergadering in februari blijkt dat omtrent de verplaatsing van het dok van de Fa Luyt ook beloftes zijn gedaan door dhr Meskers maar dat deze niet zijn nagekomen. In de zaak van camping land uit zee zijn ook beloftes gedaan en niet nagekomen. Bij de ontwikkeling van kooyhaven is gemeenschapsgeld besteed waar tot nu toe geen rendement van is. Bij de herontwikkeling van de haven van Den Oever zijn diverse projecten gestart om toerisme van de grond te krijgen maar is ook geen rendement zichtbaar. Overal in de gemeente HK wordt bezuinigd, afgestoten onder het mom van burgerparticipatie of het is te duur. Geld is er wel voor het optuigen van ICT in het gemeentehuis , budgetten worden niet gehaald en het lijkt hier ook op een bodemloze put. Zo langzamerhand kan je een patroon herkennen dat er stevig wordt gebouwd aan een organisatievorm maar zonder competente mensen op te nemen met kennis van zaken en duidelijke regie op punten waar het nodig is. Men weet van elkaar niet wat men aan het doen is. Voorbeeldje is dat er ruimtes worden gehuurd in de Cultuurschuur in Wieringerwerf voor een hele dag omdat de desbetreffende ambtenaar dan naar gelieven langs kan komen waaien. Zijn collega weet niet dat er een ruimte is besproken en huurt ook een ruimte zonder afstemming en grotendeels staat het dus vervolgens leeg. Publieks balies wil men sluiten en om iedereen toegang te geven moeten burgers die digibeet zijn worden opgeleid. Zonder zich dus te beseffen dat men dan eerst een coming out moet doen dat men het niet begrijpt en zo voorbij wordt gegaan aan een belangrijke doelgroep die echt hulp nodig heeft. De lijst is eindeloos lang en de opeenstapeling enorm, hoe is het mogelijk dat dhr Meskers durft te beweren dat hij uitsluitend steun krijgt en vertrouwen put uit mensen die zijn terugkeer toejuichen. Dat hij een groot hart voor openbaar bestuur heeft heeft ook een andere benaming, nl. die van 'plucheklever'.

  Een reactie posten