College Hollands Kroon akkoord met inrichtingsplan trafostation

Datum:
 • woensdag 17 januari 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - 't Veld - Het college van Hollands Kroon heeft ingestemd met het inrichtingsplan van transformatorstation De Weel bij 't Veld. 

  Lydia Jasper 17-1-2018

  Betrokkenen kregen van Liander en Tennet de mogelijkheid om mee te denken over hoe het trafostation een plekje moet krijgen. Die wensen zijn meegenomen in het inrichtingsplan.
  Het station wordt zoveel mogelijk aan het zicht onttrokken door een grondwal met beplanting rondom. Door te schuiven met kabels binnen de hekwerken kan dit ook worden neergezet aan de oostzijde; het uitzicht vanaf de Leijerpolderweg.

  Portalen 

  Inmiddels is de bouwweg aangelegd en de bouwkeet is geplaatst. Op dit moment werkt de aannemer aan de fundaties voor de portalen en binnenkort worden de kuipen voor de fundaties van de portalen gegraven. In de week van 26 februari is de levering van de portalen in onderdelen. Die krijgen in de week van 12 maart hun plek. Daarna staan werkzaamheden aan omliggende masten in de planning.

  In de week van 23 april worden alle lijnen in de Portalen gehangen. De elektriciteitsmast die nu  op de plek staat waar trafostation De Weel komt, wordt gesloopt in dezelfde week en de week daarop.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten