Aanvragen voor 'Polenpensions' in rijtjeswoningen Kreileroord

Datum:
 • woensdag 10 januari 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon -  Kreileroord - Voor woningen aan de Vlasstraat 21 Vlasstraat 27 en de Korenstraat 30 in Kreileroord zijn bij de gemeente Hollands Kroon vergunningen aangevraagd om er pensions voor arbeidsmigranten te mogen vestigen.
  Mike Deutekom 10-1-2018

  Dat blijkt uit navraag bij de gemeente.

  Burgemeester en wethouders hebben in november één aanvraag afgewezen, over de andere twee moet nog een besluit worden genomen.

  Dat het college überhaupt in overweging neemt of er seizoensarbeiders mogen worden gehuisvest in reguliere woningen in Kreileroord, is  een inbreuk met het eerder gevoerde beleid.

  De voormalige gemeente Wieringermeer had ruim tien jaar geleden veel moeite met uitzendbureaus en agrariërs die woningen opkochten in het dorp om er hun werklieden in onder te brengen.

  Leefbaarheid 

  Wieringermeer wilde in het belang van de leefbaarheid in Kreileroord voorkomen dat allerlei huizen werden opgekocht. Uitzendbureaus kregen een dwangsom opgelegd om te voorkomen dat ze zonder vergunning pensions oprichten.

  Het college van Hollands Kroon wil  - onder voorwaarden - logies in woningen wel mogelijk maken,  zo laat gemeente woordvoerster Noortje Slot weten. Als er genoeg parkeergelegenheid is en er geen concentratie van logiesfuncties in de omgeving ontstaat, dan  wil het college toestemming geven om voor vijf personen een pension in te richten in zo'n woning. Wel moet de accommodatie brandveilig zijn en minimaal op 32 meter liggen van een ander pension.

  Noordhollands Dagblad
  1 reacties :

  Anoniem zei

  Als er geen grote kassenbedrijven zouden zijn in HK dan waren er ook geen Polenpensions nodig.

  Een reactie posten